(Warszawa) Agresor - Piątek WIBHiIŚ PW

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Pierzasty
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

Re: [Warszawa] AGRESOR Piątek Inżynieria Środowiska PW

Post autor: Pierzasty »

OK, widzę że zjadło mi ostatni post. W skrócie: ZM tak, BSG jeśli będą dodatki. Jeśli chcecie Arkham Horror, proszę mi potwierdzić max. w czwartek. Mam angielskie, więc weźcie to pod uwagę.

VVV: A Final Five to gdzie?
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 14:55 przez Pierzasty, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MichalStajszczak
Has thanked: 548 times
Been thanked: 1610 times
Kontakt:

Post autor: MichalStajszczak »

Inermis pisze:W związku z tym że prawdopodobnie ruszą 2 x BSG, to chętnych na BSG prosiłbym o precyzowanie do którego zestawu się zapisują
Do jednego ludzie, do drugiego cyloni? :mrgreen:
Jednoróg

Post autor: Jednoróg »

Gdybysmy zaczeli wczesniej i zagrali sprawnie, to byloby jeszcze godzina(moze z haczykiem) i moglbym chetnym poprowadzic/pokazac "Zostan menadzerem" - nawet gdybysmy nie skonczyli, to zobaczylibyscie gre. W zwiazku ze zwiazkiem, sam zaczne listy, ale w dwoch opcjach do wyboru:
A: Zaczynamy jak najwczesniej: 15'30"/16'00"; gramy w BSG, ew w "Horror w Arkham", po skonczeniu prowadze "Zostan Menadzerem"
Gra pierwsza: BSG, lub Horror w Arkham
1. Deryl
2. Dżudża
3. Pierzasty - ?
4. Aśka - ?
5.
6.
Gra druga: "Zostań Menadzerem"
1. Pierzasty
2.
3.
4.
5.

B: Gramy 17'00"-21'10" w BsG
1. Berem
2.
3. Deryl
4. Pierzasty - ?
5. Aśka - ?
6.
Pierwszenstwo do gry maja Osoby, ktore graly ostatnio; pierwsze wolne miejsce rezerwuje dla Dżudży;

niestety muszę zrezygnować, bo jednak się nie wyrobię :(
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 19:29 przez Jednoróg, łącznie zmieniany 1 raz.
Chcę
Awatar użytkownika
Geko
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Post autor: Geko »

Widzę, że mocna grupa AT-istów się szykuje w piątek. Trzeba wspomóc euraków. Ktoś chętny na coś z zestawu Steam + Steam Barons (wersja giełdowa lub zwykła; w sumie w 6 osób można grać), Vinhos, Eufrat i Tygrys?
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Awatar użytkownika
deryl
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: deryl »

Pierzasty pisze:Jeśli chcecie Arkham Horror, proszę mi potwierdzić max. w czwartek. Mam angielskie, więc weźcie to pod uwagę.
Nieukrywam[/] Nie ukrywam, ze to komplikuje. Nastawmy sie zatem na BsG. Moze uda mi sie pozyczyc Horror Pl, ale watpie, czy na piatek; gdyby, to poprostu wezme z soba
www.kajakPATROL.pl - wypożyczalnia kajaków k Warszawy;
Białobrzegi - Warka
Awatar użytkownika
Micelius

Post autor: Micelius »

Hm. Rysują mi się trzy opcje: a) jaxo-pochodna, b) najmojsza/jaxo-pochodna, c) geko-pochodna...

a) Piotrsmu był gotów grać w Dominant Species (Kostyr też, ale akurat nie może). Więc ewentualnie ze mną i Jaxem byłaby trójka...
b) Ja najchętniej zagrałbym w Ora et Labora :lol:
b)Jestem również chętny poznać Dungeon Lords...
c) Vinhos lubię, ale powtórka reguł lekko mnie przeraża :) Z kolei Tygrys i Eufrat z rozkoszą (acz bez wielkich umiejętności, w tej grze spoczywa mój antytalent :wink: ). Ale to raczej chyba deser ewentualny - o ile się nie zapchamy za bardzo daniem głównym...
Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
piotrsmu

Post autor: piotrsmu »

Micelius pisze:Hm. Rysują mi się trzy opcje: a) jaxo-pochodna, b) najmojsza/jaxo-pochodna, c) geko-pochodna...

a) Piotrsmu był gotów grać w Dominant Species (Kostyr też, ale akurat nie może). Więc ewentualnie ze mną i Jaxem byłaby trójka...
b) Ja najchętniej zagrałbym w Ora et Labora :lol:
b)Jestem również chętny poznać Dungeon Lords...
c) Vinhos lubię, ale powtórka reguł lekko mnie przeraża :) Z kolei Tygrys i Eufrat z rozkoszą (acz bez wielkich umiejętności, w tej grze spoczywa mój antytalent :wink: ). Ale to raczej chyba deser ewentualny - o ile się nie zapchamy za bardzo daniem głównym...
a) ja na DS jestem chętny zawsze
b1) OeL też bardzo chętnie, choć tu nie ma ciśnienia, 8 partii w ciągu miesiąca zagrałem
b2) Dungeon (Lords/Pets) chetnie (poznam/powtórzę)
c) co do Vinhos to o ile dobrze pamiętam to ktoś kiedyś nie zdążył skończyć gry przez całe spotkanie,
a w Tygrys i Eufrat zagram tylko gdy będzie jakiś bardzo doświadczony gracz
Awatar użytkownika
gigi

Post autor: gigi »

Jak jest jeszcze wolne miejsce to chetnie dołącze do BSG.
Wezme ze soba Dixita .
bede od 16:00
Awatar użytkownika
KubaP
Has thanked: 145 times
Been thanked: 487 times

Post autor: KubaP »

Hej, ja będę na BSG (to w ekipie zeszłotygodniowej), ale nie będzie Łukasza, który był ze mną ostatnio, więc jedno miejsce jest wolne.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
aśka

Post autor: aśka »

Ja bym preferowała grać w BSG z moim ubiegłotygodniowym teamie, tylko nie wiem czy są jeszcze miejsca i kto gra. Ludzie tu zmieniają zdanie częściej niż w żeńskim akademiku więc proszę o wyłuszczenia kto gdzie gra i czy z dodatkami. Pozdro
Awatar użytkownika
KubaP

No nasz team gra chyba o 17:00 bez dodatków.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Awatar użytkownika
Inermis

Post autor: Inermis »

Ok Asiu, to ja Ciebie skreślam z listy BSG z dodatkami i wrzucam barniego. To mamy 7 jeśli będzie serZ a jeśli nie to 6 czyli idealnie, i tak wyszła w sumie ta sama ekpia hardcore'ów co zawsze :twisted:
mocna grupa AT-istów
dobre! :lol: nie znałem tego :) A jak Geko nazwać ludków od euro? SM-owcy? (Solitaire Multiplayer :mrgreen: )
Inermis - Blog netrunner.znadplanszy.pl
Chętnie zagram: Android: Netrunner LCG, Mage Wars, Battlestar Galactica
Chętnie poznam: Rex
Kolekcja | Want to Trade
berem
Been thanked: 7 times

Post autor: berem »

Bardzo mi zależy dziś dowiedzieć się czy BSG zacznie się po 17 i czy na liście uwzględniony zostałem ja i mój kolega (musze dziś mu odpowiedzieć). A mógłbym być do końca (a nie do 21:10) pod warunkiem, że ktoś mnie podwiezie na Wolę na 22:00 – może ten kolega mógłby.
aśka

Post autor: aśka »

Ok, dzięki. Teraz wiem na czym stoję. Do jutra;] Pozdrawiam
Awatar użytkownika
KubaP

Tak, Berem, kolega Berema, aśka, KubaP (czyli ja), deryl i jego ukochana tworzą jeden stół. Probelmatyczna jest tylko obecność naszego szóstego gracza (nie mówię o moim kumplu Łukaszu), który wtedy był z doskoku a tu chyba nie pisuje.
Zaczynamy po 17:00
Awatar użytkownika
Geko
Been thanked: 4 times

Post autor: Geko »

Po kontemplacji powyższych postów biorę Ora et Labora i Tygryska. Będę ok. 17.00
Moje blogowanie na ZnadPlanszy.pl
Na BGG jako GekoPL. Ja tu tylko moderuję, żaden ze mnie administrator.
Awatar użytkownika
Kostyr

Post autor: Kostyr »

Takie moje 3 grosze odnośnie Battlestar Galactica - przypominam, że Gordon_DeCron, Pierzasty, gigi oraz jacyś gracze z poza forum również chcą dolecieć do Kobolu, czy innej Ziemi.
Osobiście proponuję wszystkim chętnych na BSG spotkać się w sali 519 o 16:55, zorientować się ile nas jest ostatecznie i rozpocząć tyle gier, aby każdy chętny zagrał.
Mamy potencjalnie, aż 4 BSG (Kostyr, Trutu, KubaP oraz Patryk), w tym tylko wersja KubaP nie zawiera dodatków.
Awatar użytkownika
deryl
Kontakt:

Post autor: deryl »

Kostyr pisze:Takie moje 3 grosze odnośnie Battlestar Galactica - przypominam, że Gordon_DeCron, Pierzasty, gigi oraz jacyś gracze z poza forum również chcą dolecieć do Kobolu, czy innej Ziemi.
Osobiście proponuję wszystkim chętnych na BSG spotkać się w sali 519 o 16:55, zorientować się ile nas jest ostatecznie i rozpocząć tyle gier, aby każdy chętny zagrał.
Mamy potencjalnie, aż 4 BSG (Kostyr, Trutu, KubaP oraz Patryk), w tym tylko wersja KubaP nie zawiera dodatków.
Iście "Salomonowe" rozwiazanie. Jedynie prosba do posiadaczy plansz zebyscie Wszyscy przyniesli gry. Lepiej, zeby kilka pudelem przelezalo na parapecie, niz jednej zabraklo...

Przy okazji zapytam na przyszlosc:
Czy Ktos z Was ma "Genue"???
www.kajakPATROL.pl - wypożyczalnia kajaków k Warszawy;
Białobrzegi - Warka
seRrz

Post autor: seRrz »

Pisałem już na weekendowym wątku, ale tu też spytam - czy ktoś posiadający Eclipse czasami przynosi w piątek i dałoby się dołączyć? Pewnie nie w ten, bo już jestem na BSG umówiony, ale tak przyszłościowo myśląc.

I mam nadzieję, że jak kogoś jeszcze przyprowadzę jutro to uda się upchnąć w którąś ekipę galaktyczną :)
"Kto zbiera grzybki ma rozum szybki"
Awatar użytkownika
tadzikg

Post autor: tadzikg »

czy jest ktos chetny na Agricole? Na razie jestem ze znajomym więc można dołączyć ;]
Człowiek nie potrzebuje żadnej religii, gdy nie ma problemów.
Awatar użytkownika
Micelius

Post autor: Micelius »

Kostyr, Ty szelmo - myślałem, że jesteś chory, czy coś, a Ty po prostu wolisz po raz n-ty grać w BSG, niż spełnić swą deklarowaną chęć grania w Dominanta :wink:

Mi z kontemplacji postów ciężkofilów wynika, że najfajniej by było, gdybym ja przyniósł Dominanta, Piotrek Orę, Jax Dungeon Lords, a Geko Vinhos, po czym przeprowadzilbyśmy burzliwą dyskusję nt: w co grać? :wink: Po takiej dyskusji zdążymy jeszcze Tygryska :D
Niech garby waszych wielbłądów będą zawsze tłuste!
Awatar użytkownika
fluor
Kontakt:

Post autor: fluor »

Dopiszcie jeszcze 2 osoby chętne do BSG ;D

... albo i nie, jutro o 17 się wszystko okaże.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2012, 01:13 przez fluor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kostyr

Post autor: Kostyr »

Micelius pisze:Kostyr, Ty szelmo - myślałem, że jesteś chory, czy coś, a Ty po prostu wolisz po raz n-ty grać w BSG, niż spełnić swą deklarowaną chęć grania w Dominanta :wink:
Na PW pisałem Ci, że jeśli będę to dopiero na 17:00, DS nie ryzykowałbym rozpoczęcia później niż o 16:00.
Jak już wiedziałem, że odpadam z DS, trzeba było coś znaleźć - akurat Inermis organizował BSG :).
Ale żeby nie było w DS na pewno z wami zagram przy najbliższej okazji, choć czasowo to najlepiej w jakiś weekend.
seRrz pisze:I mam nadzieję, że jak kogoś jeszcze przyprowadzę jutro to uda się upchnąć w którąś ekipę galaktyczną :)
fluor pisze:Dopiszcie jeszcze 2 osoby chętne do BSG ;D
Hmm jeśli dobrze liczę to w sumie jest chętnych na BSG 19 osób :!: (nie wliczając chętnych na miejscu), toż to chyba rekord nad rekordy będzie, jak nic 3 albo 4 gry będą na stołach o.O...

Trutu, jeśli się uda to trzeba będzie to jakoś uczcić :D.
Awatar użytkownika
Pierzasty
Has thanked: 3 times
Been thanked: 20 times

Post autor: Pierzasty »

Diuna? Poszukiwane jeszcze 4 osoby :)
Awatar użytkownika
Gordon_DeCron

Post autor: Gordon_DeCron »

Ja na jakieś 95% dotrę na 17.00, skoro ma być takie zatrzęsienie BSG to swój egzemplarz też przyniosę ot tak dla pewności :lol:
ODPOWIEDZ