A dlaczego ma to robić? Nie on sprzedaje grę z wadą i odrzuca zasadne reklamacjeSetkiofRaptors pisze: ↑25 kwie 2022, 23:01Jak jesteś w stanie zapewnić tolerancje 1 mm konsekwentnie na tysiącach sztuk, utrzymując konkurencyjną cenę to zakładaj drukarnie i zrewolucjonizuj rynek. Na co tu czekać, skoro taki z ciebie specjalista od maszyn drukarskichplayerator pisze: ↑25 kwie 2022, 22:17 Ta tolerancja 3 mm była chyba ustalana jeszcze za Gutenberga.
Dodam tylko, że nikt takich rzeczy nie tnie ploterem ani laserem bo byłoby ponad miarę astronomicznie drogie.

Jeżeli nie ma technologii do wydrukowania idealnych planszetek w wielokrotnym druku - sprowadza się to do poprawnej optymalizacji zarządzania produkcją oraz kosztów z tym związanych ( czytaj zaplanowanie w kosztach produkcji odpadów).
Co to w ogóle za podejście w stylu maszyna nam źle wycięła, musisz to zaakceptować. Kupisz nowe auto, w którym się drzwi nie będą domykać i Ci napada do środka, też zaakceptujesz haslo "mieści się w granicach tolerancji"
Kupujesz i jest niezgodny z opisem, lub zepsuty - masz w pełni prawo żądać naprawienia szkody. Cały problem polega na tym, że tu szkoda jest na tyle niska, że nikt nie pójdzie z tym do sądu. I część wydawnictw od ręki wysyła elementy, a część to wykorzystuje zlewa ludzi.
Kupiłem Prage Caput Regni zanim wydano ją w Polsce. Kupiłem w Polsce i 2 planszetki gracza były tak samo przesunięte. Napisałem do Delicious Games w tej sprawie, licząc się z faktem, że mogę nic nie dostać. Nie wnikali, gdzie kupiłem - po prostu wysłali mi nowe, mało tego wysłali mi cały arkusz z innymi elementami, bo księgi na pewno też mam przesunięte ( faktycznie tak było, tylko nie zauważyłem).
Ja osobiście uważam, że o klienta należy dbać. A mnie bardzo niedoróbki denerwują.
i widząc w temacie ile ich jest w nowej edycji, cieszę się, ze nie kupiłem jej, tylko 1. Od nie podobającej mi się netflixowej zmiany w grafice, po takie niedociągnięcia w produkcji. Zrozumiałbym różny odcień kart między edycjami ( Przykład Palec Boży z pierwszego druku i dodatek Kataklizm). Chociaż nie pochwalam tego i tym bardzo mi podpadło Whatthefrog przy wydaniu ( i sposobie wydania ) upgrade packa do Elekta.
Moim zdaniem ta edycja jest dla osób, które ograły 1 edycje na tyle dużo, że szukają nowych wrażeń. A Ci którzy grają raz na jakiś czas w GWT - spokojnie mogą zostać przy 1 edycji i absolutnie nic nie stracą