Ja w prawdzie go nie kupiłem, ale już się cieszę, że będę go miał w łapkach

No, tu można mówić chyba jedynie o zaskoczeniu wynikającym z niewiedzy, bo to jest po prostu jeden z tzw. pomocników historycznych Polityki (nr 4/2011)...gafik pisze:Zajrzałem do pomocnika. Spodziewałem się broszurki, a tu niezłe tomisko! Znowu pozytywny zaskok
m.p. Krakówpiwoslaw pisze:hop hop cóż słychać w sztabie ???
Wlanie aprops kart angielskich... mialem wrazenie, ze niektore nazwy kart byly tlumaczone na angielski a niektore pozostawione po polsku (nie mowie tutaj o nazwiskachLord Voldemort pisze:m.p. Krakówpiwoslaw pisze:hop hop cóż słychać w sztabie ???
Operacja: "Targi Książki"
Cel: Rozpoznanie bojem
Na froncie drukarskim działania przebiegają planowo. Tzn. wszystko w rękach maszyn i drukarzy... Na targi w Essen otrzymaliśmy próbki angielskich kart, nikt się na nic nie skarżył, gra się bardzo spodobała (pierwszy raz nam się zdarzyło, że gdy pokazywaliśmy partnerom ulotkę Magnatów, już kojarzyli tą grę - głównie ze względu na fenomenalną grafikę).
Jakie powtorzenie? Raz bylo po polsku, a drugi raz po angielsku. Przy czym najpierw bylo po polsku i wtedy pomyslalem, ze to dosc zabawne, wiec pokaze i anglojezycznym, niech sie posmiejarastula pisze:bardzo dobra obecność na Essen - oceniam po relacjach video - nawet nie przeszkadzało mi powtórzenie żartu o ciężarówce . Politycy już mnie przyzwyczaili ;D.
Comandante pisze:Jakie powtorzenie? Raz bylo po polsku, a drugi raz po angielsku. Przy czym najpierw bylo po polsku i wtedy pomyslalem, ze to dosc zabawne, wiec pokaze i anglojezycznym, niech sie posmiejarastula pisze:bardzo dobra obecność na Essen - oceniam po relacjach video - nawet nie przeszkadzało mi powtórzenie żartu o ciężarówce . Politycy już mnie przyzwyczaili ;D.
OK - w takim razie - mialem tylko wrazenie.WRS pisze:Hetman (jako stanowisko)
Rokosz (karta przywileju)
reszta chyba była po angielsku albo łacinie (Veto) ewentualnie francusku (Wersal Północy)
Nie tylko tyhutriel pisze:Czy to już 31 października? Podejrzewam że nie tylko ja przebieram już nogami.
Cóż... miał być wrzesień, będzie listopad. Jeszcze tydzień poślizgu i prawie traficie w mikołajki - akurat moja Żona się ucieszy, że nic więcej z tej okazji nie kupię ;]ozy pisze:Producent jednostronnie określił nowy termin odbioru nakładu gry na 13/14 listopada