Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
stalker7 pisze:fajnie , jak by jeszcze zrobili Aresa:) w ogóle dziwię się , że jego nie ma toż to pierwszy bóg jaki przychodzi na myśl mówiąc o mitologii greckiej i jako gra "wojenno/taktyczno/bitewna/z figurkami" brak Aresa to duże niedociągnięcie::D
stalker7 pisze:fajnie , jak by jeszcze zrobili Aresa:) w ogóle dziwię się , że jego nie ma toż to pierwszy bóg jaki przychodzi na myśl mówiąc o mitologii greckiej i jako gra "wojenno/taktyczno/bitewna/z figurkami" brak Aresa to duże niedociągnięcie::D
Ares zaburzyłby balans. Jako bóg wojny z definicji musiałby wygrywać każdą partię
On raczej pełni rolę patrona całości
Kij z aresem ja chcę cycatą Afrodytę w negliżu
crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"
grzemek pisze:
Spokojnie, słowo "nieautoryzowany" nam to wyjaśnia
Tekst świetny, uśmiałem się
Potocznie: W przypadku wywiadów prasowych, autoryzacja polega na wspólnym uzgodnieniu ostatecznego tekstu wywiadu przez osobę jej udzielającą i dziennikarza, przed jego publikacją.
a tutaj mamy niby wywiad i zmyślone odpowiedzi w celu oczernienia tworcy, daleko temu do nieautoryzowanego wywiadu.
Dodatkowo niektorzy w wywiadach przechodza do pytan i odpowiedz zaś zdanie "iz odpowiedzi zostały zmyslone" można przeoczyć
Ostatnio zmieniony 27 cze 2017, 14:10 przez Rocy7, łącznie zmieniany 2 razy.
grzemek pisze:
Słowo nieautoryzowany oznacza, iz po 1) wywiad naprawde mial miejce 2) w wywiadzie są faktycznie udzielone odpowiedzi (jedynie bez korekty i zatwierdzenia
Nijak nie mogę się z tym zgodzić. Autoryzacja oznacza, że zawarte są w nim odpowiedzi napisane przez udzielającego wywiad, mogą luźno lub wcale nawiązywać do wypowiedzi faktycznie udzielonych podczas rozmowy.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Ares zaburzyłby balans. Jako bóg wojny z definicji musiałby wygrywać każdą partię
On raczej pełni rolę patrona całości
Przesadzasz Ares pewnie wali mieczykiem niczym conan ale za to jak Zeus ciśnie Lightning boltem z nieba to nie ma chuja we wsi:D
Wywiad może i zabawny miejscami, ale...taki trolling jest niesamowicie hermetyczny. Zrozumie go niewielka grupa osób, która "ma" go zrozumieć. Gorzej, jak trafi na niego człowiek, który nie jest w temacie. Ktoś taki może nie mieć mrocznego poczucia humoru i weźmie to na serio.
Nijak nie mogę się z tym zgodzić. Autoryzacja oznacza, że zawarte są w nim odpowiedzi napisane przez udzielającego wywiad, mogą luźno lub wcale nawiązywać do wypowiedzi faktycznie udzielonych podczas rozmowy.
potocznie W przypadku wywiadów prasowych autoryzacja oznacza na wspolnym uzgodnieniu tekstu wywiadu przez osobe jej udzielajaca i dziennikarza przed publikacja. I nijak sie ma do zmyślenia odpowiedzi.
grzemek pisze:
Słowo nieautoryzowany oznacza, iz po 1) wywiad naprawde mial miejce 2) w wywiadzie są faktycznie udzielone odpowiedzi (jedynie bez korekty i zatwierdzenia
'W przypadku wywiadów prasowych, autoryzacja polega na wspólnym uzgodnieniu ostatecznego tekstu wywiadu przez osobę jej udzielającą i dziennikarza, przed jego publikacją.'
Autoryzuje się wywiad, który miał miejsce. Wywiad, który nie miał miejsca jest fikcją literacką, a nie wywiadem i należy to bardzo wyraźnie zaznaczyć.
Swoją drogą ciekawe, czy Awaken Realms wraz z autorem gry zechce pozwać autora wpisu za rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji i oczernianie.
Rocy7 pisze:
potocznie W przypadku wywiadów prasowych autoryzacja oznacza na wspolnym uzgodnieniu tekstu wywiadu przez osobe jej udzielajaca i dziennikarza przed publikacja. I nijak sie ma do zmyślenia odpowiedzi.
O, sancta ignorantia!
W wywiadach w prasie takie kwiatki się dzieją, że Twoja wypowiedź zakrawa na jakąś cudowną i godną pozazdroszczenia naiwność.
Gambit pisze:Wywiad może i zabawny miejscami, ale...taki trolling jest niesamowicie hermetyczny. Zrozumie go niewielka grupa osób, która "ma" go zrozumieć. Gorzej, jak trafi na niego człowiek, który nie jest w temacie. Ktoś taki może nie mieć mrocznego poczucia humoru i weźmie to na serio.
Abstrahując od poziomu humoru, co to ma do rzeczy? ASZdziennik też do likwidacji? Jak się ktoś nabierze, to będzie tylko śmieszniej (dla nas, kumatych).
W teorii być może, w praktyce jednak albo odpowiedzi są w 100% takie, jak chce udzielający wywiadu (przy czym mogą być inne niż udzielone podczas rozmowy), albo tej autoryzacji nie ma. Oczywiście nie zawsze, ale w praktyce wynalazek autoryzacji oznacza, że osoba udzielająca wywiadu decyduje o jego kształcie.
Edit: Pogadałem Z Rockym i chodziło mu o to, że tego generalnie nie można nazwać wywiadem nieautoryzowanym. Z tym się zgadzam. Ale też widzę w jaki sposób mieści się to w satyrze, na stronie jest wyraźnie zaznaczone, że wypowiedzi są zmyślone.
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
Drugi akapit, naśmiewanie się z czyjegoś wzrostu, dziękuję postoję. Proszę nie obrażać gimbazy która przy tym "tworze" jawi się jako ostoja kultury i wysokiego poziomu. Niektórym z zazdrości chyba żal (_!_) ściska...
crus221 - "Teraz pytanie czy sprzedać nerkę dla gry..."
olsszak - "Swoją drogą po ile nerka teraz?"
crus221 - "Jeden Lords of Hellas lub dwie Kawerny"