Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
ozy pisze:Jeśli gry faktycznie wyślą 14 listopada, to otrzymamy je 15 go, czyli do Was dotrą między 17 a 21 listopada. 5 dni roboczych powinno wystarczyć na rozesłanie 100% paczek ze wspieram.to.
Nam taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz, a działamy od 2009 r. i na koncie mamy 10 tytułów. Bywały opóźnienia, błędne druki itp., ale takie coś to się jeszcze nie trafiło. W dotychczasowej historii firmy to rekordowa akcja drukarni. Bije nawet błędnie wydrukowane żetony do Wiedźm, bo tam Niemcy natychmiast przystąpili do naprawiania szkód, a tu nie ma mowy o takiej postawie.
Wina Tuska!
A tak serio - drukarnie przez wybory robią teraz 500% normy, możliwe, że Was olali przez banery/plakaty.
ozy pisze:Jeśli gry faktycznie wyślą 14 listopada, to otrzymamy je 15 go, czyli do Was dotrą między 17 a 21 listopada. 5 dni roboczych powinno wystarczyć na rozesłanie 100% paczek ze wspieram.to.
Nam taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz, a działamy od 2009 r. i na koncie mamy 10 tytułów. Bywały opóźnienia, błędne druki itp., ale takie coś to się jeszcze nie trafiło. W dotychczasowej historii firmy to rekordowa akcja drukarni. Bije nawet błędnie wydrukowane żetony do Wiedźm, bo tam Niemcy natychmiast przystąpili do naprawiania szkód, a tu nie ma mowy o takiej postawie.
14 już niedługo. Macie już jakieś sygnały z drukarni czy tym razem terminu dotrzymają?
Oj tam, wytrzymaliście tyle, to 3 dni Was nie zbawią, zwłaszcza że gra jest tego warta. Wszystkie troski znikną w momencie, gdy odfoliujecie pudełko... A jeśli wciąż macie wątpliwości, to obejrzyjcie sobie TO.
To mój ulubiony cytat z tego filmu
przekonać się daję (tym bardziej, że malkontencić nie zwykłem zwykle ),
ale chętnie bym się dowiedział, dla którego to Pana drukarnia nie może sobie pozwolić na stratę 300% czasu
Pozazdrościć można funboy-ów Phalanxowi.
Zapewne narażę się funboy-om, ale mnie już to zaczyna w...ć że po raz kolejny słyszę odwlekanie terminu dostawy.
Oczywiście fajnie dostać w gratisie dodatkową grę, ale ileż można czekać. Nie wnikam w umowę pomiędzy Phalanx oraz drukarnią, ale przy takich opóźnieniach to są odsetki karne, za niedotrzymanie terminów.
Ja konstruując umowy wpisuje standardowo 0,5% za każdy dzień zwłoki.
Grę kupiłem na prezent, tyle że okazja się przedawniła już dawno, a ja po raz kolejny raz słyszę że będzie później.
Oczywiście jako pocieszenie można oglądać koleje filmiki "łagodzące" gorycz, ale nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Ja od wydawnictwa kupiłem grę.
Zapewne narażę się funboy-om, ale mnie już to zaczyna w...ć że po raz kolejny słyszę odwlekanie terminu dostawy.
Oczywiście fajnie dostać w gratisie dodatkową grę, ale ileż można czekać. Nie wnikam w umowę pomiędzy Phalanx oraz drukarnią, ale przy takich opóźnieniach to są odsetki karne, za niedotrzymanie terminów.
Ja konstruując umowy wpisuje standardowo 0,5% za każdy dzień zwłoki.
Grę kupiłem na prezent, tyle że okazja się przedawniła już dawno, a ja po raz kolejny raz słyszę że będzie później.
Oczywiście jako pocieszenie można oglądać koleje filmiki "łagodzące" gorycz, ale nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Twoje święte prawo.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
veljarek pisze:Pozazdrościć można funboy-ów Phalanxowi.
Zamiast zazdrościć, to co poniektóre wydawnictwa mogłyby brać przykład z informowania na bieżąco o tym, co się dzieje i dlaczego. Z kryzysami trzeba sobie umieć radzić. Gra na pocieszenie też swoje załatwiła.
Dla mnie jednak Magnaci to pierwsza i raczej ostatnia zabawa w crowdfunding. Niby jest coś fajnego w uczuciu, że wspomogło się wydanie gry, ale tyle czekać... czuję się mocno zawiedziony. Clash na pocieszenie częściowo łagodzi gorycz, ale rewelacji nie ma, bo klimat Clasha mnie odrzuca.
veljarek pisze:Nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Masz 100% racji i dlatego serdecznie przepraszam wszystkich wspierających za kolejne opóźnienie. Mniejsza z tym z czyjej winy. Natomiast czuję się zobowiązany do informowania Was na bieżąco, ponieważ tego wymaga sytuacja - Wy już zapłaciliście, a gry dalej nie macie. Nie będę milczał i udawał że wszystko jest OK.
Dla nas to są realne straty, każdy dzień opóźnienia w dostarczeniu gry do dystrybucji mocno boli. Ew. "propozycje zadośćuczynienia" ze strony drukarni są śmieszne i na pewno nie są to odsetki umowne (umowny "maksymalny termin" oddania nakładu jest dostatecznie odległy). Rzecz w tym, że drukarnia już drugi raz złamała swoje własne zapewnienia o dacie odbioru nakładu. To kuriozum, którego nie mogliśmy przewidzieć. Z perspektywy mojego 5 letniego doświadczenia w branży to sytuacja wyjątkowa. Np. 07 zgłoś się do druku trafiło po Magnatach i już wyjechało z drukarni, mam na stole wydrukowany egzemplarz...
Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
veljarek pisze:Nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Masz 100% racji i dlatego serdecznie przepraszam wszystkich wspierających za kolejne opóźnienie. Mniejsza z tym z czyjej winy. Natomiast czuję się zobowiązany do informowania Was na bieżąco, ponieważ tego wymaga sytuacja - Wy już zapłaciliście, a gry dalej nie macie. Nie będę milczał i udawał że wszystko jest OK.
Jestem za tym, by w tej sytuacji ujawnić która drukarnia tak nieterminowo podeszła do zadania. Nie chodzi o hejt, chodzi o uczciwość względem następnych zamawiających i ostrzeżenie.