Boże Igrzysko: Magnaci (Jaro Andruszkiewicz, Waldek Gumienny)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Awatar użytkownika
zakwas
Has thanked: 7 times
Been thanked: 14 times

Re: Boże Igrzysko: MAGNACI

Post autor: zakwas »

ozy pisze:Jeśli gry faktycznie wyślą 14 listopada, to otrzymamy je 15 go, czyli do Was dotrą między 17 a 21 listopada. 5 dni roboczych powinno wystarczyć na rozesłanie 100% paczek ze wspieram.to.

Nam taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz, a działamy od 2009 r. i na koncie mamy 10 tytułów. Bywały opóźnienia, błędne druki itp., ale takie coś to się jeszcze nie trafiło. W dotychczasowej historii firmy to rekordowa akcja drukarni. Bije nawet błędnie wydrukowane żetony do Wiedźm, bo tam Niemcy natychmiast przystąpili do naprawiania szkód, a tu nie ma mowy o takiej postawie.
Wina Tuska!

A tak serio - drukarnie przez wybory robią teraz 500% normy, możliwe, że Was olali przez banery/plakaty.
Awatar użytkownika
ramar
Been thanked: 2 times

Post autor: ramar »

Orientujecie się czy jeszcze jest możliwość zakupienia gry poprzez "wspieramto"?
TTR_1983
Has thanked: 2 times
Been thanked: 99 times
Kontakt:

Post autor: TTR_1983 »

ramar pisze:Orientujecie się czy jeszcze jest możliwość zakupienia gry poprzez "wspieramto"?
nie ma. kampania dawno zakończona.
Awatar użytkownika
Blacksad
Has thanked: 34 times
Been thanked: 9 times

Post autor: Blacksad »

mulek18 pisze:
ramar pisze:Orientujecie się czy jeszcze jest możliwość zakupienia gry poprzez "wspieramto"?
nie ma. kampania dawno zakończona.
Dla zainteresowanych pozostała oferta sklepów.
schizofretka
Been thanked: 7 times

Post autor: schizofretka »

Proponuję podać nazwę drukarni, oburzone forum zrobi im takiego flejma!

Sent from my awesome mobile I want to brag about. May contain trace elements of tpos.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Awatar użytkownika
ozy
Been thanked: 74 times

Post autor: ozy »

schizofretka pisze:Proponuję podać nazwę drukarni, oburzone forum zrobi im takiego flejma!
My jesteśmy przeciwnikami tego typu rozwiązań. Nic by to sprawie nie pomogło, a wyrządziło szkody.
Farewell, leave the shore to an ocean wide and untamed
Hold your shield high, let the wind bring your enemy your nightmare
schizofretka

Post autor: schizofretka »

Przepraszam, powinienem dać ;)

Sent from my awesome mobile I want to brag about. May contain trace elements of tpos.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Awatar użytkownika
Alman

Post autor: Alman »

ozy pisze:Jeśli gry faktycznie wyślą 14 listopada, to otrzymamy je 15 go, czyli do Was dotrą między 17 a 21 listopada. 5 dni roboczych powinno wystarczyć na rozesłanie 100% paczek ze wspieram.to.

Nam taka sytuacja zdarzyła się pierwszy raz, a działamy od 2009 r. i na koncie mamy 10 tytułów. Bywały opóźnienia, błędne druki itp., ale takie coś to się jeszcze nie trafiło. W dotychczasowej historii firmy to rekordowa akcja drukarni. Bije nawet błędnie wydrukowane żetony do Wiedźm, bo tam Niemcy natychmiast przystąpili do naprawiania szkód, a tu nie ma mowy o takiej postawie.
14 już niedługo. Macie już jakieś sygnały z drukarni czy tym razem terminu dotrzymają?
Awatar użytkownika
ozy

Nic nie zapowiada, by miała być zmiana. Wysyłki od 17go cały czas aktualne. :)
Awatar użytkownika
ozy

ozy pisze:Nic nie zapowiada, by miała być zmiana. Wysyłki od 17go cały czas aktualne. :)
No i wykrakałem, po 16 przyszedł do nas taki oto mail:
DrukarniaWKtórejJużNieBędziemyProdukowaćGier pisze:Panie Michale,

(...)

Cały nakład będziemy mogli wysłać Państwu 19.11 z dostawą na 20.11. – taką deklarację otrzymaliśmy od produkcji.

(...)
Taką deklarację otrzymaliśmy...

Chyba cała sprawa doczeka się aktualizacji na stronie akcji, bo to nabiera cech utworu dramatycznego, zatem warto uwiecznić dla potomnych.

:(
Awatar użytkownika
Coen
Has thanked: 511 times
Been thanked: 147 times

Post autor: Coen »

ozy pisze:
ozy pisze:Nic nie zapowiada, by miała być zmiana. Wysyłki od 17go cały czas aktualne. :)

(...)

Cały nakład będziemy mogli wysłać Państwu 19.11 z dostawą na 20.11. – taką deklarację otrzymaliśmy od produkcji.

(...)

Chyba cała sprawa doczeka się aktualizacji na stronie akcji, bo to nabiera cech utworu dramatycznego, zatem warto uwiecznić dla potomnych.

To nie dramat, to konkretnie tragedia :cry:
Mam takie gry,
a zastanawiam się jeszcze nad tymi
ⓘ 𝗢𝗳𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮𝗹 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗰𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝘁𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗶𝘀 𝗳𝗮𝗹𝘀𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝗶𝘀𝗹𝗲𝗮𝗱𝗶𝗻𝗴
Maaro78

Post autor: Maaro78 »

Szkoda gadać, po otrzymaniu przesyłki proszę o info co to za super drukarnia.
Using Tapatalk
tejot
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Re: Odp: Boże Igrzysko: MAGNACI

Post autor: tejot »

Coen pisze:
ozy pisze:

(...)

(...)

To nie dramat, to konkretnie tragedia :cry:
I to bardziej idzie niestety w Ajschylosa niźli w Szekspira.. :|
Gallanonim

Post autor: Gallanonim »

Alien Frontiers...? :D A tak po prawdzie czekam z niegasnącym entuzjazmem.
Awatar użytkownika
vojtas
Has thanked: 23 times
Been thanked: 83 times

Post autor: vojtas »

Oj tam, wytrzymaliście tyle, to 3 dni Was nie zbawią, zwłaszcza że gra jest tego warta. ;) Wszystkie troski znikną w momencie, gdy odfoliujecie pudełko... A jeśli wciąż macie wątpliwości, to obejrzyjcie sobie TO. :D
Awatar użytkownika
Wertigo
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Post autor: Wertigo »

Ahahaha dobre :D uśmiałam się
tejot
Has thanked: 3 times
Been thanked: 4 times

Post autor: tejot »

To mój ulubiony cytat z tego filmu :D
przekonać się daję (tym bardziej, że malkontencić nie zwykłem zwykle :P),
ale chętnie bym się dowiedział, dla którego to Pana drukarnia nie może sobie pozwolić na stratę 300% czasu ;)
Awatar użytkownika
veljarek
Has thanked: 6 times
Been thanked: 29 times

Post autor: veljarek »

Pozazdrościć można funboy-ów Phalanxowi.
Zapewne narażę się funboy-om, ale mnie już to zaczyna w...ć że po raz kolejny słyszę odwlekanie terminu dostawy.
Oczywiście fajnie dostać w gratisie dodatkową grę, ale ileż można czekać. Nie wnikam w umowę pomiędzy Phalanx oraz drukarnią, ale przy takich opóźnieniach to są odsetki karne, za niedotrzymanie terminów.
Ja konstruując umowy wpisuje standardowo 0,5% za każdy dzień zwłoki.
Grę kupiłem na prezent, tyle że okazja się przedawniła już dawno, a ja po raz kolejny raz słyszę że będzie później.
Oczywiście jako pocieszenie można oglądać koleje filmiki "łagodzące" gorycz, ale nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Ja od wydawnictwa kupiłem grę.
Has thanked: 8 times

Post autor: glorfindel »

Taki już urok kampanii crowdfundigowych. Ja na Fief 1429 z KSa czekam od czerwca (edit: czerwiec to obiecana data wydania), a jak dostanę w grudniu, to będzie dobrze :evil:
Awatar użytkownika
KubaP
Has thanked: 144 times
Been thanked: 487 times

Post autor: KubaP »

veljarek pisze:Pozazdrościć można funboy-ów Phalanxowi.
Zapewne narażę się funboy-om, ale mnie już to zaczyna w...ć że po raz kolejny słyszę odwlekanie terminu dostawy.
Oczywiście fajnie dostać w gratisie dodatkową grę, ale ileż można czekać. Nie wnikam w umowę pomiędzy Phalanx oraz drukarnią, ale przy takich opóźnieniach to są odsetki karne, za niedotrzymanie terminów.
Ja konstruując umowy wpisuje standardowo 0,5% za każdy dzień zwłoki.
Grę kupiłem na prezent, tyle że okazja się przedawniła już dawno, a ja po raz kolejny raz słyszę że będzie później.
Oczywiście jako pocieszenie można oglądać koleje filmiki "łagodzące" gorycz, ale nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Twoje święte prawo.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
Awatar użytkownika
Atamán
Has thanked: 629 times
Been thanked: 296 times

Post autor: Atamán »

veljarek pisze:Pozazdrościć można funboy-ów Phalanxowi.
Zamiast zazdrościć, to co poniektóre wydawnictwa mogłyby brać przykład z informowania na bieżąco o tym, co się dzieje i dlaczego. Z kryzysami trzeba sobie umieć radzić. Gra na pocieszenie też swoje załatwiła. :wink:

Dla mnie jednak Magnaci to pierwsza i raczej ostatnia zabawa w crowdfunding. Niby jest coś fajnego w uczuciu, że wspomogło się wydanie gry, ale tyle czekać... czuję się mocno zawiedziony. Clash na pocieszenie częściowo łagodzi gorycz, ale rewelacji nie ma, bo klimat Clasha mnie odrzuca.
Awatar użytkownika
ozy

veljarek pisze:Nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Masz 100% racji i dlatego serdecznie przepraszam wszystkich wspierających za kolejne opóźnienie. Mniejsza z tym z czyjej winy. Natomiast czuję się zobowiązany do informowania Was na bieżąco, ponieważ tego wymaga sytuacja - Wy już zapłaciliście, a gry dalej nie macie. Nie będę milczał i udawał że wszystko jest OK.

Dla nas to są realne straty, każdy dzień opóźnienia w dostarczeniu gry do dystrybucji mocno boli. Ew. "propozycje zadośćuczynienia" ze strony drukarni są śmieszne i na pewno nie są to odsetki umowne (umowny "maksymalny termin" oddania nakładu jest dostatecznie odległy). Rzecz w tym, że drukarnia już drugi raz złamała swoje własne zapewnienia o dacie odbioru nakładu. To kuriozum, którego nie mogliśmy przewidzieć. Z perspektywy mojego 5 letniego doświadczenia w branży to sytuacja wyjątkowa. Np. 07 zgłoś się do druku trafiło po Magnatach i już wyjechało z drukarni, mam na stole wydrukowany egzemplarz...
janekb
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Kontakt:

Post autor: janekb »

Oby tylko drukarnia przy okazji nie zawaliła czegoś jeszcze np.: w jakości druku.
Awatar użytkownika
zakwas
Been thanked: 14 times

Post autor: zakwas »

ozy pisze:
veljarek pisze:Nie ukrywam że jestem wkurzony i to bardzo na wydawnictwo, bo szczerze powiedziawszy nie obchodzi mnie drukarnia.
Masz 100% racji i dlatego serdecznie przepraszam wszystkich wspierających za kolejne opóźnienie. Mniejsza z tym z czyjej winy. Natomiast czuję się zobowiązany do informowania Was na bieżąco, ponieważ tego wymaga sytuacja - Wy już zapłaciliście, a gry dalej nie macie. Nie będę milczał i udawał że wszystko jest OK.
Jestem za tym, by w tej sytuacji ujawnić która drukarnia tak nieterminowo podeszła do zadania. Nie chodzi o hejt, chodzi o uczciwość względem następnych zamawiających i ostrzeżenie.
Awatar użytkownika
piwoslaw
Been thanked: 1 time

Post autor: piwoslaw »

Mnie też już coś trafia. Nie mam tu oczywiście nic do wydawcy , ale ta drukarnia lekko wali w kule tak delikatnie mówiąc, ciekawe co 19 wymyślą.
ODPOWIEDZ