Po przeczytaniu wstępnej instrukcji z draftu kampanii, podoba mi się to co widzę. W poprzednich Łowców nie grałem, ale uważam, że zmiany w nowej wersji idą w dobrym kierunku - rezygnacja ze stref trafienia i zróżnicowanych modyfikatorów na broni zasięgowej powinna polepszyć flow gry.
Wiem, że instrukcja to jeszcze work in progress, ale znalazłem kilka baboli:
1. Literówka na karcie AI wroga - "parting lip" zamiast "parting leap" (wrogowie dają całusa na pożegnanie?

).
2. Odwrotne użycie znaków większości/mniejszości na kartach AI wrogów - w obecnej chwili jest zapis, że wróg robi coś, gdy dystans do przeciwnika jest
mniejszy niż 0.
3. Bardzo dziwny format oznaczenia skalowania ilości wrogów - dla 4 graczy umieść wrogów na polach z 1 kropką, dla 3 na polach z 2 kropkami, dla 2 na polach z 3 kropkami. WTF?! Dlaczego nie znane i lubiane "2+ players", "3+ players" itd.
4. To właściwie nie jest żaden błąd, ale nie podoba mi się rozwiązanie kart wydarzeń w miastach. Skoro ruch pomiędzy kartami lokacji wewnątrz osady jest darmowy, ale i tak rzucamy kością, by sprawdzić, czy wleci event, to można w teorii łazić w kółko, żeby przemielić całą talię i podpakować drużynę bez tracenia dni. Wolałbym rozwiązanie, że za każdy dzień spędzony w mieście ciągnie się po prostu kartę wydarzenia, bez rzucania kością.