[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Avanti
To skutek uboczny zaangażowania w planszówki.antypirx pisze:zdziecinniałeś na starość?))))

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
ja zawsze byłem, jestem i będę dziecinny :pantypirx pisze:Kolderek?? zdziecinniałeś na starość?))))
ano nei wiem ja wezme shogun,cytadela,eufrat
jak bedą chetni zagramy A ktos ma jeszcze jakies propozycje ? CHetnie zagrałbym w colloseum ew w ticket to ride CHce cos nabyc i nie wiem za bardzo co lepsze

x
- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Mnie nie bedzie, zreszta po ostatnim 'milym' razie jak bylem, nie predko pewnie sie pojawie 

Gór mi mało i trzeba mi więcej
jak będzie Andrzej (antyprix) to możemy w shoguna na innych zasadach pyknąćbman pisze:ano nei wiem ja wezme shogun,cytadela,eufratjak bedą chetni zagramy A ktos ma jeszcze jakies propozycje ? CHetnie zagrałbym w colloseum ew w ticket to ride CHce cos nabyc i nie wiem za bardzo co lepsze

Czy taki zapis oznacza, że zamierzasz pełnić jakieś obowiązki czy też będziesz prowadził nabór do jednej z partii politycznych ? 

magazyn
magazyn
relacja ze spotkania w piątek.
coś mi się wydaje, że mamy kryzys - nie wiem czy to chwilowy, czy zaczyna się coś psuć.
na spotkaniu było siedem osób. z czego cztery od 17:oo (ja, moja córka, kajetan, użytkownik21) a gdzieś około 19:oo przyszły kolejne trzy osoby (karol, agnieszka i ich kolega).
jak że my byliśmy w trakcie rozgrywki to tamci zaczęli grać razem w dungeoneera[/b] ale szybko im się znudziło i nie kończąc rozgrywki poszli do domów.
tylko ja miałem mój zestaw gier więc graliśmy tylko w te gry.
na początek zagraliśmy w trójkę (bez córki) w wilki i owce (byłem drugi).
następnie już w komplecie zagraliśmy w mamma mia, o dziwo wygrała moja córka a nie umie jeszcze w to dobrze grać
(ja byłem ostatni)
potem córka chciała grać w dedektywa (granny), która sama przyniosła, no więc zgodziliśmy się. jest tam kilka wersji gier ale wybraliśmy tryb na spostrzegawczość i oczywiście wygrała najmłodsza
(ja trzecie miejsce)
potem przeszliśmy do gier gdzie córka już nie chiała grać. kolejna partia w zooloretto (byłem drugi) a na koniec puerto rico, w której to również byłem drugi.
powoli się to zaczyna rozsypywać i jak tak dalej pójdzie to nie będę miał z kim i gdzie grać (mam nadzieję, że do tego nie dojdzie). a teraz zbliża się majówka i pewnie znów będzie mało ludzi, jeśli w ogóle ktoś przyjdzie - ja chcęwziąść wziąć urlop by sobie pograć więcej ale nie wiem jak to będzie 
coś mi się wydaje, że mamy kryzys - nie wiem czy to chwilowy, czy zaczyna się coś psuć.
na spotkaniu było siedem osób. z czego cztery od 17:oo (ja, moja córka, kajetan, użytkownik21) a gdzieś około 19:oo przyszły kolejne trzy osoby (karol, agnieszka i ich kolega).
jak że my byliśmy w trakcie rozgrywki to tamci zaczęli grać razem w dungeoneera[/b] ale szybko im się znudziło i nie kończąc rozgrywki poszli do domów.
tylko ja miałem mój zestaw gier więc graliśmy tylko w te gry.
na początek zagraliśmy w trójkę (bez córki) w wilki i owce (byłem drugi).
następnie już w komplecie zagraliśmy w mamma mia, o dziwo wygrała moja córka a nie umie jeszcze w to dobrze grać

potem córka chciała grać w dedektywa (granny), która sama przyniosła, no więc zgodziliśmy się. jest tam kilka wersji gier ale wybraliśmy tryb na spostrzegawczość i oczywiście wygrała najmłodsza

potem przeszliśmy do gier gdzie córka już nie chiała grać. kolejna partia w zooloretto (byłem drugi) a na koniec puerto rico, w której to również byłem drugi.
powoli się to zaczyna rozsypywać i jak tak dalej pójdzie to nie będę miał z kim i gdzie grać (mam nadzieję, że do tego nie dojdzie). a teraz zbliża się majówka i pewnie znów będzie mało ludzi, jeśli w ogóle ktoś przyjdzie - ja chcę

Dzieci często tak mają - niby o coś jeszcze dopytują, niby czegoś do końca nie zrozumiały ale z niewinnym uśmiechem na ustach potrafią pogrążyć dorosłych przeciwników - gratulacje dla córki.kolderek pisze:zagraliśmy w mamma mia, o dziwo wygrała moja córka a nie umie jeszcze w to dobrze grać![]()

magazyn
magazyn
dzięki
ale w tym wypadku to raczej udało jej się wygrać, niż żeby sama do tego doszła 
#all from tychy
panowie i panie (jeśli w ogóle czytają to), będzie ktoś w piątek? ja będę na pewno ale już nie będę Was męczył moimi grami :p spróbowałbym tą la cittę i tego pirates cove'a co były dwa tygodnie temu, da radę?
czyta w ogóle jeszcze ktoś te forum z tychów?
ja ewentualnie może przygotuję jakąś gierkę 'dice and paper' - albo jakąś prowizorkę samoróbkę, hehe?

#all from tychy
panowie i panie (jeśli w ogóle czytają to), będzie ktoś w piątek? ja będę na pewno ale już nie będę Was męczył moimi grami :p spróbowałbym tą la cittę i tego pirates cove'a co były dwa tygodnie temu, da radę?
czyta w ogóle jeszcze ktoś te forum z tychów?

ja ewentualnie może przygotuję jakąś gierkę 'dice and paper' - albo jakąś prowizorkę samoróbkę, hehe?
Powinienem dotrzeć.
A cop do kryzysów itp. to nie był bym defetystą. Różnie już bywało. Pamiętam spotkanie gdzie byłem ja i czterech gimnazjalistów. Raz bywa lepiej raz gorzej, ale kataklizmu bym się nie spodziewał.
Jak nieweile zostało osób które bywały półtorej roku temu (a bywało nas czasem i ponad dwadzieścia sztuk). Teraz są nowi gracze. Takie życie. Więc proponuje nie ogłaszać żałoby
A cop do kryzysów itp. to nie był bym defetystą. Różnie już bywało. Pamiętam spotkanie gdzie byłem ja i czterech gimnazjalistów. Raz bywa lepiej raz gorzej, ale kataklizmu bym się nie spodziewał.
Jak nieweile zostało osób które bywały półtorej roku temu (a bywało nas czasem i ponad dwadzieścia sztuk). Teraz są nowi gracze. Takie życie. Więc proponuje nie ogłaszać żałoby

- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Ja też jestem za tym, żeby żaloby nie oglaszać. Ludzie przychodzą i odchodzą.
Chcesz przenieść granie w Road to Legend na piatek do Avanti ??
Chcesz przenieść granie w Road to Legend na piatek do Avanti ??
no to mnie uspokoiliście, chociaż coraz częściej zdarza się, że jest mało luda :p

nie! ale możemy znów u mnie, tym razem może być sobota lub jak do tej pory niedzielaEvenfall pisze:Chcesz przenieść granie w Road to Legend na piatek do Avanti ??

jedynecku kolderek spokojnie
swiat sie nie konczy tylko co niektorzy mająrobote
Jeszcze zagramy w tą piłkę:)

x
bo ja sie robię chyba maniakiem i chciałbym częściej grać, ale niestety nie ma z kim ani kiedy 
piątki przestają mi już wystarczać :p
wyobraź sobie, że ja też mam robotę a jakoś dość regularnie jestem na spotkaniach :p
a co powiecie na całodniowe granie w piątek 2.V (macie wtedy wolne?)? u mnie, wprawdzie miejsca za wiele nie ma ale kilka osób się zmieści - do 6 osób w jednym pokoju, do 4 osób w drugim i do 3 osób może 4 w kuchni
zrobimy zrzutkę to zrobi się jakieś kanapki, po południu może pizza, kupi się napoje i będzie fajnie
ale się rozmarzyłem

piątki przestają mi już wystarczać :p
wyobraź sobie, że ja też mam robotę a jakoś dość regularnie jestem na spotkaniach :p
a co powiecie na całodniowe granie w piątek 2.V (macie wtedy wolne?)? u mnie, wprawdzie miejsca za wiele nie ma ale kilka osób się zmieści - do 6 osób w jednym pokoju, do 4 osób w drugim i do 3 osób może 4 w kuchni

no w moim przypadku to weekendy są najbardziej gorącą częścią tygodnia
poza tym jakos ostatnio wszystkie uroczystości sypią sie w piątki. A 02,05 to faktycznie fajny pomysł tylk oco na to Twoja druga połowa?

x
-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 25 times
po dłuższej przerwie będę dzisiaj w Avanti. przywiozę m.in. Kaazam 

najlepsze jest to, że jej nie ma (ani córy) - chata wolna!bman pisze:A 02,05 to faktycznie fajny pomysł tylko co na to Twoja druga połowa?

i tą kopalnię Lizardów też weźPudelek pisze:po dłuższej przerwie będę dzisiaj w Avanti. przywiozę m.in. Kaazam

-
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 25 times
ok. szykuje się "polski" wieczórkolderek pisze:i tą kopalnię Lizardów też weźPudelek pisze:po dłuższej przerwie będę dzisiaj w Avanti. przywiozę m.in. Kaazam