[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
A to szkoda, juz liczylem, ze jakis Empik 

= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
- AvantaR
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Dzieki wszystkim za spotkanie, szczegolnie cieszy fakt, ze Tyskie Avanti zaczynaja odwiedzac nowe osoby
Byle tak dalej 
Szkoda troche, ze grupki bardziej sie nie wymieszaly, no ale moze nastepnym razem
Co do gier w ktore gralem :
T2R Europe - nic specjalnego szczerze mowiac, chyba nawet wolalem bardziej wersje USA (moze to dlatego, ze to byla pierwsza partia).
Torres - OMG, znakomity tytul. Niby taki mozgozerca, ale gra sie bardzo przyjemnie i w sumie stosunkowo szybko. Niestety, jak sie pozniej okazalo gralismy z troche zlymi zasadami. Ale i tak moge powiedziec - swietna gierka, koniecznie chce powtorzyc partie, tym razem w 4 osoby (to bedzie rzez
).
Lost Cities - pierwszy raz gralem w oryginal (wczesniej tylko w samorobke). Bardzo przyjemna gierka, szybka, nie wymaga ciezkiego myslenia, jest dreszczyk emocji i troche hazardu. Zastanawiam sie wrecz nad zakupieniem tego tytulu
Pozdrawiam i do zobaczenia za tydzien mam nadzieje

Szkoda troche, ze grupki bardziej sie nie wymieszaly, no ale moze nastepnym razem

Co do gier w ktore gralem :
T2R Europe - nic specjalnego szczerze mowiac, chyba nawet wolalem bardziej wersje USA (moze to dlatego, ze to byla pierwsza partia).
Torres - OMG, znakomity tytul. Niby taki mozgozerca, ale gra sie bardzo przyjemnie i w sumie stosunkowo szybko. Niestety, jak sie pozniej okazalo gralismy z troche zlymi zasadami. Ale i tak moge powiedziec - swietna gierka, koniecznie chce powtorzyc partie, tym razem w 4 osoby (to bedzie rzez

Lost Cities - pierwszy raz gralem w oryginal (wczesniej tylko w samorobke). Bardzo przyjemna gierka, szybka, nie wymaga ciezkiego myslenia, jest dreszczyk emocji i troche hazardu. Zastanawiam sie wrecz nad zakupieniem tego tytulu

Pozdrawiam i do zobaczenia za tydzien mam nadzieje

Gór mi mało i trzeba mi więcej
- Pat_Garret
Takie krótkie podsumowanie. Do Avanti przyszło chyba trzynastu graczy, w tym czterech pierwszy raz
. Na stoły trafiły Ticket, Fryderyk, Torres, Neuroshima Hex, Bohnanza, Um Krone und Kragen, Jungle Speed i Zaginione Miasta.
Mi udało się zagrać w dwie z nich, mianowicie we Fryderyka i Um Krone und Kragen. W tego pierwszego, tak jak ktoś wyżej wspominał, po prostu dałem du*y
. Od początku grałem fatalnie, niepotrzebnie wciągałem się w długie, pozbawione sensu kampanie, tracąc dobre karty, których z ruchu na ruch miałem coraz mniej. Bezmyślnie poświęcałem generałów w walce o jakieś nieznane mi wsie
. I dzięki temu wszystkiemu oczywiście przegrałem, Prusy zostały zmiażdżone
, a ja straciłem koktajl
. Następnie na stół trafiła Um Krone und Kragen, rozegraliśmy w nią dwie partyjki w trzy osoby i muszę przyznać, że gra jest super. Kombinowania jest masa, a szczęścia z rzutu na rzut ubywa. Gra zdecydowanie warta polecenia, szczególnie dla trzech graczy.
Ogólnie wczoraj było bardzo fajnie, przyszło wielu nowych graczy, ale jakoś tak dziwnie wyszło, że grupy w ogóle się ze sobą nie wymieszały. Może po prostu tak wyszło, bo przychodziliśmy w różnych porach. No ale nie ważne. Drugą sprawą są gry wojenne (Fryc, MN, GoT), jeżeli ktoś ma na nie ochotę, niech przedtem zgłosi to na forum i napisze że szuka chętnych. Taka gra wojenna zajmuje praktycznie całe spotkanie, a czasem trudno na szybko znaleźć chętnych na takie giganty. Tak więc do zobaczenia na kolejnym spotkaniu, mam nadzieję że przyjdzie nas jeszcze więcej
.

Mi udało się zagrać w dwie z nich, mianowicie we Fryderyka i Um Krone und Kragen. W tego pierwszego, tak jak ktoś wyżej wspominał, po prostu dałem du*y

Ogólnie wczoraj było bardzo fajnie, przyszło wielu nowych graczy, ale jakoś tak dziwnie wyszło, że grupy w ogóle się ze sobą nie wymieszały. Może po prostu tak wyszło, bo przychodziliśmy w różnych porach. No ale nie ważne. Drugą sprawą są gry wojenne (Fryc, MN, GoT), jeżeli ktoś ma na nie ochotę, niech przedtem zgłosi to na forum i napisze że szuka chętnych. Taka gra wojenna zajmuje praktycznie całe spotkanie, a czasem trudno na szybko znaleźć chętnych na takie giganty. Tak więc do zobaczenia na kolejnym spotkaniu, mam nadzieję że przyjdzie nas jeszcze więcej

"Over the hills and far away..."
- AvantaR
- Kontakt:
No wlasnie, takie duze molochy sa niestety troche problematyczne. Proponuje zeby na takie tytuly przychodzili konkretni juz gracze, bo pozniej jak ktos przyjdzie w zlym momencie to moze czasem 2 godziny siedziec i patrzec.
Co do niewymieszania grup - no coz, tak jakos wyszlo, nowi gracze akurat tak sie zjawili, ze nie mieli sie gdzie dosiasc itd.
Wazne, ze sie zjawili. A jeszcze wazniejsze, ze zapowiedzili iz wpadna nastepnym razem
!
Pozdrawiam
Co do niewymieszania grup - no coz, tak jakos wyszlo, nowi gracze akurat tak sie zjawili, ze nie mieli sie gdzie dosiasc itd.
Wazne, ze sie zjawili. A jeszcze wazniejsze, ze zapowiedzili iz wpadna nastepnym razem

Pozdrawiam
Kombo Globiqa w NS HEX - gra na 3 osoby, na puntky do 20. Przed jego runda była bitwa, plansza sie oczysciła. Na ręke dostał czołg i bitwę. Z poprzedniej rundy zostały mu moduły, których nie zdążył użyć. No i wykręcił 10 punktów
http://www.neurocide.yoyo.pl/photogalle ... hoto_id=16

- Pat_Garret
Myślę, że gdybyś Globiqa poprosił to może by przyniósłTutajek pisze:niech ktoś weźmie zombiaki na piątek[/list]

To ja za tydzień chętnie bym zagrał jedną partyjkę z Globiq'iem w parzeNeurocide pisze:Kombo Globiqa w NS HEX - gra na 3 osoby, na puntky do 20

Do Avanti uczęszcza wielu graczy chętnych na GoTa, zrób listę, a ręczę że w ciągu 24h nie będzie już miejscamrowka pisze:A ja bym mial ochote na GoTa

Poza tym, jeżeli ktoś chce pograć w Mare Nostrum lub we Fryca niech zrobi listę, a jak zbierze się komplet to przyniosę (nie chce mi się w każdy piątek targać tych kilku dodatkowych ton

Acha, Aeragramie, gdybyś przypadkiem wpadł za tydzień, to obowiązkowo przywieź Torresa

Dziękuję wszystkim za spotkanie, było naprawdę fajnie. 
Do Avanti wpadłem grubo po 17 (po mych poszukiwaniach, kiedy to zaczepiłem grupkę osób pytając się gdzie ten klub się znajduje, to wskazali mi drzwi wejściowe koło, których właśnie stałem
).
Przy herbacie postanowiłem zerknąć na instrukcję do TuT, nigdy nie lubiłem teorii, więc przysiadłem się szybko do Fryderyka jako czynny obserwator
.
Po chwili wpadli Mrowka i Neurocide. No i zaczęło się NS HEX. Myślę „skromnie”
, że debiut w tą gierkę mi wyszedł
.

Po dwóch partiach NS (pierwsza dość długa, Mrowka i Neurocide tłumaczyli mi o co chodzi) przyszła kolej na szybką partyjkę w T2R z Neurocide i już prawie dziesiąta.
Niestety nie uda mi się na czas wpaść w ten piątek ale będę się starał być jak najwcześniej. Najprawdopodobniej przyjadę z Agą.
Aga: "Cześć! Z prawdziwą przyjemnością zobaczę jak globiq przegrywa z Mrowka w NS, więc postaram się przyjechać
. Mrowka, trzymam kciuki!"
OK, ja sobie to wszystko zapamiętam

Do Avanti wpadłem grubo po 17 (po mych poszukiwaniach, kiedy to zaczepiłem grupkę osób pytając się gdzie ten klub się znajduje, to wskazali mi drzwi wejściowe koło, których właśnie stałem

Przy herbacie postanowiłem zerknąć na instrukcję do TuT, nigdy nie lubiłem teorii, więc przysiadłem się szybko do Fryderyka jako czynny obserwator

Po chwili wpadli Mrowka i Neurocide. No i zaczęło się NS HEX. Myślę „skromnie”

Mrowka, jak najbardziej przyjmuje wyzwaniemrowka pisze:Globiq nastepnym razem zostanie wdeptany w ziemie!

Pat_Garret, oczywiście jestem ZAPat_Garret pisze: To ja za tydzień chętnie bym zagrał jedną partyjkę z Globiq'iem w parze.

Po dwóch partiach NS (pierwsza dość długa, Mrowka i Neurocide tłumaczyli mi o co chodzi) przyszła kolej na szybką partyjkę w T2R z Neurocide i już prawie dziesiąta.
Niestety nie uda mi się na czas wpaść w ten piątek ale będę się starał być jak najwcześniej. Najprawdopodobniej przyjadę z Agą.
Aga: "Cześć! Z prawdziwą przyjemnością zobaczę jak globiq przegrywa z Mrowka w NS, więc postaram się przyjechać

OK, ja sobie to wszystko zapamiętam

Pewno, że wezmę ze sobą kilka zombiakówTutajek pisze:niech ktoś weźmie zombiaki na piątek

- AvantaR
- Kontakt:
Z checia na Warcrafta bym sie pisal (jesli chodzi o boardgame a nie WoWa).Tutajek pisze:weście na piątek neuroszime, camelota, mare nostrum i zombiaki. jeżeli dobrze pójdzie to uda mi się załatwić warcrafta i moge wziąć wings of war puerto rico i beznadziejnąjaskinię trola
Pzdr
- Pat_Garret
Camelota, chyba nie wezmę, bo figurki mi się u kolegi malująTutajek pisze:weście na piątek neuroszime, camelota, mare nostrum i zombiaki

To niestety będziesz musiała obejść się smakiem, bo za tydzień gram z nim w parzeAga pisze:Cześć! Z prawdziwą przyjemnością zobaczę jak globiq przegrywa z Mrowka w NS

- Pat_Garret
A tak w ogóle, kto ma GoT'aNeurocide pisze:Nie wiem kto weźmie GoTa, ale z chęcią zagram w Mare Nostrum - tylko jestem w to absolutnie zielony.

Mare Nostrum:
1.Neurocide
2.Tutajek
3....
4....
5....
6....
Gra o Tron:
1.Altos
2....
3....
4....