Szkoda, że nie zagraliśmy w Androida. Mam nadzieje, ze naprawimy ten błąd, następnym razem

.
Jeśli chodzi o naszą walkę pomiędzy domami i żywopłotami francuskich wiosek, to niestety tym razem Niemcy okazali się silniejsi.
Słabe wsparcie lotnicze, oraz kilka błędów taktycznych spowodowały załamanie się szturmu i poważne straty po stronie brytyjskich jednostek.
Pojedynek czołgów wspierających natarcie: 5 Shermanów vs. 1 Stug III i 1 Jadgpanzer
Wyniki: 2 Shermany zniszczone, 3 ciężko uszkodzone vs. 1 Stug III bez uszkodzeń i 1 Jadgpazer lekko uszkodzony
Nayan - po przeczytaniu po raz kolejny instrukcji znalazłem kilka zasad, o których zapomniałem, a były zdecydowanie na naszą korzyść. Dawno już nie grałem, i mi umknęły. Powinniśmy wygrać
1. Zasięg się zwiększa o 1 jeśli atakujący odział jest na wzniesieniu. Całą grę mój MG strzelał do budynku na środku na 6, a powinien na 5,6. Twoje oddziały na górce też powinny mieć lepsze szanse zniszczyć ten czołg.
2. Zapomniałem, że lekkie uszkodzenie nie zatrzymuje akcji czołgu, a była taka akcja, że trafił mnie ten Stug, a ja się zatrzymałem.
3. Przy akcji assault, nie trzeba wykosić wszystkich obrońców, wystarczy zadać więcej ran niż oni. W takim wypadku obrońcy muszą się wycofać. Jeśli się wycofują to odział, który był disrupted jest usuwany, a taki, który był pinned jest disrupted. Nasze ataki nie środkowe budynki i budynek z mojej strony powinny wyglądać zupełnie inaczej.
Sorki za lekki OT, ale nie mogłem się powstrzymać.