Black Rose Wars (Marco Montanaro)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 132 times
Re: Black Rose Wars (Marco Montanaro)
No i Rebirth soon, który praktycznie jest BRW 2. Bez sensu drukować podstawkę, by później leżała na półkach.
Szczególnie, że Rebirth już niedługo ma być. Niby produkcja ma się skończyć na dniach. Więc możliwe że na święta/nowy rok będzie.
Szczególnie, że Rebirth już niedługo ma być. Niby produkcja ma się skończyć na dniach. Więc możliwe że na święta/nowy rok będzie.
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
Nie rozumiem oburzenia....BRW miało przedsprzedaż i jeden dodruk. Dodatkowo mają Rebirth i Duel więc jaki jest sens dla firmy pchać się w kolejne kopie z dodruku? Podejście dobre i uczciwe....trza było brać jak byłoTorquemada666 pisze: ↑11 wrz 2023, 02:22W czym problem? Przecież to ich decyzja? Decyzja oparta pewnie na przesłankach biznesowych.
- Apos
- Has thanked: 526 times
- Been thanked: 1198 times
- Kontakt:
Black Rose Wars temp
Gdybym miał wejść w świat BRW, z nastawieniem na rozgrywkę 4 osobową, to dobrze czekać na Rebirth?manicminer pisze: ↑11 wrz 2023, 08:29 No i Rebirth soon, który praktycznie jest BRW 2. Bez sensu drukować podstawkę, by później leżała na półkach.
- Dako
- Has thanked: 386 times
- Been thanked: 358 times
Imho takApos pisze: ↑12 wrz 2023, 16:08Gdybym miał wejść w świat BRW, z nastawieniem na rozgrywkę 4 osobową, to dobrze czekać na Rebirth?manicminer pisze: ↑11 wrz 2023, 08:29 No i Rebirth soon, który praktycznie jest BRW 2. Bez sensu drukować podstawkę, by później leżała na półkach.

Tak jak wyżej wspomniano to będzie ewolucja lub wersja 1.5/2.0 ze wszystkimi tego rozwoju pozytywnymi konsekwencjami.
Być może będzie możliwość (wrzesień/październik) zakupu na stronie Czachy z dołączeniem do czekających i szansą na dostawę na koniec 2023 roku

PS
A w konsekwencji wówczas obecna cena Black Rose Wars na OLX/allegro spadnie "na łeb na szyję"
Czy ja wiem...? Nadal będzie można chcieć mieć BRW, żeby połączyć z nową wersją.
- Dako
Rynek pokaże

Ale obecna cena 600+ jest cokolwiek abstrakcyjna...
Nie mówię nie, generalnie ceny gier po KSie to jest abstrakcja, nawet jak szroty. Najlepiej jest z Ankh, gdzie ludzie wersje takie (chyba takie i bez maty) jak sprzedaje Portal próbują pchnąć drożej niż Portal w oficjalnym sklepie.
-
- Has thanked: 91 times
- Been thanked: 132 times
Teoretycznie, ale nie wiem czy patrzyłeś ile tego jest w Rebirth, szczególnie z dodatkami.
Jak ktoś jest mega fanem BRW to pewnie sobie połączy, jak ktoś chce pograć w BRW to Rebirth i dodatki mu wystarczą.
Problem jest tylko taki że jak ktoś chce konkretne szkoły magii to jedyna opcja żeby dostać trochę bardziej klasyczne to BRW + sator, z tego co widzę w rebirth muszą bardziej kombinować żeby wygenerować nowe. W podstawce mamy na przykład destrukcję, nekromancje, iluzje. Fajnie jakby była opcja kupienia szkół osobno albo w zestawie, zwłaszcza że sator osiąga kosmiczne ceny i pewnie lepiej nie będzie.
No i w satorze te SG trochę bardziej trzymają się lokalnego klimatu, w rebirth mamy za to mity z całego świata, co wydaje mi się że trochę mniej pasuje do tematyki gry.
No i w satorze te SG trochę bardziej trzymają się lokalnego klimatu, w rebirth mamy za to mity z całego świata, co wydaje mi się że trochę mniej pasuje do tematyki gry.
- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
https://shop.ludusmagnusstudio.com/prod ... t-english/bosik111 pisze: ↑15 wrz 2023, 08:20 Problem jest tylko taki że jak ktoś chce konkretne szkoły magii to jedyna opcja żeby dostać trochę bardziej klasyczne to BRW + sator, z tego co widzę w rebirth muszą bardziej kombinować żeby wygenerować nowe. W podstawce mamy na przykład destrukcję, nekromancje, iluzje. Fajnie jakby była opcja kupienia szkół osobno albo w zestawie, zwłaszcza że sator osiąga kosmiczne ceny i pewnie lepiej nie będzie.
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
- Dako
Na OLX też ktoś sprzedajeSeraphic_Seal pisze: ↑15 wrz 2023, 08:33https://shop.ludusmagnusstudio.com/prod ... t-english/bosik111 pisze: ↑15 wrz 2023, 08:20 Problem jest tylko taki że jak ktoś chce konkretne szkoły magii to jedyna opcja żeby dostać trochę bardziej klasyczne to BRW + sator, z tego co widzę w rebirth muszą bardziej kombinować żeby wygenerować nowe. W podstawce mamy na przykład destrukcję, nekromancje, iluzje. Fajnie jakby była opcja kupienia szkół osobno albo w zestawie, zwłaszcza że sator osiąga kosmiczne ceny i pewnie lepiej nie będzie.

- Seraphic_Seal
- Has thanked: 408 times
- Been thanked: 340 times
Przynajmniej po kosztach, bo w zbiórce na forum+paczkomat wychodziło prawie 170 zł, a za tyle wystawione.Dako pisze: ↑15 wrz 2023, 09:32Na OLX też ktoś sprzedajeSeraphic_Seal pisze: ↑15 wrz 2023, 08:33https://shop.ludusmagnusstudio.com/prod ... t-english/Spoiler:![]()
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze.
Pisałem z perspektywy właściciela polskiej wersji. Poza tym to są karty tylko do satora i nie ma inwokacji so tych szkół, więc trzeba jakichś proxów dodatkowo.Seraphic_Seal pisze: ↑15 wrz 2023, 09:46Przynajmniej po kosztach, bo w zbiórce na forum+paczkomat wychodziło prawie 170 zł, a za tyle wystawione.Dako pisze: ↑15 wrz 2023, 09:32Na OLX też ktoś sprzedajeSeraphic_Seal pisze: ↑15 wrz 2023, 08:33https://shop.ludusmagnusstudio.com/prod ... t-english/Spoiler:![]()
Czacha tego też nie oferuje w naszej wersji językowej a, kart do szkół z podstawki też nie da się dostać osobno.
w sumie sprawdziłem i w tym pudle są karty magii z podstawki jak i ewokacje.bosik111 pisze: ↑15 wrz 2023, 12:32Pisałem z perspektywy właściciela polskiej wersji. Poza tym to są karty tylko do satora i nie ma inwokacji so tych szkół, więc trzeba jakichś proxów dodatkowo.Seraphic_Seal pisze: ↑15 wrz 2023, 09:46Przynajmniej po kosztach, bo w zbiórce na forum+paczkomat wychodziło prawie 170 zł, a za tyle wystawione.
Czacha tego też nie oferuje w naszej wersji językowej a, kart do szkół z podstawki też nie da się dostać osobno.
EDIT: w sumie w sumie jedynie co to po zakupie tego pudła wpadłem na pomysł że zamiast drukować modele można zrobić standy używając grafik które ktoś wstawiał na bgg.
- nidhog
- Has thanked: 21 times
- Been thanked: 427 times
- Kontakt:
W tym pudle jest wszystko co jest kartą w Satorze. Łącznie z kartami magów asymetrycznych, czarami personalnym czy nawet kartami do dei.
Jeśli ktoś ma zbliżone tematycznie figurki, bo np ma inferno do brw, to już spokojnie sobie poradzi.
Nowy oficjalny czar Rebeki. Udostępniony na stronie wydawcy do samodzielnego wydruku.
Gracz przed grą może wybrać, z którego czaru będzie korzystał. Starego lub nowego.

Gracz przed grą może wybrać, z którego czaru będzie korzystał. Starego lub nowego.

Kupiłem ten zestaw kart z sator boxa, mam grę w angielskiej wersji, więc klimat się nie psuje różnicą językową. Wyhaczyłem też brakujące tokeny z dodatkowych szkół magii na jakiejś aukcji z ebay'a. Teraz do pełni szczęścia (Sator Box:Onion Edition
) brakuje już tylko figurek i pomieszczeń z żetonami z sator boxa. Figurki odpuszczam, dam zamienniki z innych gier, ale gdyby jakaś dobra dusza podzieliła się skanami z pomieszczeń i odpowiadających im żetonów to stawiam piwko 

- Dako
Na GF pojawiła się zapowiedź kampanii Black Rose Wars - Revised Edition
Oczywiście będzie polska wersja od Czachy.
https://gamefound.com/en/projects/lms/blackrosewars-re
Oczywiście będzie polska wersja od Czachy.
https://gamefound.com/en/projects/lms/blackrosewars-re
- BOLLO
- Has thanked: 1302 times
- Been thanked: 1981 times
- Kontakt:
Ja czekam tylko na pakiet naprawczy. Z pierwszą podstawką jakiejś wielkiej tragedii nie ma. No chyba że cena będzie świetna (w co wątpię) to zamienię sobie edycje.