Opis via BGG:
Ogólnie pozytywne wrazenia po pierwszej rozgrywce, plastiku wcale dużo nie ma, przynajmniej podczas gry na planszybazyliszek10000 pisze: ↑20 sty 2020, 12:39 Ktoś już zagrał i chciałby opisać wrażenia? Zastanawiam się czy warto odkupić z drugiej ręki. Uczucia mam mieszana, opinie są takie że gra jest ciekawa, ale ma słabą instrukcję, błędy na kartach, taka ilość plastiku nie jest potrzebna. Rozgrywka jest niezła, ale są gry które robią to samo lepiej. Grze trzeba poświęcić dużo czasu, nauczyć się czarów, poskładać talie i grać systematycznie, bo jest wymagająca, itd..
Hej.bazyliszek10000 pisze: ↑20 sty 2020, 12:39 Ktoś już zagrał i chciałby opisać wrażenia? Zastanawiam się czy warto odkupić z drugiej ręki. Uczucia mam mieszana, opinie są takie że gra jest ciekawa, ale ma słabą instrukcję, błędy na kartach, taka ilość plastiku nie jest potrzebna. Rozgrywka jest niezła, ale są gry które robią to samo lepiej. Grze trzeba poświęcić dużo czasu, nauczyć się czarów, poskładać talie i grać systematycznie, bo jest wymagająca, itd..
Graliśmy już sporo i zdecydowanie grę polecamy. Kupiliśmy na KS i nie żałujemy nawet złotówki, mimo że faktycznie trochę niedoróbek w tłumaczeniu jest, a i figurki mogłyby być lepsze.bazyliszek10000 pisze: ↑20 sty 2020, 12:39 Ktoś już zagrał i chciałby opisać wrażenia? Zastanawiam się czy warto odkupić z drugiej ręki. Uczucia mam mieszana, opinie są takie że gra jest ciekawa, ale ma słabą instrukcję, błędy na kartach, taka ilość plastiku nie jest potrzebna. Rozgrywka jest niezła, ale są gry które robią to samo lepiej. Grze trzeba poświęcić dużo czasu, nauczyć się czarów, poskładać talie i grać systematycznie, bo jest wymagająca, itd..
Tutaj to raczej zalezy od graczy, ale u nas te 4/5 rund troche trwało przy 4 graczach - wybór czarów, kolejnosc, póxniej egzekwowanie kolejnych akcji, wiec w jednej rundzie masz do 4 tur, to Ci daje spory czas rozgrywki
Przyklady ktore podales to akurat self-explanatory
Spelle są bardzo sytuacyjne, ale to cecha ogrania i poszczególnych szkół - questy sa za to niezbalansowane, bo np. przy 4 graczach quest "przez cala runde nieotrzymaj obrazen" jest wlasciwie nie do wykonania.
Jesi na start masz 4 karty i je zagrasz, i nie masz innego dociagu to wyrzucajac karte tylko tracisz a nic nie zyskasz.
Sorry mialem na mysli tury, chcialoby sie grac dluzej, wiec nam akurat to ze Black Rose moze wygrac sie nei podobalo bo chcialoby sie jednak tworzyc deck i pograc dluzej.Tutaj to raczej zalezy od graczy, ale u nas te 4/5 rund troche trwało przy 4 graczach - wybór czarów, kolejnosc, póxniej egzekwowanie kolejnych akcji, wiec w jednej rundzie masz do 4 tur, to Ci daje spory czas rozgrywki
Na chlopski rozum tak ale dlaczego to nie jest nigdzie wyjasnione?Przyklady ktore podales to akurat self-explanatory![]()
Zawsze mozecie wprowadzic house rule'a gdzie przesuwacie sobie granice wygranej zarówno BR jak i swojej.
Bo nie kazde słowo padajace na kartach musi byc wyjasniane?
I dlatego uważam, że wszystkie pokoje są równie ważne. Masz pokoje pozwalające Ci na dobieranie kart z "Księgi zaklec" jak i "Wspomnień". A nawet jak już zostaną aktywowane to dalej masz Mirror room, który kopiuje efekt aktywacji jednego z użytych pokoi.
Z tego co zauważyłem to Transmutacja ma najlepsze karty do szybkiego niszczenia pokoi i dzięki temu zyskuje punkty. I w dwóch tych grach właśnie gość z tej szkoły wygral. Jak rozgeram z 10 gier to wtedy się wypowiem.
Nie sąPsychopapa pisze: ↑18 lis 2020, 13:31 Pytanie do osób, które już grały w BRW.
Zastanawiam się czy gracze ze średnia znajomością języka sobie poradzą. Nie chodzi mi tu o wertowanie instrukcji tylko o czytelność kart czy są napisane w miarę w przystępny i prosty sposób![]()