Osobiście nie zwróciłem uwagi na to, bo nie gram wystarczająco często z tym zaklęciem, ale moja odpowiedź brzmi: zależyWojco pisze: ↑09 kwie 2022, 13:38 Co sądzicie o karcie Arcane Nexus (Nieprzeniknione Ogniwo)? Osobiście mam wrażenie, że zawsze, gdy ta karta pojawia się w grze, rozgrywka staje się dużo prostsza i mniej wymagająca. Nie widzę tego problemu przy innych kartach. Nie sądzicie, ze ta karta jest trochę za silna w stosunku do swojego kosztu? Jakie są wasze doświadczenia?

Koszt wysoki, obrażenia jak na ten koszt niskie, ale płacimy tu za tą umiejętność. Można dzięki niej uzbierać jakieś 8+ pieniędzy w turze jak się odpowiednio ułoży talię, co pozwala kupić każdą kartę, dosyć mocno się naładować lub odrzucić prawie że dowolną kartę Nemesis. Mimo wszystko, w Aeon's End jak się jest bogatym to gra robi się dosyć prosta o ile nam niczego nie brakuje (leczenia magów, Gravehold, niszczenia kart, ładowania się i oczywiście zadawania dużych obrażeń - a wszystko to zależy od sklepiku i dobranych magów). Mając nawet jedno takie zaklęcie można dosyć mocno wyskoczyć do przodu, ale czy jest to przesadzone? To też IMO zależy od układu talii, czy nie trafisz na przetasowanie/niszczenie kart w talii Nemesis i czy taki zastrzyk eteru przy takich obrażeniach jest w stanie zrobić ci różnicę (np. sparowane z Jadeitem nie jest to takie mocne). W tej grze ustawiając sobie samemu rynek można ułożyć bardzo mocne synergie i tak naprawdę od gracza zależy jak bardzo sobie chce utrudnić lub ułatwić grę.