Nemesis (Adam Kwapiński)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Re: Nemesis (Adam Kwapiński)
Bodajże to to było - https://boardgamegeek.com/filepage/2354 ... down-expan
Ja co prawda Lockdawn i fajowskich nie mam, ale mam Medyka z Pokłosiem i SG do Lockdown. Medyk ma kartę wyboru do podstawki. a w SG jest karta wyboru Medyka do Lockdown. Także podejrzewam, że pozostałe to raczej fanowskie bo sam Lockdown nie ma chyba kart dla innych postaci.
e: ja mam tylko zestaw naprawczy do Lockdown, gdzie była m,.in karta z wyborem postaci z poprawioną nazwą pistoletu
Ja co prawda Lockdawn i fajowskich nie mam, ale mam Medyka z Pokłosiem i SG do Lockdown. Medyk ma kartę wyboru do podstawki. a w SG jest karta wyboru Medyka do Lockdown. Także podejrzewam, że pozostałe to raczej fanowskie bo sam Lockdown nie ma chyba kart dla innych postaci.
e: ja mam tylko zestaw naprawczy do Lockdown, gdzie była m,.in karta z wyborem postaci z poprawioną nazwą pistoletu
- Gun3R
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 70 times
a co masz na awersie niebieskiej karty WYBÓR POSTACI (ta w prawym górnym rogu)? Bo sama karta jest do pierwszej części nemesis, ale może masz ją z jakiegoś zestawu naprawczego/dodatkuEsperanzaDMV pisze: ↑11 gru 2023, 17:40 Robię porządek w swoich pudłach (mam Nemesis, Lockdown + SG, Medyka i fanowskie dodatki - wszystko leci na sprzedaż (tak, wiem, moment wybrałem pewnie nienajlepszy ale ceny będą myślę konkurencyjne) i zastanawiam się skąd pochodzą te cztery karty?Tak samo czy jest mi ktoś w stanie powiedzieć czy/gdzie znajdę spis kart, które powinny znaleźć się w pakiecie Medyka?Spoiler:
Hobbystyczny modelarz i drukarz 3D. Tutaj buduję swoją markę ;)
Z jakiego powodu ludzie zakładają gumowe osłonki na kafle pomieszczeń i żetony intruzów? Czy one są jakoś źle wykonane, łatwo się niszczą? Komuś się coś takiego przydarzyło?
Z pierwszą wersją KS było coś nie tak. Rozłażące się tokeny i pozalewane pudełka. Chyba Curiosity o tym pisał. Ja potem miałem z 2 źródeł i nic się nie działo. Tokeny wkładasz i wykładasz z wora. Coś się tam może obcierać. Kafelki leżą tylko. Możesz je co najwyżej porysować figsami od góry.
Czyli nim mi się zniszczą tekturowe, w retailu pewno będą te akrylowe z kampanii - bo przecież nie są exclusive zdaje się.KOSHI pisze: ↑12 gru 2023, 16:53 Z pierwszą wersją KS było coś nie tak. Rozłażące się tokeny i pozalewane pudełka. Chyba Curiosity o tym pisał. Ja potem miałem z 2 źródeł i nic się nie działo. Tokeny wkładasz i wykładasz z wora. Coś się tam może obcierać. Kafelki leżą tylko. Możesz je co najwyżej porysować figsami od góry.
- Hardkor
- Has thanked: 1565 times
- Been thanked: 1140 times
- Kontakt:
Mam wersję z pierwszego KS, dziesiątki partii za mną i wszystko okej.KOSHI pisze: ↑12 gru 2023, 16:53 Z pierwszą wersją KS było coś nie tak. Rozłażące się tokeny i pozalewane pudełka. Chyba Curiosity o tym pisał. Ja potem miałem z 2 źródeł i nic się nie działo. Tokeny wkładasz i wykładasz z wora. Coś się tam może obcierać. Kafelki leżą tylko. Możesz je co najwyżej porysować figsami od góry.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- dispe
- Has thanked: 311 times
- Been thanked: 121 times
To był chyba pierwszy dodruk Nemesisa czy coś w tym stylu a nie pierwszy KS.
- BOLLO
- Has thanked: 1325 times
- Been thanked: 2024 times
- Kontakt:
Wydaję mi się że dla samego pimpowania gry. Mam za sobą 18partii i nic się nie dzieję z żadnym komponentem. No może widać pod odpowiednim kątem jakieś mikro-uszkodzenia planszy. Ale tego przy figurkowej grze raczej tego nie unikniesz.
- Hardkor
- Has thanked: 1565 times
- Been thanked: 1140 times
- Kontakt:
Tak, są ciekawsze, aczkolwiek wstrzymałbym się do końcówki PM, bo Rebel ma wydać swój aftermath.
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- BOLLO
- Has thanked: 1325 times
- Been thanked: 2024 times
- Kontakt:
Oficjalnie Aftermath nie wychodził do sprzedaży. Został drukowany jako dodatek dla wspierających i nie jest do kupienia w sklepach. Ostatnio można było go również dokupić przy kampanii Nemesis Lockdown co też uczyniłem. Chyba że coś przeinaczyłem to przepraszam.
Aftermath Rebela będzie miał zmienione grafiki (które są KS only). Na wszystkich postaciach zastosowano gender swap, są grafiki od ukraińskiego wydawcy.

"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
To mnie tylko utwierdza w zakupie przez gamefound, dzięki za info.Pomnik pisze: ↑13 gru 2023, 16:22Aftermath Rebela będzie miał zmienione grafiki (które są KS only). Na wszystkich postaciach zastosowano gender swap, są grafiki od ukraińskiego wydawcy.
![]()
No weź, to jest jedyna możliwość by 2 postacie na wózkach mogły walczyć o przetrwanie na statku pełnym obcych, Ksowy aftermath tego nie daje

"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
-
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 101 times
Witam,
Szanowne forum, mam pytanie odnośnie poszczególnych elementów gry Nemesis Rebel. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia, bądź którykolwiek z forumowiczów sprzedaje karty akcji poszczególnych postaci? Niestety po jednej z wciągających rozgrywek, zaginęła mi karta postaci Zwiadowcy- "Przeszukanie"
Jeśli ktokolwiek wie, słyszał bądź posiada- będę wdzięczny za feedback. Pozdrawiam,
SuperGracz
Szanowne forum, mam pytanie odnośnie poszczególnych elementów gry Nemesis Rebel. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia, bądź którykolwiek z forumowiczów sprzedaje karty akcji poszczególnych postaci? Niestety po jednej z wciągających rozgrywek, zaginęła mi karta postaci Zwiadowcy- "Przeszukanie"

SuperGracz

Napisz do Rebela lub Awaken Realms przyślą :psupergracz pisze: ↑14 gru 2023, 22:35 Witam,
Szanowne forum, mam pytanie odnośnie poszczególnych elementów gry Nemesis Rebel. Czy jest jakakolwiek możliwość kupienia, bądź którykolwiek z forumowiczów sprzedaje karty akcji poszczególnych postaci? Niestety po jednej z wciągających rozgrywek, zaginęła mi karta postaci Zwiadowcy- "Przeszukanie"Jeśli ktokolwiek wie, słyszał bądź posiada- będę wdzięczny za feedback. Pozdrawiam,
SuperGracz![]()
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.
Nie jestem ekspertem, ale chyba dział obsługi klienta Rebela lepiej na to odpowie, niż forum.
Firma Rebel niech się zajmie wydaniem gry Domek, bo tylko do tego się nadaje.