Zgadzam się z przedmówcąWincenty Jan pisze:morris powinieneś zostać rzecznikiem/przedstawicielem Vaccarino na Europę środkową...

Zgadzam się z przedmówcąWincenty Jan pisze:morris powinieneś zostać rzecznikiem/przedstawicielem Vaccarino na Europę środkową...
Sam kupiłem koszulki z czarnymi tyłami, które niwelują ten problem i są taniemorris pisze:A to zależy. Jeśli np. kupisz tylko jedną kartę ze Złotego wieku i zagrasz Studnię życzeń, to mógłbyś rozpoznać, co masz na wierzchu talii i miałbyś z tego korzyść.
Zresztą, jak się zakoszulkuje karty to różnice w odcieniach stają się mniej widoczne, zwłaszcza jak się dłużej pogra i koszulki się trochę "zużyją" (czyli przejmą na siebie to, przed czym chronią karty).
Tylko z Zaskórniakiem będzie problem, ale na to pewnie też jest sposób (np. dla Zaskórniaka użyć zwykłych koszulek).Yavi pisze:Sam kupiłem koszulki z czarnymi tyłami, które niwelują ten problem i są taniemorris pisze:A to zależy. Jeśli np. kupisz tylko jedną kartę ze Złotego wieku i zagrasz Studnię życzeń, to mógłbyś rozpoznać, co masz na wierzchu talii i miałbyś z tego korzyść.
Zresztą, jak się zakoszulkuje karty to różnice w odcieniach stają się mniej widoczne, zwłaszcza jak się dłużej pogra i koszulki się trochę "zużyją" (czyli przejmą na siebie to, przed czym chronią karty).
Sporo partii rozegraliśmy też bez nich i różnice w odcieniach nie przeszkadzały - bez specjalnego przyglądania się trudno było je dostrzec. Sporo zależy od oświetlenia, ale też samego podejścia, bo wiadomo, wpatrując się w każdą kartę na wierzchu łatwiej jest coś zauważyć, niż po prostu je dobierając.
Jeśli chodzi o karty Skarbu, to w/g instrukcji do Intrygi powinno się połączyć te z Intrygi i podstawki. Jak to implementuje wersja online - nie wiem.Zilean pisze:Ostatnio grałem ze znajomymi w dominiona i pojawił się problem odnośnie ilości początkowych kart skarbów.
Graliśmy w 5 i 6 osób a w instrukcji jest napisane tylko aby połączyć karty skarbów z intrygi i podstawki.
Czy zmieniły się zasady w nowej edycji ?
Jeden z graczy gra onlinie i tam wq niego jest zawsze maksymalnie 30 gold/40silver .
Podobnie z prowincjami i powiatami . w instrukcji jest napisanae 15/18 prowincji a powiatów zawsze 12 w wieloosobowej grzej .
w internecie po 15/16 niby jest ?
Androminion sugeruje dołożenie skarbów.
Sztywnej zasady w instrukcji nie ma, jedynie sugestia. U nas to zależy od naszego humoru (a czasem od aplikacji losującej - bo nie zawsze daje Kolonię i Platynę)Wincenty Jan pisze:Czy jak mam Dominion Złoty Wiek , w którym występuje Platyna i Kolonia to kiedy losuje z aplikacji karty do gry to dołączać też Platynę i Kolonie? Jak to u Was wyglada? Jak coś to mam cztery Dominiony od GFP oprócz Przystani.
Cóż ja na to poradzę...Wincenty Jan pisze:No niestety chyba nie ma na iosmorris pisze:Dominion Shuffle
Dzięki za info.morris pisze:Cóż ja na to poradzę...Wincenty Jan pisze:No niestety chyba nie ma na iosmorris pisze:Dominion Shuffle