W grach też są seriale, wiele z nich bez seriala nie da się zainstalowaćMichalStajszczak pisze:Ale skoro to jest w dziale "świat seriali", to trudno oczekiwać, by nacisk został położony na grę.

W grach też są seriale, wiele z nich bez seriala nie da się zainstalowaćMichalStajszczak pisze:Ale skoro to jest w dziale "świat seriali", to trudno oczekiwać, by nacisk został położony na grę.
Ale czemu zawiedziony? Ktoś Cię podkablował Aniołowi?na razie zawiedziony:/
Lucf pisze:Nie grałem więc się wypowiem ":)
Może lepiej najpierw zagrać, a potem się wypowiadać. Alternatywy 4 z Eurobiznesem nic wspólnego nie mają.Lucf pisze:mając a pamięci Eurobiznes nie kupią nowej mutacji tamtej gry
A gdyby mieszkał w Stanach, to by robił gry w stylu Battlestar Gallactica, licząc na wsparcie producentów filmów?Lucf pisze:Gdyby Uwe mieszkał w Polsce pewnie zrobił by kolejną część swojej trylogii "PRLcola" licząc na wsparcie mediów
A Tezeusz czy nieco starsze K2 lub Neuroshima Hex to z której epoki PRLu?Lucf pisze:Ale matrwi mnie, że aby zaistnieć szerzej na polskim rynku trzeba "podpiąć się" pod coś (wychodzi że pod coś związanego z PRL![]()
To nie MOJE zdanie, tylko wyrażenie opinii potencjalnego nieobeznanego klienta. Prosze czytać ze zrozumieniem."Może lepiej najpierw zagrać, a potem się wypowiadać. Alternatywy 4 z Eurobiznesem nic wspólnego nie mają. "
Wolałbym, żeby ten "potencjalny nieobeznany klient" sam wyraził swoją opinię, niż by to za niego robił ktoś inny. Jedyny związek serialu Alternatywy 4 z Eurobiznesem jest taki, że pierwsze wydanie Eurobiznesu pojawiło się mniej więcej w tym okresie, gdy serial był wyświetlany po raz pierwszy.Lucf pisze:To nie MOJE zdanie, tylko wyrażenie opinii potencjalnego nieobeznanego klienta.
sbronko pisze: 1 PZ za uprzątnięcie punktu śmieci w obecności innego Lokatora
w zasadzie ten sam problem - na jakiej zasadzie wolno sprzątać śmieci? Nie przypomniam sobie akcji, która to umożliwia. Czy mam po prostu zabrać żeton śmieci z planszy poza wykonywanymi w turze akcjami i akcjami dodatkowymi? Czy potem mogę zgodnie z zasadami naśmiecić?
Tylko sprzątanie śmieci nigdzie w instrukcji nie jest opisane. Lokatorzy mogą tylko śmiecić, a gospodarz sprząta.robertos pisze:Szczerze mówiąc doskonale sam odpowiedziałeś na wszystkie pytania.. Jak jesteś spekulantem po prostu odrzucasz towar sklepowy (bez dodatkowej akcji)
A sprzątanie śmieci, śmiecenie to działanie zupełnie dodatkowe (nie jest żadną akcją) - zatem miłej gry.
ewentualne odpowiedzi jeszcze w faq na stronie gry alternatywy4.com.pl