Coś Felda

Zastanawiasz się co kupić? Poszukujesz gry dla 2 osób? A może najzabawniejszej gry dla 3-6 osób Reinera Knizia o kosmosie, zaczynającej się na literę Z? Pomożemy!
Awatar użytkownika
Firenski
Has thanked: 3 times
Kontakt:

Re: Coś Felda

Post autor: Firenski »

Ja też polecę Zamki Burgundii. To chyba najlepsza pozycja na początek.
Black is the sanctuary of light.

Mój TOP :)
Awatar użytkownika
romeck
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Post autor: romeck »

mig pisze:Ja się nie rozdrabniam-uważam, ze przy takim doświadczeniu w grach, spokojnie mozna brać się za Trajana czy Macao, które imho są lepszymi grami niż ZB.
Lepsze czy gorsze, to oczywiście rzecz gustu i indywidualnego odbioru, jednakże żadnej z obu gier nie poleciłbym komuś, kto jeszcze nie zasmakował w Feldzie. Już zdaje się pisałem wcześniej, że Trajan jest dość abstrakcyjny a sam mechanizm mankali jest stosunkowo trudny. Podobnie jest z Macao, które do tego jeszcze jest zależne językowo.

Już raz się człowiek sparzył na Feldzie, więc trzeba ostrożnie. Do trzeciego podejścia pewnie się nie da namówić.
Właśnie czytasz kompletnie bezużyteczne zdanie.
Awatar użytkownika
pingus
Has thanked: 80 times
Been thanked: 120 times

Post autor: pingus »

Zamki Burgundii to idealny Feld na początek. Pierwszy z 3ech, który zrobił na mnie duże wrażenie. Jedyne co mogłoby być lepsze to wykonanie, ale moim zdaniem nie warto się tym zrażać.
Awatar użytkownika
mckil
Has thanked: 49 times
Been thanked: 57 times

Re: Odp: Coś Felda

Post autor: mckil »

romeck pisze:
mckil pisze:A jak Luna sprawuje się na dwóch graczy?
Świetnie. Nie mam nic do zarzucenia, jestem zachwycony. Rzecz w tym, że póki co grałem tylko w 2 graczy i nie mam porównania czy na więcej osób jest lepiej czy gorzej. :) Ale jeśli pytasz czy na dwie osoby gra się fajnie, to ja Cię zapewniam, że tak. :)
Tego właśnie się obawiałem. Dzięki.
Awatar użytkownika
romeck

Re: Odp: Coś Felda

mckil pisze:
romeck pisze:
mckil pisze:A jak Luna sprawuje się na dwóch graczy?
Świetnie. Nie mam nic do zarzucenia, jestem zachwycony. Rzecz w tym, że póki co grałem tylko w 2 graczy i nie mam porównania czy na więcej osób jest lepiej czy gorzej. :) Ale jeśli pytasz czy na dwie osoby gra się fajnie, to ja Cię zapewniam, że tak. :)
Tego właśnie się obawiałem. Dzięki.
No i teraz nie wiem czy to źle czy dobrze. :)
Awatar użytkownika
mckil
Has thanked: 49 times
Been thanked: 57 times

Post autor: mckil »

Źle dla portfela ;)
Awatar użytkownika
Veridiana
Has thanked: 22 times
Been thanked: 87 times
Kontakt:

Post autor: Veridiana »

Na zakochanie to Zamki zdecydowanie, a potem można pogłębiać uczucie Trajanem, Macao, Bora Bora, Brugią, Strasbourgiem 8) a w Roku Smoka zagrać na 5 osób i dopiero wtedy stwierdzić, czy to faktycznie gra nie dla Was (choć ja grywam we dwie osoby i też jest świetnie).
janekb
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Kontakt:

Post autor: janekb »

ZB zagrane. Fajna, ale nie zakochałem się po jednej partii, ale odmówić sobie zakupu nie mogłem, wiec czekam na paczkę. Trajan też zagrany. Też przyjemny. Może kiedyś się skuszę.
janekb
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Kontakt:

Post autor: janekb »

Dopiszę troszkę więcej, bo pograliśmy z żoną w ZB. Przyjęła się bardzo dobrze i właściwie gramy dzień w dzień. Jedynie wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę na (uwaga) Rialto. Dwie partie rozegrane, raz pełen skład, raz we dwoje i też kupiliśmy. Dzięki za porady.
Awatar użytkownika
romeck

janekb pisze:Dopiszę troszkę więcej, bo pograliśmy z żoną w ZB. Przyjęła się bardzo dobrze i właściwie gramy dzień w dzień. Jedynie wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę na (uwaga) Rialto. Dwie partie rozegrane, raz pełen skład, raz we dwoje i też kupiliśmy. Dzięki za porady.
Brawo!
Awatar użytkownika
Trolliszcze
Has thanked: 70 times
Been thanked: 1043 times

Post autor: Trolliszcze »

romeck pisze:
janekb pisze:Dopiszę troszkę więcej, bo pograliśmy z żoną w ZB. Przyjęła się bardzo dobrze i właściwie gramy dzień w dzień. Jedynie wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę na (uwaga) Rialto. Dwie partie rozegrane, raz pełen skład, raz we dwoje i też kupiliśmy. Dzięki za porady.
Brawo!
Hura!
ODPOWIEDZ