Coś Felda
- Firenski
- Has thanked: 3 times
- Kontakt:
- romeck
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
Re: Coś Felda
Lepsze czy gorsze, to oczywiście rzecz gustu i indywidualnego odbioru, jednakże żadnej z obu gier nie poleciłbym komuś, kto jeszcze nie zasmakował w Feldzie. Już zdaje się pisałem wcześniej, że Trajan jest dość abstrakcyjny a sam mechanizm mankali jest stosunkowo trudny. Podobnie jest z Macao, które do tego jeszcze jest zależne językowo.mig pisze:Ja się nie rozdrabniam-uważam, ze przy takim doświadczeniu w grach, spokojnie mozna brać się za Trajana czy Macao, które imho są lepszymi grami niż ZB.
Już raz się człowiek sparzył na Feldzie, więc trzeba ostrożnie. Do trzeciego podejścia pewnie się nie da namówić.
Właśnie czytasz kompletnie bezużyteczne zdanie.
Zamki Burgundii to idealny Feld na początek. Pierwszy z 3ech, który zrobił na mnie duże wrażenie. Jedyne co mogłoby być lepsze to wykonanie, ale moim zdaniem nie warto się tym zrażać.
- mckil
- Has thanked: 49 times
- Been thanked: 57 times
Re: Odp: Coś Felda
Tego właśnie się obawiałem. Dzięki.romeck pisze:Świetnie. Nie mam nic do zarzucenia, jestem zachwycony. Rzecz w tym, że póki co grałem tylko w 2 graczy i nie mam porównania czy na więcej osób jest lepiej czy gorzej.mckil pisze:A jak Luna sprawuje się na dwóch graczy?Ale jeśli pytasz czy na dwie osoby gra się fajnie, to ja Cię zapewniam, że tak.
- romeck
Re: Odp: Coś Felda
No i teraz nie wiem czy to źle czy dobrze.mckil pisze:Tego właśnie się obawiałem. Dzięki.romeck pisze:Świetnie. Nie mam nic do zarzucenia, jestem zachwycony. Rzecz w tym, że póki co grałem tylko w 2 graczy i nie mam porównania czy na więcej osób jest lepiej czy gorzej.mckil pisze:A jak Luna sprawuje się na dwóch graczy?Ale jeśli pytasz czy na dwie osoby gra się fajnie, to ja Cię zapewniam, że tak.

- Veridiana
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 87 times
- Kontakt:
Na zakochanie to Zamki zdecydowanie, a potem można pogłębiać uczucie Trajanem, Macao, Bora Bora, Brugią, Strasbourgiem
a w Roku Smoka zagrać na 5 osób i dopiero wtedy stwierdzić, czy to faktycznie gra nie dla Was (choć ja grywam we dwie osoby i też jest świetnie).

-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
- Kontakt:
ZB zagrane. Fajna, ale nie zakochałem się po jednej partii, ale odmówić sobie zakupu nie mogłem, wiec czekam na paczkę. Trajan też zagrany. Też przyjemny. Może kiedyś się skuszę.
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 8 times
- Kontakt:
Dopiszę troszkę więcej, bo pograliśmy z żoną w ZB. Przyjęła się bardzo dobrze i właściwie gramy dzień w dzień. Jedynie wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę na (uwaga) Rialto. Dwie partie rozegrane, raz pełen skład, raz we dwoje i też kupiliśmy. Dzięki za porady.
- romeck
Brawo!janekb pisze:Dopiszę troszkę więcej, bo pograliśmy z żoną w ZB. Przyjęła się bardzo dobrze i właściwie gramy dzień w dzień. Jedynie wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę na (uwaga) Rialto. Dwie partie rozegrane, raz pełen skład, raz we dwoje i też kupiliśmy. Dzięki za porady.
- Trolliszcze
- Has thanked: 70 times
- Been thanked: 1043 times
Hura!romeck pisze:Brawo!janekb pisze:Dopiszę troszkę więcej, bo pograliśmy z żoną w ZB. Przyjęła się bardzo dobrze i właściwie gramy dzień w dzień. Jedynie wczoraj zrobiliśmy sobie przerwę na (uwaga) Rialto. Dwie partie rozegrane, raz pełen skład, raz we dwoje i też kupiliśmy. Dzięki za porady.