To zupełnie jak ja .Geko pisze:A ja wyciągnąłem Shoguna. Jakież to było dla mnie zaskoczenie, ho, ho
Rozdałem:
Banga, Rybaków z Catanu (te dwie dla szwagrów) i Prawo Dżungli (dla szwagranki).
To zupełnie jak ja .Geko pisze:A ja wyciągnąłem Shoguna. Jakież to było dla mnie zaskoczenie, ho, ho
Takie tajemnice robić, no po prostu wyrodna żona. Że wy możecie jeszcze mieszkać pod jednym dachemwc pisze:Jola na torturach musiała się przyznać że to prezent gwiazdkowy, ale do końca nie byłem pewien czy to gra no i do ostatniego momentu nie miałem pojęcia jaki będzie jej tytuł. Jak widać "kłamstwo" ma krótkie nogi
Wygląda na to, że ktoś tu chce skompletować wszystko to, co opisano na BGGwc pisze:U nas w tym roku jakiś taki planszówkowy był mikołaj.
Od mikołaja do świąt pod choinką znalazła się masa gier. Po pierwsze i najważniejsze - owieczki do sheer panic ulepione przez moje córki i żonę! Wszystko robiły w tajemnicy przede mną, tak więc w skarpecie leżało piękne pudełko z ręcznym malunkiem a w środku 8 białych owieczek, jedna czarna i piękny baran. Ponieważ moje dziewczyny nie za bardzo wiedziały co tam jeszcze ma być, dopytywały się u miraska, a on zapomniał im powiedzieć o złym baranie fryzjerze, więc w naszej wersji go nie ma. Za to jak potem okazało się, że jednak coś takiego ma być, na szybkiego dorabiały tekturowe nożyczki Po rozpakowaniu prezentu wystarczyło dodrukować plansze (jak z pierwszej wersji) i jest piękna kolejna samoróbka tym razem nie zrobiona przez mnie
Ale oprócz tego w naszym domku pojawiły się w grudniu (już oryginalne) rat hot, flix mix, prawo dżungli, nottingham, agricola, w 80 dni dookoła świata, manila, rycerze z catanu, nowe pudełko coloretto (stare karty zajechane przy grze w pita) i razzia. To wszystko wybierane przeze mnie i rozdane naszej czwórce.
Największą niespodziankęs sprawiła mi jola, która w całkowitej tajemnicy zamówiła u Ala gry na gwiazdkowy prezent dla mnie. Jeśli chodzi o wybór - zdała się na sprzedającego, a resztę zrobiła tak żebym niczego się nie dowiedział. Pieniądze przelała z poczty (mimo posiadania 2 kont internetowych), paczka przyszła do jej rodziców... mówię Wam, całkowita konspiracja! Dzięki temu mogłem z nieukrywaną radością i zaskoczeniem rozpakować piękne pudło z amyitis i filou! Wszystkim życzę takich niespodzianek od żon! Po prostu wyjątkowa sprawa. A na dodatek Jola zdradziła mi w tajemnicy, że idzie jeszcze do niej jakaś karcianka, którą dostanę pewno na nowy rok Na razie jednak tylko ona i Al wiedzą co to za tytuł.
Pod naszą choinką też sporo było Wszystkie Mikołaje, Aniołki, Dzieciątka, Gwiazdory etc. uznały widocznie, że byliśmy grzeczni przez cały rok (z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że zbierały te prezenty już od jakiegoś czasu ) Przybyły więc: Agricola, Ave Caesar, Cuba, Duel in the Dark, Filou, Fjorde, Glik (drewniany), In the Shadow of the Emperor, Leonardo da Vinci, Merchants of Amsterdam, Meuterer i Notre Dame.wc pisze: Od mikołaja do świąt pod choinką znalazła się masa gier.
to znakomity pomysł - muszę o nim pamiętać pisząc list do Mikołaja w przyszłym roku (a może da się go przekonać, że warto byłoby nagrodzić każdy grzeczny tydzień roku )klema pisze:12 gier - po jednej za każdy grzeczny miesiąc roku
Już wszystko jasnewc sam siebie cytujący pisze:A na dodatek Jola zdradziła mi w tajemnicy, że idzie jeszcze do niej jakaś karcianka, którą dostanę pewno na nowy rok Na razie jednak tylko ona i Al wiedzą co to za tytuł.
LostLukas pisze:Niestety rodzice nie wiedzą jakie gry mam/jakie chciałbym dostać
OT: U nas jest taka fajna tradycja, ze na miesiac-dwa przed Swietami jest tworzona taka duza kartka, podzielona na kolumny (osobami), gdzie kazdy sobie wpisuje co chcialby dostac na Gwiazdke - kilka, czasami kilkanascie pozycji. Z jednej strony Mikolaj wie w czym ma wybierac, z drugiej wciaz jest niespodzianka i oczekiwanie co sie dostanie.Akurat jest to takie hobby, ze nikt z bliskich nie orientuje sie w nim na tyle, by wiedziec co juz mam, czego nie chce miec, a co warto kupic.
Gracz: No Michale, widzę że grasz w StarCrafta. To musisz go lubić.MichalStajszczak pisze:Ja wprawdzie żadnej gry nie dostałem, ale moje najstarsze dziecko dostało Starcrafta i niestety ja muszę z nim w to grać