Rozlicze siebie:
PytonZCatanu pisze: ↑14 sty 2023, 07:55
Ja robie sobie challenge w aplikacji. Na 2023 wystawiłem:
1. Zagrać w 52 nowości
2. Epickie dwuosobowki 3x3 (gry takie jak SW Rebelia czy Wojna o Pierścień zagrane po 3 razy)
3. Grube gry do ogrania 10x3 (co najmniej 3 partie w duże gry, jak np. FCM, Projekt Gaja, Podwodne Miasta, Ark Nova, Dominant Species)
4. Licytacyjny Knizia 3x3 (co najmniej 3 partie w Ra, Modern Art i Medici)
5. Suche gry Suchego 3x3 (j.w. tylko Podwodne Miasta, Praga, Pulsar)
6. Odświeżyć Lacerde 3x1 (po 1 partii w Lisboa, Gallerist i Kanban)
7. 10 x solo
8. 52 partię z moją żoną
9. Ulubione gry chociaż 1 partia 30x1 (po prostu lista ulubionych gier)
10. Uzupełnić braki 20x1 (gry w które nigdy nie grałem, a bardzo chcę, np. Kawerna,.Łe Havre, Beyond The Sun, Cryptid itp.)
11. Zagrać co najmniej 1 raz w grę z kolekcji (60 tytułów)
Gry w różnych challengach mogą się powtarzać.
1.

Zagrałem w 76 nowości na ten moment, wiec challenge zrobiony z zapasem. Najciekawsze nowości w losowej kolejności:
Sniper, Star Wars Deckbuilding Game, Wojna o Pierścień karciana, Age of Innovation, Evacuation, Beyond the Sun, Cat in the Box, Cryptid, Mosaic.
2.

Rebelia mocno ograna, ale brakuje mi 2 partii w Wojnę o Pierścień. Jedna może wpadnie, dwie chyba nie ma szans... Wersja karciana zabrała trochę motywacje.
3.

Jestem z tego challengu najbardziej zadowolony. Naprawdę w każdą z tych dużych gier już na ten moment zagrałem co najmniej 3 razy!

Jestem jeden wyjątek - Zamki Burgundii. Trudno ludzi namówić na klasycznego Big Boxa (bo ten KS, bo inne nowości)

4.

Ra ograne, Modern Art ruszone, ale ciągle nie zagrałem w Medici. Jestem jednak na to duża szansa do końca roku.
5.

To chyba się nie uda. Podwodne Miasta gram regularnie. Natomiast Praga Caput Regni i Pulsar są nieruszone. Co więcej, na tapetę wchodzi Evacuation, więc challenge chyba do piachu...
6.

Nie udało mi się zagrać w żadnego Lacerde przez cały rok....

7.

Mam ponad 10 gier solo w tym roku.
8.

Były lata, w których zagrałem z moja żona ponad 100 partii. W tym roku na razie 26 na liczniku. Pewnie jakieś wpadną, ale do 52 nie ma szans, aby doszło. Smutno mi trochę, takie życie.
9.

zagrałem w 20/30 na ten moment, ale jest szansa że do końca roku dogram brakujące (niektóre z nich to są małe gry).
10.

Mam 25/30. Z brakujących najbardziej bym chciał Kawerne, Klub Dżentelmenów i Le Havre. Szanse są.
11.

Brakuje mi 6 partii w 6 gier, głównie takich co grywamy z żoną (patrz punkt 8 ).....