Mało znane 2-osobówki lub zupełne nowości
-
- Has thanked: 521 times
- Been thanked: 288 times
Re: Mało znane 2-osobówki lub zupełne nowości
King is dead jest stricte dla trzech osób.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2023, 17:37 przez Barbarzyńca, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja polecam Jump Drive z dodatkiem Terminal Velocity - taka wersja light Race for the Galaxy, ale odczucia z gry jednak inne, mniej strategii, a więcej taktyki.
Poza tym czy DC Deck-building grałeś w serię Rivals? To jest wersja 2 osobowa.
Poza tym czy DC Deck-building grałeś w serię Rivals? To jest wersja 2 osobowa.
-
- Has thanked: 125 times
- Been thanked: 198 times
Nie padło w temacie, a w kategorii klasycznych dwuosobowek to jedna z przyjemniejszych pozycji - Serce smoka, dodatkowo obecnie jest do kupienia za 30zl.
Druga propozycja, która chyba wyszła już z Planszostrefy, więc nie wiem jak z dostępnością "od ręki" - Time Square od Knizii, który obecnie nazywa się Royal Visit.
Druga propozycja, która chyba wyszła już z Planszostrefy, więc nie wiem jak z dostępnością "od ręki" - Time Square od Knizii, który obecnie nazywa się Royal Visit.
Kiedyś na pyrkonie wygrałem 7Ronin. Może dlatego pozycja wydaje mi się wynalazkiem wynuranym z głębokiej czeluści zapomnienia. Gra pasuje do znakomitej większości Twoich wymogów. Niestety nie ma w niej dużo interakcji.
https://boardgamegeek.com/boardgame/154173/7-ronin
Przede wszystkim szybka, zajmuje mało miejsca, małe pudełko, złożoność bgg 2.2. Asymetryczna rywalizacja na 2kę, ładnie wydana. Opiera się na dedukcji w przewidywaniu ruchów przeciwnika, ponieważ rywale wykonują swoje akcje w ukryciu. W mojej ocenie określenie prosta, ale nie prostacka, nieźle pasuje do tej gry
https://boardgamegeek.com/boardgame/154173/7-ronin
Przede wszystkim szybka, zajmuje mało miejsca, małe pudełko, złożoność bgg 2.2. Asymetryczna rywalizacja na 2kę, ładnie wydana. Opiera się na dedukcji w przewidywaniu ruchów przeciwnika, ponieważ rywale wykonują swoje akcje w ukryciu. W mojej ocenie określenie prosta, ale nie prostacka, nieźle pasuje do tej gry

To nie problem, na BGG jest instrukcja w języku polskim. Ja ze swojej strony przetłumaczyłem karty i wrzuciłem gotowe do wycięcia pliki. Jak włożysz to w koszulki to masz grę w języku polskimkarmazynowy pisze: ↑26 lis 2023, 11:15 Beer & Bread spełnia wymagania, jednak ma trochę tekstu na kartach.
A próbowaliście Spirits of the Wild?
Co prawda w rozsądnej cenie tylko w języku niemieckim, ale można wydrukować instrukcje angielska, a kart z tekstem jest 6
Sprytna, szybka, nieduża. My się zagrywamy
Co prawda w rozsądnej cenie tylko w języku niemieckim, ale można wydrukować instrukcje angielska, a kart z tekstem jest 6

Sprytna, szybka, nieduża. My się zagrywamy
Polecam Destinies. Niby 1-3, ale wg mnie najlepiej działa właśnie na 2.
- karmazynowy
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 502 times
Polece moje ostatnie odkrycie, praktycznie spełnia wszystkie punkty z pierwszego postu. Rywalizacyjna dwuosobowa gra. Małe pudełko, mało miejsca na stole, szybki setup, rozgrywka 20 min, niezależna językowo. To taki spór o bór/battle line/gejsze ale z dodatkowymi 2 warstwami i sterowane przez trick taking. Świetne!
Lone Wolves
https://boardgamegeek.com/boardgame/422374/lone-wolves
Lone Wolves
https://boardgamegeek.com/boardgame/422374/lone-wolves
Na półce | Na stole | Na sprzedaż i zamianę (Gdynia) | Podzielę się rabatem: Grybezpradu.eu - 5% | Planszostrefa.pl - 11%
Summoner Wars druga edycja. Z tego co widzę jeszcze nie padło a gra naprawdę fajna i mocno regrywalna i na dodatek jedna partia jest do rozegrania w godzinę