Kickstarter has ruined gaming

Tutaj można dyskutować na tematy ogólnie związane z grami planszowymi, nie powiązane z konkretnym tytułem.
szmajchel
Has thanked: 26 times
Been thanked: 21 times

Re: Kickstarter has ruined gaming

Post autor: szmajchel »

Kompletnie tego nie rozumiem. W skrócie brzmi to dla mnie, że ludzie narzekają na zbyt dużą liczbę dobrych gier i nie mają czasu ich ogrywać. I delektować się.
Planszówki rosną w siłę, więc tytułów będzie coraz więcej. Czasem trzeba przeboleć, że w coś się nie zagra :) to tak jak w gry komputerowe - wychodzi ich od groma (nawet jak skupimy się tylko dobrych tytułach, odrzucając crapy). Przejście gry zajmuje czasem kilkadziesiąt godzin. No nie ma szans, żeby to ograć, nawet grając nonstop. Tylko półka wstydu komputerowa to wirtualna biblioteka, a planszowa to już prawdziwa półka. A raczej wiele półek.
Z Kickstartera bardzo rzadko korzystam. Dla mnie to po prostu kanał sprzedaży. Jeśli ludzie chcą kupować gry za kilaset $, zajmujące mnóstwo miejsca to czemu im na to nie pozwalać? Masa tych gier i tak później trafia do retailu i można już na spokojnie poczytać recenzje i zdecydować czy chce się to mieć na półce. Jeśli ludziom znudzą się takimi grami i takim sposobem dystrybucji to wydawcy będą musieli się dostosować.
ODPOWIEDZ