Shadows of Brimstone - seria gier (Jason C. Hill)

Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier.
NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
olsszak
Has thanked: 28 times
Been thanked: 49 times

Re: Shadows of Brimstone - seria gier (Jason C. Hill)

Post autor: olsszak »

Mr_Fisq pisze: 28 gru 2024, 15:53
Yuri pisze: 28 gru 2024, 15:13
Mr_Fisq pisze: 28 gru 2024, 10:41 ...
No i co z podstawkami? Przezroczyste, czy fabryczne? :mrgreen:
Tylko i wyłącznie przeźroczyste ! W piekle jest specjalny kocioł na tych co zasłaniają te piekne kafle plastikiem !
Poczekam jeszcze na wypowiedzi mniej zaangażowanych graczy - o ile tu jeszcze jacyś są :mrgreen:
Ja idę w przezroczyste. Zakupiłem na zapas ogromną liczbę takich samych kilku rozmiarach i systematycznie wymieniam. Oczywiście dla niepomalowanych to dopiero po malowaniu :) Główny powód? Przepiękne kafle, które szkoda zasłaniać.
Planszostrefa - 11%
3Trolle - 7%
Mepel - 5%
Fancy but Functional - 10%
Awatar użytkownika
Ardel12
Has thanked: 1360 times
Been thanked: 2857 times

Post autor: Ardel12 »

Ja akurat zostawiam czarne, ale przy malowaniu one też są robione. Wiadomo taka podstawka potem w klimacie kopalni czy bagien średnio leży na innym terenie. Mi to nie przeszkadza jednak. A jak na razie kafelki niczego mi akurat nie urywaja i się dziwię, że są wymieniane jako piękne. Piękne to były w middarze, bo miały dodatkowe efekty(np. woda pokryta innym materiałem by błyszczała).
Awatar użytkownika
KOSHI
Has thanked: 403 times
Been thanked: 477 times

Post autor: KOSHI »

Całkiem przyjemna gra. Pocięte palce od przycinania wypustek i można się tanio naspawać przy klejeniu. :mrgreen: 2 dyszki za 40 ml bezbarwnego szaleństwa to jak za darmo. Najlepsze jest klejenie mini figurek typu Setaris. Karabinek, tułów, głowa i dwa skrzydła plus moje grube paluchy. :lol: Nie ma miękkiej gry. Prę do przodu. 8)
Awatar użytkownika
Yuri
Has thanked: 371 times
Been thanked: 1393 times

Post autor: Yuri »

KOSHI pisze: 05 kwie 2025, 18:01 Całkiem przyjemna gra. Pocięte palce od przycinania wypustek i można się tanio naspawać przy klejeniu. :mrgreen: 2 dyszki za 40 ml bezbarwnego szaleństwa to jak za darmo. Najlepsze jest klejenie mini figurek typu Setaris. Karabinek, tułów, głowa i dwa skrzydła plus moje grube paluchy. :lol: Nie ma miękkiej gry. Prę do przodu. 8)
Poczekaj, aż trafisz na Coffin Breakers.... to jest dopiero jazda :D
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
Awatar użytkownika
KOSHI
Has thanked: 403 times
Been thanked: 477 times

Post autor: KOSHI »

Yuri pisze: 05 kwie 2025, 18:18 Poczekaj, aż trafisz na Coffin Breakers.... to jest dopiero jazda :D
Jakby powiedział Charlie Runkle z Californication - Nie pomagasz... Kończę skorpiony i następne właśnie Coffin. Tarcze, kilofy, szpadle i inne bzdety. Może jak się za nie wezmę to będę już znieczulony. :lol:
ODPOWIEDZ