Recenzenci gier których czytamy/oglądamy/słuchamy
- rattkin
- Has thanked: 382 times
- Been thanked: 933 times
Re: Recenzenci gier których oglądamy/czytamy
Co jest wygodnym wyjściem i nie burzy mu relacji z wydawcami, ale dyskredytuje go jako recenzenta, ktory chce byc obiektywny. Dzis jest moda na mówienie "mnie sie nie podoba, ale moze komuś bedzie". To jest recenzowanie pozbawione merytorycznej wartości. Jest tylko przedstawianiem jak działa gra (to jest ok), z podsumowaniem pokroju "gra mi sie podoba bo jest bardzo fajna".
- mikeyoski
- Has thanked: 283 times
- Been thanked: 177 times
- Kontakt:
Recenzja nie ma nic wspólnego z obiektywizmem
Ja czasem go oglądam, ale głównie gameplay. Po opinie odnośnie gry udaję się do Tomasza Vaselowskiego
Jakoś tak jego zdanie współgra z moim. Podobnie jak i Game Boy Geeka 
Tapnięte z mojego T800

Tapnięte z mojego T800
- Baartoszz
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 19 times
Tu co ciekawe zdania są podzielone, ja stoję po waszej stronie, ale wielu jest takich co szuka w recenzjach obiektywizmu. Można też znaleźć po drugiej stronie ekranu recenzentów co chcą być obiektywni.rattkin pisze:No właśnie.mikeyoski pisze:Recenzja nie ma nic wspólnego z obiektywizmem![]()
- Pan_K
- Has thanked: 214 times
- Been thanked: 182 times
Obrzydliwość! [emoji41]Baartoszz pisze:Tu co ciekawe zdania są podzielone, ja stoję po waszej stronie, ale wielu jest takich co szuka w recenzjach obiektywizmu. Można też znaleźć po drugiej stronie ekranu recenzentów co chcą być obiektywni.rattkin pisze:No właśnie.mikeyoski pisze:Recenzja nie ma nic wspólnego z obiektywizmem![]()
„Rzekł głupi w swoim sercu: nie ma Boga.”
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
Ryba bez roweru, to tylko ryba...
- mikeyoski
- Kontakt:
Cała sztuka to znaleźć kogoś, którego gust jest bliski naszemu. Ja takich kilku delikwentów znalazłem i póki co się na ich opiniach raczej nie zawiodłem
Tapnięte z mojego T800
Tapnięte z mojego T800
- Bea
- Been thanked: 6 times
Może dziewczyny ci przypadną do gustu, tylko nie wiem czy nadaj nagrywają.Coin22 pisze: Rozpisałem się, ale będę wdzięczny za polecenie jeszcze jakiś właśnie krótkich 10-minutowych i charyzmatycznych recenzji.
https://www.youtube.com/channel/UC8kPXW ... Qu2oLi0Tyg
-
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 15 times
Ze swojej strony zarekomenduję blog znajomego, który stawia pierwsze kroki w świecie recenzenckim. Jest i mój, dość brutalny w swym przerośniętym kolokwializmie, tekst o grze Monopoly, ale strona w całości należy do kolegi. Czasami łagodnie, czasami z lekkim pstryczkiem w nos. Może komuś z Was się spoboa
Adres poniżej:
http://angryboardgamer.pl/

- mikeyoski
- Kontakt:
Dziękuję. To nie dla mnie. Wulgaryzmy, język, a przede wszystkim błędy stylistyczne.Carmash pisze:Ze swojej strony zarekomenduję blog znajomego, który stawia pierwsze kroki w świecie recenzenckim. Jest i mój, dość brutalny w swym przerośniętym kolokwializmie, tekst o grze Monopoly, ale strona w całości należy do kolegi. Czasami łagodnie, czasami z lekkim pstryczkiem w nos. Może komuś z Was się spoboaAdres poniżej:
Tapnięte z mojego T800
- detrytusek
- Has thanked: 504 times
- Been thanked: 1199 times
też mam odrzut po przeczytaniu recenzji Robinsona.mikeyoski pisze:Dziękuję. To nie dla mnie. Wulgaryzmy, język, a przede wszystkim błędy stylistyczne.Carmash pisze:Ze swojej strony zarekomenduję blog znajomego, który stawia pierwsze kroki w świecie recenzenckim. Jest i mój, dość brutalny w swym przerośniętym kolokwializmie, tekst o grze Monopoly, ale strona w całości należy do kolegi. Czasami łagodnie, czasami z lekkim pstryczkiem w nos. Może komuś z Was się spoboaAdres poniżej:
Tapnięte z mojego T800
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Do sprzedania: Comancheria, Rats of Wistar, D-day dice
Wątek sprzedażowy
Do sprzedania: Comancheria, Rats of Wistar, D-day dice
Wątek sprzedażowy
- Munchhausen
- Has thanked: 170 times
- Been thanked: 139 times
Jeżeli ktoś jeszcze nie subskrybuje "Inside The Box", to najwyższa pora to zrobić. Goście wypuszczają tylko jeden materiał miesięcznie, ale za każdym razem całkowicie odstawiają resztę branży. Właśnie popełnili recenzję drugiej edycji Gry o Tron LCG i już samo intro pod względem wykonania deklasuje wszystko, co zrobiło Dice Tower i SU&SD. Da się robić wartościowe i zabawne recenzje? Da się, ale zajmuje to kupę czasu.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
Całego intro co prawda nie obejrzałem, bo filmików na yt jako takich nie lubię, ale tyle co zobaczyłem to przyznaję - naprawdę robi duże wrażenie - kawał dobrej roboty!
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
ZnadPlanszy kwiatosza|ZnadPlanszy gradaniowe
Rebel Times - miesięcznik miłośników gier
- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3059 times
Zmienił się mój top polskich recenzentów youtubowych. Sorry Gambit, ale pierwsze miejsce, po wielu obejrzanych recenzjach przejął Piehoo i jego "Granie w chmurach". Klarowne i sprawne tłumaczenie zasad i dobre wnioski końcowe. Podoba mi się zwięzłość i kultura wypowiedzi, z którą ostatnio mam wrażenie jest coraz gorzej (nie do przyjęcia są dla mnie bluzgi, chlanie piwa i bełkot niektórych recenzentów). Gambit przesunął się na zaszczytne drugie miejsce, a na podium utrzymał się GameTrollTv. No i te kanały są bezkonkurencyjne. Pozostałym daleko do podium w moim prywatnym rankingu. 
Jeżeli chodzi o ITB, to polecałem ich wcześniej. Robią świetna robotę i są najbardziej oryginalnym kanałem planszówkowym na YT. Z pomysłem, polotem i humorem.

Jeżeli chodzi o ITB, to polecałem ich wcześniej. Robią świetna robotę i są najbardziej oryginalnym kanałem planszówkowym na YT. Z pomysłem, polotem i humorem.
Propsy za efekty specjalne, tylko nad dialogami mogliby popracować. Do polotu chłopaków za SU&SD nadal trochę brakuje 
Z pisanych recenzji moim zdaniem bezkonkurencyjny jest blog https://thurot.com

Z pisanych recenzji moim zdaniem bezkonkurencyjny jest blog https://thurot.com
TOP 3: Chaos in the Old World, Evolution, The Grizzled.
- Gambit
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 2150 times
- Kontakt:
Jasne, nie ma sprawy. Nie będę się przecież o coś takiego obrażał (zanotowano - wysłać do Piotra ekipę ziomali, którzy wytłumaczą mu kilka rzeczy...potem niech pojadą do Gizmoo)Gizmoo pisze:Zmienił się mój top polskich recenzentów youtubowych. Sorry Gambit, ale pierwsze miejsce, po wielu obejrzanych recenzjach przejął Piehoo i jego "Granie w chmurach".

O bełkocie wiem. Ostatnio ktoś mnie już do logopedy wysyłałGizmoo pisze:Podoba mi się zwięzłość i kultura wypowiedzi, z którą ostatnio mam wrażenie jest coraz gorzej (nie do przyjęcia są dla mnie bluzgi, chlanie piwa i bełkot niektórych recenzentów).

- Gizmoo
- Has thanked: 3131 times
- Been thanked: 3059 times
To akurat nie o Tobie było. To o innym Weteranie. Też na W.Gambit pisze:O bełkocie wiem. Ostatnio ktoś mnie już do logopedy wysyłał![]()

A na bluzgi trafiłem oglądając recenzję panów, którzy łoją piwo i są przy tym lekko wstawieni.

W zasadzie niemal każdy ostatnio wspomniany recenzent ma jakąś wadę wymowy. To taki wymóg, moda czy tylko przypadek? 

grybezpradu.eu 5% - Wspólne zakupy z odbiorem w Białymstoku.
Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi, a kanały nie są prowadzone przez profesjonalnych prezenterów, tylko ludzi z pasją, którzy chcą propagować nasze hobby. Pewnie do tego dochodzi jeszcze w części przypadków kwestia użytego sprzętu... Nie oglądam zbyt wielu filmów na YT, ale jakoś nigdy nie mi się nie rzuciło żeby wszyscy recenzenci mieli wadę wymowy
- fantazyn
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 8 times
A ja zaczynam sobie marzyć, że miło by było jakby recenzent od razu uprzedał: grę dostałem z wydawnictwa, więc proszę traktować recenzję z przymrużeniem oka...
Lub chociaż, żeby wymogiem stał się podpis typu "Dziękuję wydawnictwu za udostępnienie gry do recenzji".
Lub chociaż, żeby wymogiem stał się podpis typu "Dziękuję wydawnictwu za udostępnienie gry do recenzji".
- Gambit
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 2150 times
- Kontakt:
Rozumiem, że nie oglądałeś żadnej mojej recenzjifantazyn pisze:A ja zaczynam sobie marzyć, że miło by było jakby recenzent od razu uprzedał: grę dostałem z wydawnictwa, więc proszę traktować recenzję z przymrużeniem oka...

- Marx
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 24 times
U mnie obaj Panowie - Gambit i Piotr - wiodą prym. Skrupulatne, dokładne recenzje. To lubię 
Poczucie humoru Tomka cenię, czasem prosiłoby się jednak o szybsze przejście do meritum, niektóre recki są dłuuugie, IMHO. Propsy za obiektywność.
Czekam na recenzję Podróży Marco Polo i Mombasy. Obie posiadam, ale ciekaw jestem Twojego zdania, Panie Gambit.

Poczucie humoru Tomka cenię, czasem prosiłoby się jednak o szybsze przejście do meritum, niektóre recki są dłuuugie, IMHO. Propsy za obiektywność.
Czekam na recenzję Podróży Marco Polo i Mombasy. Obie posiadam, ale ciekaw jestem Twojego zdania, Panie Gambit.
- kwiatosz
- Has thanked: 143 times
- Been thanked: 423 times
- Kontakt:
A ktoś w ogóle nie informuje, że dostał grę? Czy to przypadek teoretyczny?
Czy istnieje miejsce bardziej pełne chaosu niż Forum? Jednak nawet tam możesz żyć w spokoju, jeśli będzie taka potrzeba" - Seneka, Listy moralne do Lucyliusza , 28.5b
A ja nie lubię recenzji Gambita... Nie polecam, po obejrzeniu konto puste, a nowe gry na półkach się nie mieszczą 
A tak na serio: Gambit, uwielbiam Twoje recenzje
Żaden inny recenzent nie umie przekonać mojego narzeczonego do kupna nowych gier ^ ^

A tak na serio: Gambit, uwielbiam Twoje recenzje