[Gliwice] PIONEK VII - 7/8 Czerwca!
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Re: [Gliwice] PIONEK VII - 7/8 Czerwca!
Ja zostawilem filmik do wrzucania na Youtube, jednak ograniczenie do 10 min spowodowalo jego odrzucenie (film ma ok. 15 min) :-/ Musze wiec albo pociac go na dwa kawalki albo znalezc lepsze miejsce do wrzucenia.
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
- bazik
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
no na razie wykluczylem 'dojrzalosci' :-prokter pisze:tego:bazik pisze:kurcze cos przegapilem. czego zazdroscimy poznaniakom? powiedzcie, chetnie pozazdroszcze
http://picasaweb.google.pl/kalugabartos ... 5501904050
- Sztefan
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 1 time
Brakuje mi rozwiązań do rebusówfolko pisze:Tak na szybko - trochę zdjęć - http://picasaweb.google.pl/Adam.folko.Kaluza/PionekVII

Razem z Earlem, Klosem i Macike (kolejnośc alfabetyczna, bym nie był straszony BogusiemEarl_MW pisze:Już się nie mogę doczekaćKlos pisze: P.S. Tak, owszem, powstanie relacja. Nie wiem kiedy, bo jestem w niedoczasie okrutnie, ale powstanie :p
farmfrit pisze:Dzięki Alowi za gościnę (hasło o 2 w nocy: "to co? wyciągamy Agricole?" mnie rozwaliło)

Na czwartej też dwuosobówka, w dodatku zręcznościowa - tylko 1 punkt mniej od 3 miejsca.Pancho pisze:Hmm Ubongo das Duell na trzeciej pozycji, nie spodziewałem się, że dwuosobówka tak wysoko zajdzie.

Zawsze gdy zauważysz, że jesteś po stronie większości zatrzymaj się i zastanów.
magazyn
magazyn
Zobaczenie mnie to chyba wątpliwa atrakcja (no chyba, że w połączeniu z Mateuszem zyskuję na atrakcyjnościkolderek pisze:widziałem mst z mateuszem

magazyn
magazyn
No tu się muszę zgodzić - za namową Kolderka zagraliśmy w to w 4 osoby i jedyne słowo jakie mi przychodzi na myśl odnośnie tej gry to "niewypał"Evenfall pisze: A zaskoczyła mnie pozycja 7 tj. Złoty Kompas - 6 głosów.
Może ja nie załapałem tej gry, ale dla mnie to była porażka totalna.
no jak to Amen powiedział " My tu świat ratujemy a Ty se windą jeździsz"kolderek pisze: również zagrałem w space alert - prototyp czecha ale w pierwszej rozgrywce kompletnie nie wiedziałem jak i co zaplanować

No to ja też może w końcu podziękuję wszystkim za wszystko 
Nie chce się wierzyć ale z 7 zaliczonych Pionków ten był najlepszy
Niesamowite było również "popionkowe" granie w Rybniku i spanko (dla co poniektórych 2 godzinne :-/ ) w 18-tu chłopa (no dobra były 2 dziewczyny
) na 80m kwadratowych.
Spotkałem wreszcie sporo osób (z najdalszych zakątków Polski - Szczecina, Zielonej Góry, Wałbrzycha, Wrocławia, Wawy, Kraka, znanych wcześniej z forum i każdy z nich okazał być się fantastyczną osobowością. Ludzie, kocham Was wszystkich !! i zapraszam "na zajś" (czyt. znowu
).
Dziękuję za prześwietne rozgrywki (Klosowi za pokazanie, że Last Night on Earth jest świetną grą, Earlowi za super gest i pozwolenie na zawłaszczenie knajpki w Bootllegers
, mst za systematyczne udowadnianie, że budowa "Cudu" nie jest jedyną właściwą drogą do zwycięstwa w Utopii
, Mirasowi i Pancho za fantastyczne uniki, pewną rękę, stalowe nerwy
i grę zespołową w Cash & Guns Live, wszystkim, których gościłem i z którymi dane było mi zagrać, no i Trzewikowi i "pomarańczowym" za całokształt - jesteście Wielcy.
Już odliczam dni na następnego spotkania.

Nie chce się wierzyć ale z 7 zaliczonych Pionków ten był najlepszy

Niesamowite było również "popionkowe" granie w Rybniku i spanko (dla co poniektórych 2 godzinne :-/ ) w 18-tu chłopa (no dobra były 2 dziewczyny

Spotkałem wreszcie sporo osób (z najdalszych zakątków Polski - Szczecina, Zielonej Góry, Wałbrzycha, Wrocławia, Wawy, Kraka, znanych wcześniej z forum i każdy z nich okazał być się fantastyczną osobowością. Ludzie, kocham Was wszystkich !! i zapraszam "na zajś" (czyt. znowu

Dziękuję za prześwietne rozgrywki (Klosowi za pokazanie, że Last Night on Earth jest świetną grą, Earlowi za super gest i pozwolenie na zawłaszczenie knajpki w Bootllegers

Już odliczam dni na następnego spotkania.
Grzechem by było nie dać komentarza i nie docenić tak wspaniałej imprezy.
Podpisuję się pod ogólnymi zachwytami.
Nie znalazłem zadnych wad - dla mnie impreza 10/10.
Zdecydowanie warto było sie tłuc z drugiego krańca Polski na te 2 (ja miałem 3
dzięki WC ) dni grania.
Oczywiscie nawet najlepsze gry nie przebiją spotkań z różnymi ludźmi, w tym tkwi siła takich spędów.
Trzy rodzaje: ludzie znani osobiście, forumowicze nieznani z reala i zupełni "perfect strangers"
Każda grupa to inne doznania i inne radości (a czasem rozczarowania
)
Forumowicze - Teraz zupełnie inaczej czyta się wasze posty
gdy potrafię zestawić treść z postacią autora 
Z tej grupy pozdrawiam serdecznie Ala, Pancho (który do tej pory kojarzył mi sie ze Złym Duchem
) , Filipposa, piekną Squirell, Silenta, mst, Ziela, Neurocide i wielu innych, o których oczywiscie robiąc wielką gafę - zapomniałem
nieznani - tu ciekawa sprawa: dwie pary - dla ułatwienia Jacek+Asia x2 - Kilonia (ci to dopiero kawał drogi zrobili) i Wałbrzych - pozdrawiam serdecznie - świetnie sie grało i sympatycznie gaworzyło.
Kuba i Darek - których ograłem w Puerto Rico - podobno czasem czytacie forum - tez pozdrawiam !
Kacper z Tatą (czyzby tez Jacek?) - good games panowie.
no i te mniej ważne : gry.
Chyba z nadmiaru lekko zgłupiałem... i wbrew sobie - niemal wszystko mi sie podobało
Z nowych rzeczy które mi sie spodobały top5 to:
Stone Age (wcale nie wtórne po Pillars)
Veneding (fajny mechanizm, nie za ciężkie familijne budowanie na moczarach)
Kreta (El Grande na sterydach)
Galaxy Trucker (nie traktowac rozgrywki powaznie to podstawa i naprawde trzeci statek da się grać
)
... Animalia - popis oratorsko-chaotyczny Ala w trakcie reguł ...
ale domyślilismy się czego trzeba
zajebiste rysuneczki na kartach!
.. aa i Wikinger ... (strasznie sucho i abstrakcyjnie jak na wikingów... ale coś w tym jest.. mechanika działa i jest ciekawa )
Wbrew pozorom niezwykle przyjemnie grało mi sie w tytuły które znam. Ogólny chaos nie sprzyja skupieniu i unikałem sesji gdzie wszyscy grają po raz pierwszy.
Nie wiem czy przyjadę na nastepny Pionek - ale ten zapamiętam jako najlepszy zlot świrów na jakim byłem
Gratulacje dla ekipy Gliwickiej i człowieka o niesamowitym zapale - Trzewika- good job
Kilka zdjęć - może ktoś tam się odnajdzie
http://picasaweb.google.pl/Yatzek71/20080607Pionek
aha - i droga powrotna .... gracze to mają jednak dobrze... zamiast zapowiadanych 8 godzin tłuczenia się PKP
Moja podróż dzięki Mirasowi23 trwała 2 partie Age of Steam i jedną Manouver ... byliśmy dosyć zawiedzeni że to już Szczecin i musimy przyspieszać ostatnią fazę wysyłki towarów w AOS
pozdrawiam wszystkich, których widziałem! Żałuję, że zaledwie ok 25 osób zdołałem "zaczepić" ze 180 obecnych... za mało czasu i całe grupy ludzi wartych integracji mi umknęły
Podpisuję się pod ogólnymi zachwytami.
Nie znalazłem zadnych wad - dla mnie impreza 10/10.
Zdecydowanie warto było sie tłuc z drugiego krańca Polski na te 2 (ja miałem 3

Oczywiscie nawet najlepsze gry nie przebiją spotkań z różnymi ludźmi, w tym tkwi siła takich spędów.
Trzy rodzaje: ludzie znani osobiście, forumowicze nieznani z reala i zupełni "perfect strangers"

Każda grupa to inne doznania i inne radości (a czasem rozczarowania

Forumowicze - Teraz zupełnie inaczej czyta się wasze posty

Z tej grupy pozdrawiam serdecznie Ala, Pancho (który do tej pory kojarzył mi sie ze Złym Duchem

nieznani - tu ciekawa sprawa: dwie pary - dla ułatwienia Jacek+Asia x2 - Kilonia (ci to dopiero kawał drogi zrobili) i Wałbrzych - pozdrawiam serdecznie - świetnie sie grało i sympatycznie gaworzyło.
Kuba i Darek - których ograłem w Puerto Rico - podobno czasem czytacie forum - tez pozdrawiam !
Kacper z Tatą (czyzby tez Jacek?) - good games panowie.
no i te mniej ważne : gry.
Chyba z nadmiaru lekko zgłupiałem... i wbrew sobie - niemal wszystko mi sie podobało

Z nowych rzeczy które mi sie spodobały top5 to:
Stone Age (wcale nie wtórne po Pillars)
Veneding (fajny mechanizm, nie za ciężkie familijne budowanie na moczarach)
Kreta (El Grande na sterydach)
Galaxy Trucker (nie traktowac rozgrywki powaznie to podstawa i naprawde trzeci statek da się grać

... Animalia - popis oratorsko-chaotyczny Ala w trakcie reguł ...

.. aa i Wikinger ... (strasznie sucho i abstrakcyjnie jak na wikingów... ale coś w tym jest.. mechanika działa i jest ciekawa )
Wbrew pozorom niezwykle przyjemnie grało mi sie w tytuły które znam. Ogólny chaos nie sprzyja skupieniu i unikałem sesji gdzie wszyscy grają po raz pierwszy.
Nie wiem czy przyjadę na nastepny Pionek - ale ten zapamiętam jako najlepszy zlot świrów na jakim byłem

Gratulacje dla ekipy Gliwickiej i człowieka o niesamowitym zapale - Trzewika- good job
Kilka zdjęć - może ktoś tam się odnajdzie

aha - i droga powrotna .... gracze to mają jednak dobrze... zamiast zapowiadanych 8 godzin tłuczenia się PKP
Moja podróż dzięki Mirasowi23 trwała 2 partie Age of Steam i jedną Manouver ... byliśmy dosyć zawiedzeni że to już Szczecin i musimy przyspieszać ostatnią fazę wysyłki towarów w AOS

pozdrawiam wszystkich, których widziałem! Żałuję, że zaledwie ok 25 osób zdołałem "zaczepić" ze 180 obecnych... za mało czasu i całe grupy ludzi wartych integracji mi umknęły

- macike
- Kontakt:
Fakt, z ledwością powstrzymałem się od wybuchu śmiechu, gdy człowiek stojący pod znanym mi ze zdjęcia betonowym płotkiem Alowej noclegowni został zapytany o ulicę. Na szczęście następnego dnia w drodze powrotnej udało się wypatrzeć stadion i już byliśmy w domu.draco pisze:Największe podziękowania dla Ala, który po raz kolejny zapchał sobie na noc dom graczami z całej Polski. Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się przespać w altance. Wielkie dzięki dla macike i Earla za zgubienie mnie w nocy w Rybniku. Dawno nikt mnie nie zakręcił tak bardzo.

Dzięki Al za rozszerzenie możliwości integrowania się z pionkowiczami. O dodatkowych paru godzinach na rozegranie kilku tytułów nie wspominając.

Si vis pacem, para bellum.
Gratislavia - wrocławski festiwal gier planszowych
Moj bylby 6. Nie bylem i czytajac komentarze...Al pisze: Nie chce się wierzyć ale z 7 zaliczonych Pionków ten był najlepszy![]()
Troche zal, aczkolwiek Najmlodszy Gracz w Rodzinie urodzil sie DOKLADNIE tydzien przed:) Wiec nastepny Pionek juz bedzie we troje pewnie:)
Najwazniejsze, ze dostalem pozdrowienia z Pionka i bylem z Wami duchem:)
Mój pierwszy pionek i było super 
Wielkie dzięki dla Trzewika za organizacje, pomarańczowych koszulek za cierpliwość i WC za identyfikatory.
Odkryciem pionka dla mnie zdecydowanie był Galaxy Trucker oraz prototyp "Space alert", cudowne gry.
Z wielką niecierpliowścią czekam na kolejną edycje
Pozdrawiam

Wielkie dzięki dla Trzewika za organizacje, pomarańczowych koszulek za cierpliwość i WC za identyfikatory.
Odkryciem pionka dla mnie zdecydowanie był Galaxy Trucker oraz prototyp "Space alert", cudowne gry.
Z wielką niecierpliowścią czekam na kolejną edycje

Pozdrawiam
The spice must flow
Gamer tag: AmennPL
Gamer tag: AmennPL
Super Pionek, jak zwykle -
No to jedziemy, po kolei.
W co zagralem:
hmmmm
No OK, juz pamietam. Bedzie tego ze 3 tytuly....
BOZE, NA CO JA TRACE TYLE CZASU ZE NIE MAM KIEDY GRAC?!
Bawilem sie znakomicie
Pozdrowienia dla wszystkich z ktorymi spedzilem chociaz chwilke!
Wlasciwie skonczylem juz montowac relacje audio z Pionka, kiedy tylko chlopaki z Planszostacji sie zbiora i przyszykuja nowy odcinek bedziecie mogli jej posluchac -
To bedzie moje podsumowanie
Jeszcze raz wielkie dzieki dla wszystkich!
Do zobaczenia we wrzesniu w Gliwicach!
(a potem moze w pazdzierniku we Wroclawiu, co?...)
No to jedziemy, po kolei.
W co zagralem:
hmmmm
No OK, juz pamietam. Bedzie tego ze 3 tytuly....
BOZE, NA CO JA TRACE TYLE CZASU ZE NIE MAM KIEDY GRAC?!
Bawilem sie znakomicie

Pozdrowienia dla wszystkich z ktorymi spedzilem chociaz chwilke!
Wlasciwie skonczylem juz montowac relacje audio z Pionka, kiedy tylko chlopaki z Planszostacji sie zbiora i przyszykuja nowy odcinek bedziecie mogli jej posluchac -
To bedzie moje podsumowanie

Jeszcze raz wielkie dzieki dla wszystkich!
Do zobaczenia we wrzesniu w Gliwicach!
(a potem moze w pazdzierniku we Wroclawiu, co?...)
- Van
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 17 times
Świetne zdjęcia i świetne komentarze. Nagroda "Pionek Press Photo" się należyYatzek pisze: Kilka zdjęć - może ktoś tam się odnajdzie

Van_Hoover
#Lista gier
#Lista gier
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Moja wideo relacja z Pionka:
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 3540&hl=pl
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 260 times
bardzo bardzo fajna relacjaNataniel pisze:Moja wideo relacja z Pionka:

Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
Na http://www.pionek.gry-planszowe.pl info, jaka gra została wybrana Odkryciem Pionka.
Wybór bardzo na czasie. Z drugiej strony do zostania grą Pionka wystarczylo niecałe 8% oddanych głosów - planszówkowicze kochają różnorodność. 

magazyn
magazyn
- MichalStajszczak
- Has thanked: 555 times
- Been thanked: 1619 times
- Kontakt:
mst napisał: 
To wina systemu głosowania. Przed następnym Pionkiem należy powołać komisję, która nominuje do nagrody np. 5 gier, po czym głosowanie zostanie przeprowadzone systemem australijskim, żeby nie było wiadomo ile procent głosów jaka gra otrzymałado zostania grą Pionka wystarczylo niecałe 8% oddanych głosów

- macike
- Kontakt:
No właśnie. Dlaczego była tylko jedna kategoria? Przecież to obrzydliwe.mst pisze:Z drugiej strony do zostania grą Pionka wystarczylo niecałe 8% oddanych głosów - planszówkowicze kochają różnorodność.

Si vis pacem, para bellum.
- Don Simon
- Moderator
Ciekawa relacja - brawo!
Ale ogolnie to brakuje mi troche opisow jak bylo, zdjec, nowinek, relacji, opisow turniejow, wieczoru u Ala i w knajpie. Jakos malo tego wszystkiego jest!
Ponadto - jak wypadlo spotkanie z prototypami? Ktos pokusi sie o jakies podsumowanie?
Ale ogolnie to brakuje mi troche opisow jak bylo, zdjec, nowinek, relacji, opisow turniejow, wieczoru u Ala i w knajpie. Jakos malo tego wszystkiego jest!
Ponadto - jak wypadlo spotkanie z prototypami? Ktos pokusi sie o jakies podsumowanie?
Każdy może,prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczenie do krytyki, panie, tu nikomu tak nie podoba się.Tak więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie.
NO WIESz Kolderek !!! Mnie to widzisz prawie co piątek i nic nie wspomnisz, o zachwycie juz nie smiem nawet myśleć!! Pogramy jeszcze w shogunmst pisze:Zobaczenie mnie to chyba wątpliwa atrakcja (no chyba, że w połączeniu z Mateuszem zyskuję na atrakcyjnościkolderek pisze:widziałem mst z mateuszem).

x
- yosz
- Has thanked: 203 times
- Been thanked: 496 times
- Kontakt:
No i kiedy kolejny Pionek? Ciągle się zastanawiam czytając relacje - uda mi się pojechać we wrześniu czy nie :/
ZnadPlanszy | YouTube
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Always keep at the back of your mind the possibility that you're dead wrong. -- T. Pratchett --
Na stronie Pionka info kto wygrał w loterii
Termin Pionka podamy niebawem. Jeszcze konsultuję go.

Termin Pionka podamy niebawem. Jeszcze konsultuję go.
- yosz
- Has thanked: 203 times
- Been thanked: 496 times
- Kontakt:
<trzyma-kciuki>Niech to będzie 6-7 września, niech to będzie 6-7 września</trzyma-kciuki>
ZnadPlanszy | YouTube