Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
Starą Agricolę mam z Torfowiskiem, Talią Graczy, z pojemniczkiem NORT - nic się nie unosi, ale nie mam teraz dostępu do tego egzemplarza .
Nową Agricolę mam z Torfowiskiem, Talią Graczy, Taliami A + B - mam lekkie uniesienie wieczka, ale to wynika ze sposobu upakowania całości . Jak będę w domu cyknę fotkę.
Drugą trzymam w rodzinnym domu . Nie potrafię się pozbyć tej starej, z sentymentu. I sam do końca nie wiem, czy nowa jest lepsza pod względem zdolności kart. W tej starej były bardzo ciekawe efekty, które nie do końca twórcy uwzględnili w drugiej edycji (a w każdym razie nie w tych taliach dostępnych po polsku). A przynajmniej tak mi się wydaje .
Niezależnie od osiągniętego wyniku, zawsze coś się zbuduje. I patrzysz na swoją planszetkę i mówisz: ja żem to sam zrobił, własnymi ręcami ten szałasik doprowadziłem do tego, co widzę teraz, w znoju i trudzie stworzyłem takie właśnie gospodarstwo!
Ludzie lubią robić coś z niczego .
planszomania.pl - 10% (rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
Tak i to jest główna siła Agricoli dla przeciętnego gracza, który nie szuka metod by coś wymaksować. Jednak jej złożoność i krótka kołderka zawsze wielu wkurzały, a co dopiero dzisiaj jak ludzi przerasta instrukcja do Obsesji czy Root.
Torfowisko pogarszało sprawę a tu jeszcze mają dodać meliorację.
Właśnie jakiś tryb sandbox by się przydał aby móc BUDOWAĆ farmę a nie być karanym za nie wybudowanie jej idealnie pod układ kart.