Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tomuch pisze: ↑18 mar 2020, 18:15
Wiem, wiem. Tylko ostatnio, jak się interesuję jakimś nieobecnym na naszym rynku tytułem, to zaraz pojawia się polska wersja.
Pod rozwagę do zainteresowania się podrzucam najnowsze bigboxowe wydanie "Clash of Cultures"
Zostań honorowym członkiem fundacji "Spełniamy Marzenia" i spraw radość tym którzy marzą o pierwszym 4X w swej kolekcji w wydaniu PL
W idealnym świecie planszówkowym wszystkie eurasy ociekają klimatem, a wszystkie ameri mają przejrzyste zasady i nie potrzebują FAQ
Sprzedam gry Moje zniżkiPlanszostrefa -11%, ALEplanszówki -3%, Gry bez prądu -5%
Wiem, wiem. Tylko ostatnio, jak się interesuję jakimś nieobecnym na naszym rynku tytułem, to zaraz pojawia się polska wersja.
Pod rozwagę do zainteresowania się podrzucam najnowsze bigboxowe wydanie "Clash of Cultures"
Zostań honorowym członkiem fundacji "Spełniamy Marzenia" i spraw radość tym którzy marzą o pierwszym 4X w swej kolekcji w wydaniu PL
Światło mego zainteresowania jeszcze nie padło na tę grę. Ale może znajdzie się inne medium
Isle of Cats. Czekam na polską wersję bo chce pograć z rodziną. Gra wyszła już na kilku rynkach więc dziwne że jeszcze u nas nikt się za nią nie zabrał.
bartekb8 pisze: ↑18 sie 2020, 18:56
Isle of Cats. Czekam na polską wersję bo chce pograć z rodziną. Gra wyszła już na kilku rynkach więc dziwne że jeszcze u nas nikt się za nią nie zabrał.
Jak ktoś w innym wątku zauważył, może to być jedna z jeszcze nieujawnionych gier, które wyda w tym roku Lucky Duck Polska. Pożyjemy, zobaczymy
bartekb8 pisze: ↑18 sie 2020, 18:56
Jak ktoś w innym wątku zauważył, może to być jedna z jeszcze nieujawnionych gier, które wyda w tym roku Lucky Duck Polska. Pożyjemy, zobaczymy
Bardzo bym chcial zobaczyc Tales of the Arabian Nights. Pasowalo by do Portalu, ale gra juz leciwa i duzo tlumaczenia wiec to juz chyba zludna nadzieja.
Elemenek pisze: ↑03 paź 2020, 01:20
– Pasowałoby do Portalu
– (...) dużo tłumaczenia
Ale żeby nie było zupełnie oftopowo. Gra z taką ilością tekstu to ogromne przedsięwzięcie. Już Rebel miał niezłą jazdę z Sherlokiem, wątpię żeby ktokolwiek się tego podjął. Tym bardziej, że sam zauważyłeś, że gra ma swoje lata. A i pewnie ograniczone grono odbiorców.
Póki co sprawę przejęła fundacja "daremny trud"
"Nie ma sensu wiara w rzeczy, które istnieją."
Do sprzedania: Wieczna Zima, Comancheria, Rats of Wistar, D-day dice Wątek sprzedażowy
Polzcount pisze: ↑20 lip 2020, 14:31
Jakiś czas temu pamiętam pojawiło się info o polskim wydaniu Legendary Encounters Alien coś wiadomo czy to był ślepak?
Raczej nieporozumienie jezykowe na Essen z tego co ktos napisał na fb
Szkoda szkoda, Ja osobiście płaciłbym w pepsi za Polską wersję Legendary Encounters: An Alien Deck Building Game (:
Wybaczcie jeśli to przegapiłem, ale wydaje mi się, że widziałem gdzieś informację, że będzie polska wersja Clash of Cultures. Prawda to? Wiadomo kto wyda i kiedy?
EsperanzaDMV pisze: ↑11 sty 2021, 14:36
Wybaczcie jeśli to przegapiłem, ale wydaje mi się, że widziałem gdzieś informację, że będzie polska wersja Clash of Cultures. Prawda to? Wiadomo kto wyda i kiedy?
Polish is in the works. I won't say which company as they will announce when they are ready. Other languages are: Portuguese, French, and Chinese. Potential: Korean and Japanese.
Jako, że może ktoś z wydawnictw tu czasem zagląda: https://boardgamegeek.com/boardgame/268 ... nnes-tower
Familijny dungeon crawler, Tom Vasel jest zachwycony jak nigdy. Ja sam miałem wspierać, ale uznałem że za luźny tytuł, a teraz żałuję. Kapitalny system progresji. SCD w okolicach 100$ może odstraszać w perspektywie polskiego wydania, ale warto zerknąć. Recenzje będą się pewnie pojawiać w większej ilości.
Tachion pisze: ↑13 sty 2021, 15:05
SCD w okolicach 100$ może odstraszać w perspektywie polskiego wydania, ale warto zerknąć.
Sięgam pamięcią i zastanawiam się, czy w Polsce wyszły jakieś duże i drogie tytuły, które okazały się klapą i zalegały potem na wyprzedażach. Nic nie przychodzi mi do głowy, co oznacza jedną z dwóch rzeczy. Albo wydawcy mają nosa i wydają w PL tylko te tytuły, które są murowanymi hitami. Albo drogie gry sprzedają się dlatego, że są drogie, a nie dlatego, że są koniecznie dobre
SCD w okolicach 100$ może odstraszać w perspektywie polskiego wydania, ale warto zerknąć.
Sięgam pamięcią i zastanawiam się, czy w Polsce wyszły jakieś duże i drogie tytuły, które okazały się klapą i zalegały potem na wyprzedażach. Nic nie przychodzi mi do głowy, co oznacza jedną z dwóch rzeczy. Albo wydawcy mają nosa i wydają w PL tylko te tytuły, które są murowanymi hitami. Albo drogie gry sprzedają się dlatego, że są drogie, a nie dlatego, że są koniecznie dobre
Nie była to może jakaś mega szeroko okrojona wyprzedaż ale poniżej dwóch stówek można było kupić Monster Slaughter, które sądząc po opiniach raczej hitem sprzedażowym nie jest. Cena na KS była właśnie na poziomie ok 100 USD. Ale fakt, raczej rzadko są wyprzedaże dużych gier.
Lords of Hellas - zanim wyszły dodatki gra zdążyła zaliczyć wyprzedaże... Nie wiem czy Black Angel uznasz za duży i drogi tytuł, ale też jest trochę przestrzelony na krajowy rynek.
...plus pamiętaj, że nakłady tych dużych gier są mniejsze (czasami znacząco) od tańszych/mniejszych gier. To też wpływa na to, że gry nie trafiają na wyprzedaże - jak okaże się klapą, to nakład był na tyle niewielki, że i tak nie jest źle i mogą sobie niesprzedane gry czekać aż ktoś się skusi, to nie są tysiące pudełek na magazynie. Jak się okaże sukcesem, to zamówi się dodruk (również umiarkowany rozmiarowo). Przy takim dodruku obserwuje się dane sprzedażowe, czy popyt jest taki sam jak przy pierwszym druku, jak szybko sprzedaje się dodruk i można z takich trendów sprzedażowych ocenić, czy będzie potrzebny kolejny dodruk czy rynek się nasycił i kolejny dodruk to już byłoby ryzyko.
czy są jakieś głosy o wydaniu "Dwellings of Everdale" po polsku ? Gra wychwalana na wielu zagranicznych topkach 2020. Zależna językowo. Tylko czy aby nie za droga na zwykłe wydanie? Może wspieraczka?