[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Re: [Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji
Jestesmy grupa otwarta i jak najbardziej nowe osoby sa mile widziana, tak wiec zapraszamy.
Kto chetny na jutro...?? Ja powinienem sie pojawic, moze nie punkt 17 ale bede.
Hej, jako, iż ostatnimi czasy podupadają gry planszowe w Tychach wypadałoby coś w tym aspekcie zmienić. Nie wiem może chodzi bardziej o dzień grania, miejsce czy cokolwiek innego. Jak jeszcze bylismy w Wenecji to troche ludzi się zbierało - teraz jest krótko mówiąc kapa. Tym samym proszę o informacje czy grupa Rafał + Karo grywa, a jeśli tak to gdzie i z kim. Jeżeli nie możemy się dogadać co do Victorii to może warto rozważyć jeszcze raz miejsce tak aby gry planszowe nie umarly w Tychach w takim wykonaniu jakim było dotychczas. Ostatnio na forum pojawiło się kilka nowych wpisów osób chętnych na granie, czy pojawiły się one w Wenecji...?? Niemniej myślę, że warto znaleźć jakieś rozwiązanie zaistniałej sytuacji bo powiem szczerze od kilku tygodni pojawia się u mnie głód grania!!!
Polac temu panu!
Brakuje mi juz grania. Moze faktycznie piatek nie kazdemu "lezy"..
Nie wiem czy to kwestia dnia czy miejsca, ale widze ze jak z grupy zostal kacik, kolder, evenfall i ja to wystarczy zeby tylko jednemu z nas cos wyskoczylo i jest krucho.
A, zapomnialem. Z mojej strony nie ma zadnych oporow co do miejsca, jesli chodzi znow o wolne dni na granie to mam wolne wtorki (choc w sumie liga mistrow leci, ale nie zawsze Fcb gra), no i jeszcze czwartki (poczawszy od grudnia), weekendy tez nie sa zupelnie skreslone, ale to do dogadywania na biezaco, na pewno nic stalego.
Brakuje mi juz grania. Moze faktycznie piatek nie kazdemu "lezy"..
Nie wiem czy to kwestia dnia czy miejsca, ale widze ze jak z grupy zostal kacik, kolder, evenfall i ja to wystarczy zeby tylko jednemu z nas cos wyskoczylo i jest krucho.
A, zapomnialem. Z mojej strony nie ma zadnych oporow co do miejsca, jesli chodzi znow o wolne dni na granie to mam wolne wtorki (choc w sumie liga mistrow leci, ale nie zawsze Fcb gra), no i jeszcze czwartki (poczawszy od grudnia), weekendy tez nie sa zupelnie skreslone, ale to do dogadywania na biezaco, na pewno nic stalego.
Jeśli chodzi o nas z Karo to pn-czw. odpada, piątek leży jak ulał, problemem dla nas jest jedynie dojazd do Victorii. Wiemy, że kilka osób oferowało się z podwózką, ale wolałbym nie być od nikogo w tej kwestii zależny. Zwłaszcza że w soboty wstaję też dość wcześnie i nie chciałbym się zwijać później niż koło 22:00, a czasem się zdarza że jednak zostajecie dłużej. 
Rozumiem, że ciężko będzie znaleźć coś innego niż Victoria, skoro wszystko było tam w porządku, ale mimo wszystko dobre połączenie komunikacją miejską by się przydało. Może jakaś pizzeria?
Btw. Krzysiek (aeragram) do mnie ostatnio dzwonił też z chęcią pogrania w coś, ale z tego co zrozumiałem to też nie bardzo mu się chciało szukać Victorii.

Rozumiem, że ciężko będzie znaleźć coś innego niż Victoria, skoro wszystko było tam w porządku, ale mimo wszystko dobre połączenie komunikacją miejską by się przydało. Może jakaś pizzeria?
Btw. Krzysiek (aeragram) do mnie ostatnio dzwonił też z chęcią pogrania w coś, ale z tego co zrozumiałem to też nie bardzo mu się chciało szukać Victorii.
W innym temacie jeszcze - jak ktos ma ochote wykorzystać 5% znizki w Rebel'u to zapraszam bo moze tez cos zamowie w zwiazku z otrzymanym rabatem urodzinowym - dodatkowo chyba jest darmowa dostawa z tego portalu - wiec mozna skumulowac korzysci.
Jezeli zbiera sie grupa w Wenecji, to moze tam zebysmy znow nie skonczyli w 2-3 osoby jak ostatnimi czasy. A ja sie zastanowie nad nowym lokalem co by mial jakas dobra, niedroga kuchnie, internet, sensowny wyglad no i jako taki dojazd.
Wczorajsze granie w Wenecji odbiło się bez echa - dalej ciemno w lokalu i frekwencja niska. Poza tym właścicielka dała do zrozumienia, że na grudniowe piątkowe wieczory ma zarezerwowaną restaurację i cytując: "... nie wyglądałoby to dobrze jakbyście się z grami rozkładali...". Tak więc wracamy do motywu szukania innego lokalu - mając na uwadze Victorię jako pierszy tym w przypadku jeżeli nie będzie innych propozycji bądź nowych osób.
Do tych o których zapomniałem w sms bądź tych do których nie mam numeru... Jak ktoś ma ochote napić się ze mną kielicha bądź inny trunek z okazji moich urodzin a przy okazji pograć w gierki to zapraszam w piatek do Victorii od godziny 18. UR all welcome...
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
LOL, nawet nie wiedziałem, że coś takiego Ci powiedziała. Przy płaceniu ?kacik pisze:Wczorajsze granie w Wenecji odbiło się bez echa - dalej ciemno w lokalu i frekwencja niska. Poza tym właścicielka dała do zrozumienia, że na grudniowe piątkowe wieczory ma zarezerwowaną restaurację i cytując: "... nie wyglądałoby to dobrze jakbyście się z grami rozkładali...". Tak więc wracamy do motywu szukania innego lokalu - mając na uwadze Victorię jako pierszy tym w przypadku jeżeli nie będzie innych propozycji bądź nowych osób.
Będę.kacik pisze:Do tych o których zapomniałem w sms bądź tych do których nie mam numeru... Jak ktoś ma ochote napić się ze mną kielicha bądź inny trunek z okazji moich urodzin a przy okazji pograć w gierki to zapraszam w piatek do Victorii od godziny 18. UR all welcome...

Evenfall pisze:LOL, nawet nie wiedziałem, że coś takiego Ci powiedziała. Przy płaceniu ? .kacik pisze:Wczorajsze granie w Wenecji odbiło się bez echa - dalej ciemno w lokalu i frekwencja niska. Poza tym właścicielka dała do zrozumienia, że na grudniowe piątkowe wieczory ma zarezerwowaną restaurację i cytując: "... nie wyglądałoby to dobrze jakbyście się z grami rozkładali...". Tak więc wracamy do motywu szukania innego lokalu - mając na uwadze Victorię jako pierszy tym w przypadku jeżeli nie będzie innych propozycji bądź nowych osób.
Tak - przy płaceniu - powiedziała ze w grudniu ma zajęty lokal a że nas jakoś dlugo nie było to zakłada, że mamy inny lokal i kiedy przyjdą firmy to żebyśmy się raczej z grami nie rozkładali.
też będękacik pisze:Do tych o których zapomniałem w sms bądź tych do których nie mam numeru... Jak ktoś ma ochote napić się ze mną kielicha bądź inny trunek z okazji moich urodzin a przy okazji pograć w gierki to zapraszam w piatek do Victorii od godziny 18. UR all welcome...

Doszło RoboRally i Piraci - tak wiec cos "nowego" przyniose.
To i ja bede. Takich okazji sie nie przegapia.
Co do gier- gral ktos w smallworld,a?
A, kolder, troche zle wytlumaczylem zasade ze zbieraniem towarow ze sklepow w "pan tu nie stal".
A, kolder, troche zle wytlumaczylem zasade ze zbieraniem towarow ze sklepow w "pan tu nie stal".
Zielak jest duzym fanem Smallword'a i bedzie w piatek a tak to nawet Dorotka z nami w to gralatekknoboy pisze:
.

Co do Seasons to tez sciulałes z zasadami:
1. Kostkami rzuca sie na zmiane
2. Dostaje sie punkty ujemne za niewykorzystane karty z reki
3. (chyba) za aktywowanie opcji przemiany energii w kryształy nie ma (+1) - tu nie jestem pewny ale tak mi sie wydawalo jak gralem na necie.
4. Za karte (nie pamietam nazwy) 3 pkt za kazdy magiczny przedmiot wystawiony - to nie za kazda karte jak grubcio policzyl tylko za magiczny przedmiot - sa to karty o innym kolorze.
5. Cos tam jeszcze miałem ale to tyle tak na szybko...
Tym samym czuje sie moralnym zwycięzcą.
Ta. O kilku zasadach przypomnialo mi sie w trakcie. Ale to stwierdzilem ze jak juz zjebalem to trudno. Lepiej tak niz zmieniac zasady w trakcie trwania rozgrywki.
Nauczka dla mnie zeby jednak przejrzec instrukcje gry, jesli sie daaaaaaaawno nie gralo.
Sorry!
Ps. Who is zielak?
Interesuje mnie czy jak prsyniose ze soba w piatek to czy ktos to przetlumaczy tak zeby szlo zagrac?
Nauczka dla mnie zeby jednak przejrzec instrukcje gry, jesli sie daaaaaaaawno nie gralo.
Sorry!
Ps. Who is zielak?
Interesuje mnie czy jak prsyniose ze soba w piatek to czy ktos to przetlumaczy tak zeby szlo zagrac?
- Evenfall
- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 2 times
Ha ha ha, jasne.kacik pisze:
Tym samym czuje sie moralnym zwycięzcą.

Wytłumaczyć to ja też mogę, a Zielak częściej przychodził do Avanti niż do Wenecji, to go możesz nie kojarzyć. Nie ma go na forum.tekknoboy pisze: Ps. Who is zielak?
-
Chętnie wpadnę od czasu do czasu na wasze Tyskie spotkania 
Czy znajdę wśród was jakichś graczy Mage Wars?

Czy znajdę wśród was jakichś graczy Mage Wars?
Hell-low!
Czy ktos chcialby zamawiac cos z promocji Lacerty (http://www.lacerta.pl/component/option, ... Itemid,96/)?
moglbym byc chetny na Furstenfeld, a nie mam zamiaru kupowac szrotu zeby dociagnac do minimalnych 120pln... Z checia bym sie podlaczyl do kogos lub zrobil wspolne zamowienie
Wstepnie moge zaoferowac, ze place za pelne koszta przesylki i biore tez karty do WN, chyba, ze ktos bedzie je chcial, to wtedy mozemy pogadac
Czy ktos chcialby zamawiac cos z promocji Lacerty (http://www.lacerta.pl/component/option, ... Itemid,96/)?
moglbym byc chetny na Furstenfeld, a nie mam zamiaru kupowac szrotu zeby dociagnac do minimalnych 120pln... Z checia bym sie podlaczyl do kogos lub zrobil wspolne zamowienie

Wstepnie moge zaoferowac, ze place za pelne koszta przesylki i biore tez karty do WN, chyba, ze ktos bedzie je chcial, to wtedy mozemy pogadac

Sepelite me facie versa in terram, osculetur me mortuum mundus in culum... | In omnia pericula tasta testicula
BGG | Piwo i Planszówki Blog | Fanpage na FB
BGG | Piwo i Planszówki Blog | Fanpage na FB