sliff pisze: ↑12 paź 2023, 13:03
Poza tym formułując takie opinie własna kolejność poznawania gier powinna być brana pod uwagę. Ktoś kto dzisiaj zacznie od woodcrafta i zagra potem 10-20-30 innych podobnych gier mgóby powiedzieć że np. Troyes to średniak, bo już naście razy to widział.
O tutaj mi się podoba, bo się zgadzam. Marudza wygi lub Ci co ograli sporo tytułów. Dla nowych lub mało ogranych osób(nie, że słabych tylko mających na końcie kilkanaście tytułów) to nowe tytuły na pewno lepiej się przyjmą, bo nie będą mieli kontekstu, że 10-20 lat temu wyszła gra, która już to wszystko robiła, a może i robiła lepiej. Jak mnie spytasz o warte gry z tego roku i jasno sprecyzujesz czego szukasz to spokojnie znajdę dobre i bardzo dobre gry dla Ciebie i pewnie nawet się nie zająknę, że dla mnie ten stary lub niszowy tytuł jest lepszy, bo prawdopodobnie nie jest obecnie dostępny.
Troyes niestety u mnie w grupach przez graczy z kilkuletnim doświadczeniem jest zwykle hejtowany jako głupia, losowa i chamska gra xD X lat wstecz komu nie pokazałem to piał z zachwytu
W sumie też nie popieram w 100% VivoBrezo, raczej chciałem dodać jak to zapewne on widzi i podobnie ja odczuwam.
Sam Portal jak pisze Gizmoo
Gizmoo pisze: ↑12 paź 2023, 13:32
moim zdaniem podejmuje się wydawania najbardziej ryzykownych tytułów, które kompletnie mogą polec w zalewie gier lekkich i imprezowych. Nie mamy już Lacerty, ale moim zdaniem Portal dzielnie zaczął wypełniać tę lukę. I oby z tego nie zrezygnowali, bo fajnie mieć dostęp do polskich wersji cięższych eurasów. I piszę to nie jako fanboy Portalu, a jako gracz, który stara się śledzić rodzimy rynek.
I wydają na prawdę dobre pozycję, jak Trickerion, AoS, TMB itd. Tylko jak pisałem w wątku na początku roku z ich zapowiedziami, to jednak większość mnie nie kupuje. Kilka pereł(z których większość mam) a reszta to takie właśnie dobre gry. Sam woodcraft u mnie w ekipie się średnio przyjął(ja nie lubię mielenia konktraktów, nudzi mnie to), ale na forum jest kilka osób, którym siadł baaardzo, dzięki różnorodności każdy jest w stanie coś dla siebie znaleźć.
sliff pisze: ↑12 paź 2023, 13:03
Jak zajmujesz 4 miejsce na olimpiadzie to nie jesteś średnim zawodnikiem.
Tak, ale względem czego to odnosisz

Tych setek gier wydawanych rocznie? To jasne, masz rację
A co do wydawców dających nam grube tytuły to nie zapominajmy o Galakcie, która dała nam Paxy, Johna i choćby MA. Choć wkurza mnie ich polityka, to dobrych tytułów im nie brak.