Ja akurat mam ang wersję, ale szkoda w takim razie, bo gra zasługuje na wydanie po polsku.
Galakta – Plany wydawnicze 2024
-
- Has thanked: 1214 times
- Been thanked: 554 times
Re: Galakta – Plany wydawnicze 2024
Ooo, tak, popieram LOTR Adventure Book Game. Skoro nie chwycił tego Rebel, aż się prosi Galakta.
planszomania.pl - 10%
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
(rabat nie działa na pozycje już zrabatowane!)
- vinnichi
- Has thanked: 1379 times
- Been thanked: 839 times
- Kontakt:
Hej miałaś okazję już pograć na TTS w Molly?
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube
- salaba
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 535 times
Nie gram w planszówki na kompie, za dużo mam go w życiu

---
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/geeklist/291177
- vinnichi
- Has thanked: 1379 times
- Been thanked: 839 times
- Kontakt:
Jestem raczej pesymistycznie nastawiony ale też mi się spodobały ta pokerowa mechanika i oryginalny motyw zdrajcy więc wziąłem żeby przetestować na własnej skórze. Chociaż też po cichu obstawiam że Galakta się po to schylisalaba pisze: ↑29 sty 2025, 17:15Nie gram w planszówki na kompie, za dużo mam go w życiuCo jest interesujące tutaj to lekkość rozgrywki / szybkość tur i trochę trąci Arcs - akurat jedyne co mi do gustu przypadło w tamtym tytule to zagrywanie kart. Jednak niedługo będzie wysyp recenzji i gameplay na Heavy Cardboard, więc wtedy się wyklaruje, czy warto kupować
![]()
kręcimy wąsem na dobre gry
you tube
you tube
Ja się chciałbym za to dowiedzieć kiedy w końcu dostaniemy aktualizację do aplikacji Waste Knights.
"Real darkness have love for a face. The first death is in the heart, Harry."
- misiencjusz
- Has thanked: 193 times
- Been thanked: 116 times
W zasadzie mam tylko dwa pomysły co Galakta może wydać, ale jestem co do nich mocno przekonany:
Pax Porfiriana
Tiny Epic Gra o tron
Pax Porfiriana
Tiny Epic Gra o tron
misiencjusz pisze: ↑01 lut 2025, 11:40 W zasadzie mam tylko dwa pomysły co Galakta może wydać, ale jestem co do nich mocno przekonany:
Pax Porfiriana
Tiny Epic Gra o tron
Na TE GoT raczej nie masz co liczyć, prawa licencyjne nie pozwalały lokalizować gry na inne języki, chyba że coś się zmieniło od czasów kampanii.
- anitroche
- Has thanked: 873 times
- Been thanked: 894 times
- Kontakt:
Mi tak jakoś Wondrous Creatures pasuje do portfolio Galakty. Sama chyba bym nie kupiła, ale jakoś tak mi pasuje, żeby to ogłosili 

"Cześć, mam na imię Ania i dzisiaj pokażę wam jak wygląda rozgrywka w wariancie solo w..."
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
Zapraszam na mój kanał z pełnymi rozgrywkami solo: Gram Solo na YouTube
-
- Has thanked: 23 times
- Been thanked: 29 times
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 1827 times
Galakta bardzo przeprasza, ale premiera Pax Hispanica opóźni się... o 2 dni
Jako osoba kupująca gry na wspieraczkach doceniam takie małe gesty
https://www.facebook.com/wydawnictwogal ... vXQJ1DcUHl

Jako osoba kupująca gry na wspieraczkach doceniam takie małe gesty

https://www.facebook.com/wydawnictwogal ... vXQJ1DcUHl
-
Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 1827 times
FFG (oryginalnemu wydawcy) wygasła licencji na Fallout, i nie ma możliwości dodruku.za_morzami pisze: ↑04 mar 2025, 20:50 Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.
-
Szit. Jestem stosunkowo świeży jeśli chodzi o temat planszówek, z doświadczenia myślisz, że jest jakaś szansa na wznowienie tego dodatku czy ewentualnie kupować używkę po niemiecku za w miarę jeszcze rozsądne pieniądze ?Mr_Fisq pisze: ↑04 mar 2025, 20:54FFG (oryginalnemu wydawcy) wygasła licencji na Fallout, i nie ma możliwości dodruku.za_morzami pisze: ↑04 mar 2025, 20:50 Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.

- Hardkor
- Has thanked: 1554 times
- Been thanked: 1120 times
- Kontakt:
Z tego co kojarzę to gra jest mocno zależna językowo, więc po prostu szukaj używek.za_morzami pisze: ↑05 mar 2025, 13:43Szit. Jestem stosunkowo świeży jeśli chodzi o temat planszówek, z doświadczenia myślisz, że jest jakaś szansa na wznowienie tego dodatku czy ewentualnie kupować używkę po niemiecku za w miarę jeszcze rozsądne pieniądze ?Mr_Fisq pisze: ↑04 mar 2025, 20:54FFG (oryginalnemu wydawcy) wygasła licencji na Fallout, i nie ma możliwości dodruku.za_morzami pisze: ↑04 mar 2025, 20:50 Wie ktoś może co się stało z dodrukiem Fallout: Nowa Kalifornia ? Informacja o dodruku zniknęła ze strony Galakty.![]()
Posiadam najwyższy (3%) rabat w aleplanszowki - jeśli chce skorzystać to daj znać. Jestem prawie ciągle przy komputerze (praca zdalna), więc szybko odpiszę :)
- psia.kostka
- Has thanked: 557 times
- Been thanked: 1284 times
Jesli taki "szrot" jezykowo do Ciebie przemawia

(panie w tle, to tylko... tlo

Spoiler:
Co do powrotu licencji Fallouta do FFG, to nobody knows, ale za gra ciagnal sie dlugo smrodek, ze nie jest zbyt udana, wiec byla latana dodatkami i konwertowana na coop. Raczej to nie wrozy ponownym drukom w chwale.
Z drugiej strony, na fali popularnosci serialu moga chciec wydac, nawet z nowym "kontentem". Ja bym nie protestowal.
Mozesz poweszyc na BGG, czy cos ktos wspomina, o mozliwosci powrotu oryginalu.
a BGG, to tutaj: https://boardgamegeek.com/boardgame/232918/fallout
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne