Dzięki! Tak, odbiór osobisty jak najbardziej.LooZ^ pisze:Wsparłem w pakiecie z ŚD:AMMam nadzieję, że odbiór osobisty w Opolu będzie możliwy?
Mam nadzieję, że uda się dobić do trochę większej kwoty niż tylko 100%.

Dzięki! Tak, odbiór osobisty jak najbardziej.LooZ^ pisze:Wsparłem w pakiecie z ŚD:AMMam nadzieję, że odbiór osobisty w Opolu będzie możliwy?
Mam nadzieję, że uda się dobić do trochę większej kwoty niż tylko 100%.
Pewnie nie ma na to szans, ale z chęcią bym za drewno dopłacił...Hiu pisze: Swoja droga - jezeli progi nie beda przekraczane - to czy strecz-gole stana sie planta opcja? (ja chetnie)![]()
Nie bądź już taka roztropnawalkingdead pisze:Ech, nagromadzenie kampanii i przedsprzedaży w ostatnim czasie.![]()
Czasem chciałoby się wesprzeć, ale rozsądek mówi"nie".
Daje 3 PZ (analogicznie jak Konstrytucja). Jest to dodatkowa karta z talii Ustaw, mozna ja analogicznie stracic lub podarowac.mat_eyo pisze:Pytanie odnośnie karty - jak ją zdobyć w grze i jak dokładnie działa? Daje na koniec 3 punkty, czy 3 dworki do rozstawienia? Bo to ogromna różnicano i czy można nią handlować, tak jak ustawami, albo stracić?
Przy dwóch graczach ma się praktycznie pełną kontrole, wraz z ilością graczy kontrola bezpośrednia spada - ale od czego są zdolności oratorskie i dyplomatyczne.janekbossko pisze:Jal to jest z ta kontrola? Widze w komenatzrach glosy krytyczne o minimalnej kontroli ze wzgledu na az 12 licytacji w ciemno...nie gralem ale akcji przygladam sie od samego poczatku stad delikatnie mnie to...hmmm przeraza
Licytacje nie zupełnie są w ciemno. To duże uproszczenie tak twierdzić. Są trzy tury licytacji (3+5+5) ale po każdej z tur ujawnia się zagrane karty i pozostają one widoczne do końca etapu. Trzeba więc obserwować karty, które spadły oraz antycypować działania przeciwników (czyli gdzie mogą zagrać swoje najlepsze karty, biorąc pod uwagę sytuacje na planszy, posiadane przez graczy karty akcji oraz uwarunkowania w grze: władca, senat, sejm).janekbossko pisze:Jal to jest z ta kontrola? Widze w komenatzrach glosy krytyczne o minimalnej kontroli ze wzgledu na az 12 licytacji w ciemno...nie gralem ale akcji przygladam sie od samego poczatku stad delikatnie mnie to...hmmm przeraza
I to jest punkt wyjścia do dyskusji o braku kontroli. Od początku należy tak traktować tę grę i nie będzie problemówComandante pisze:We dwie osoby to zupełnie inna gra niż w 5.
... powoli. Przypominam, że naszym celem nie jest marne 25k, tylko minimum 40.hutriel pisze:Widać że kadrowe/księgowe nie próżnują i pierwsze pensje już przelane - procenty na wspieram.to rosną.
Głosy krytyczne są ważne, bo wskazują potencjalnie co jest wg ich autorów nie tak z grą.Mam prośbę, do osób, które grały juz w Magnatów. Bardzo proszę o ocenę gry na BGG. W tej chwili przeważają tam niestety głosy osób, które mają dość krytyczny stosunek do gry.
Raczej wyjasniaja dlaczego sie im ta gra nie podoba. Magnaci wcale nie aspiruja do miana gry, ktora zadowoli wszystkich.clown pisze: Głosy krytyczne są ważne, bo wskazują potencjalnie co jest wg ich autorów nie tak z grą.