ale dzięki temu przeczytałem wypowiedzi Don Simona i Saise (powyżej)

To prawda.melee pisze:Króciutko, nie mam niestety czasu opisać dokładnie starcia z Jax'em w 1960
Ale zabawa była przednia
Choć pozycja TS jest raczej niezagrożona.. 1960 jest po prostu inne. Partia była raczej rozpoznawcza, zapraszam na rewanż![]()
Mowisz o formule "Play by E-mail?"jax pisze:[.
W każdym razie znacząco krócej od TS, które potrafi i 5-6 potrwać jeśli gra idzie do końca.
Kupiłem, ale również przeczytałem z zainteresowaniem. Polecam!Arteusz pisze:Andy już kupił więc nie musi.![]()
Znakomita recenzja - już od jakiegoś czasu mnie ta gra interesowała, teraz wiem, że muszę w nią koniecznie zagrać (i pewnie też kupićArteusz pisze:Jakby ktoś chciał sobie poczytać recenzję to zapraszam:
http://www.sis.polebitwy.pl/Recenzje-19 ... ident.html
Przeczytałem i recenzja rzeczywiście solidna. Zdecydowanie zachęca do gry.Andy pisze: Kupiłem, ale również przeczytałem z zainteresowaniem. Polecam!
A są jakieś szanse Andy na Twoje pojawienie się wraz z 1960:MtP na Politechnice? Bardzo chętnie bym z Tobą zagrał.Andy pisze:Ja po wczorajszej drugiej partii umacniam się w sympatii do gry i nie mogę się doczekać trzeciej. Zwłaszcza, że dwie pierwsze przegrałem.
Przewaga w mediach powoduje, że nie trzeba robić testów w stanach held by opponent i daje ew. kostki poparcia przy niektórych wydarzeniach. Chyba, że pisząc o przewadze w mediach masz na myśli samą debatę.Legun pisze:Tym samym na przydzielanie poparcia tą metodą ma wpływ przewaga w mediach.
Tylko jak to się ma do znaczenia kolejności rozgrywania poszczególnych kwestii ?Legun pisze:Mam już "1960" i studiując dyskusję na BGG znalazłem ciekawą propozycję, zwiększającą rolę debaty i reklamówek wyborczych, które podobno mają niewielki wpływ na wynik:
Zwycięzcy poszczególnych rund debaty nie dostają odpowiednio 2-3-4 kostki poparcia, lecz tyle CP ile było na kartach, którymi wygrali daną rundę debaty. Tym samym na przydzielanie poparcia tą metodą ma wpływ przewaga w mediach.
Co o tym sądzicie?
Dokładnie tak.Odi pisze:Jak to działa w praktyce? Jeśli w momencie zagrywania karty nie zadeklaruję, że będę uniemożliwiał przechwycenia eventu, to nie mogę tego zrobić, gdy przeciwnik postanowi już je przechwycić?
Tak, zgadza się.Odi pisze:jax -> w pkcie 1 gracz aktywny musi nie tylko ZADEKLAROWAĆ, ale i ZAGRAĆ 2 żetony rozmachu?