Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tutaj można dyskutować o konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. NIE NALEŻY TUTAJ PYTAĆ O ZASADY, MALOWANIE, ROBIENIE INSERTÓW ORAZ KOSZULKI! OD TEGO SĄ INNE PODFORA
MetaFluX pisze: ↑31 maja 2024, 03:44
Napisze bo sam się zastanawiałem godzinami i doszedłem w końcu do tego. Może innym co piszą, że im nie działa po tej wiadomości jednak zadziała.
Najpierw trzeba wpisać kod żeby odblokować daną zagadkę! Dopiero potem na tej samej stronie wpisujemy jej rozwiązanie, za które dostajemy kod odblokowujący następną zagadkę itd.
Sam cały czas zamiast "Słowa kodowego" z końca książki wpisywałem rozwiązanie zagadki i dziwiłem się czemu strona nie działa
Na dzisiaj strona po tym co wyżej napisałem mi działała. Aktualnie jestem na zakładce 33.
Jeszcze chyba trzeba dodać, że niektóre słowniki/spell checki automatycznie dodają spację po hasłach odblokowujących kolejne rozdziały i po wpisaniu odpowiedzi do rozdziałów, co oczywiście powoduje wyskoczenie komunikatu "błędna odpowiedź/próbuj dalej", mimo wpisania poprawnego słowa kodowego/rozwiązania.
Doszłam jak na razie do zagadki z zegarami (42). Niektóre z łamigłówek były banalne, inne totalnie przekombinowane (do tej pory nie wiem, np. po co był zestaw liczb na zegarku, podobno niezbędny w rozdziale 37, a który to rozwiązałam w 2 minuty bez podpowiedzi).
Ograłem wszystkie księgi i w sumie w każdej zdarzały się zagadki i to w bardzo niskiej liczbie typu 1-2, które potrafiły być dla mnie totalnie bezsenowne. Typu, że nawet odpowiedź mi się nie dodawała albo udało się rozwiązać bez wymaganej podpowiedzi z innej strony. Większość jednak przyjemnie mizia nasze mózgi i jak na takie książki to wyciśnięto tutaj sporo.
Chyba najbardziej upierdliwe to te z wycinaniem i układaniem elementów dla mnie były. Wszystkie książki brałem na urlopy i z żonką je maglowaliśmy. Zauważalnie w 2os szło to sprawniej niż jak każdy robił sam. Wymiana spostrzeżeń sporo daje(WOW, ale to wielce odkrywcze).
Jak się będą pojawiać kolejne książki to będę kupował, bo jednak mam bardzo dobre wspomnienia. Podoba mi się też w Kopalnii fabuła, która jest mroczna i nieźle pogrzana
Obecnie dedykowana strona wyprawa1907.pl jest zupełnie niedostępna. W tym momencie książka jest wciąż w sprzedaży zaś wydawca nie zapewnia żadnego wsparcia.
Czy ktoś dysponuje może odpowiedziami i podpowiedziami dla książki Wyprawa 1907 oraz Wyprawa 1907. Zakazane kopalnie?
Morkret pisze: ↑10 lip 2025, 15:54
wydawca nie zapewnia żadnego wsparcia.
Wydawca nie zapewnia żadnego wsparcia, ponieważ nie istnieje.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.
Morkret pisze: ↑10 lip 2025, 15:54
Obecnie dedykowana strona wyprawa1907.pl jest zupełnie niedostępna. W tym momencie książka jest wciąż w sprzedaży zaś wydawca nie zapewnia żadnego wsparcia.
Czy ktoś dysponuje może odpowiedziami i podpowiedziami dla książki Wyprawa 1907 oraz Wyprawa 1907. Zakazane kopalnie?
Zostało wchłonięte bezpośrednio przez Empik i przynajmniej na ten moment zaorane. Powodów nie znam, ale ciężko mi sobie wyobrazić, by było to coś innego niż finansowe słupki.
I rozjarzam się na mgnienie w uśmiechu z tych, co to trzeba mieć ten polor we krwi, żeby zmieścić bez pośpiechu pozdrowienie mimo energicznego pośpiechu przecież.