Portal Games - plany wydawnicze 2021
- Mr_Fisq
- Administrator
- Has thanked: 1652 times
- Been thanked: 1830 times
-
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 95 times
Re: Portal Games - plany wydawnicze 2021
Nie znajdę tego ale z tego co pamiętam przy kampanii Robinsona na pytanie o dodanie lub dokupienie go zaprzeczył twierdząc, że HMS w nieokreślonej przyszłości będzie czekał rework.
-
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 323 times
Wręcz odwrotnie. Właściciel wydawnictwa na jednym z grudniowych live'ow wprost zanegowal prowadzenie (aktualnie) prac nad dodatkiem. Stwierdził coś na kształt: z uwagi na inne projekty aktualnie nie pracujemy nad dodatkiem. Może kiedyś.. jeżeli padła data 2022 to w kontekście, że nie.. Tak to przynajmniej odebrałem.
Natomiast wcześniej padały zapowiedzi, że dodatek: będzie wydany po zmianach, wymaga zmian, nie ma szans na prostą reedycję.
Zatem ja to wdzystko odbieram jako zapowiedź wydania, ale nie wcześniej niż po zmianach, przy czym na razie tych prac nie prowadzą ani nie deklarują precyzyjnie ich terminu. I nie wydadzą dodatku w starej wersji..
- PytonZCatanu
- Has thanked: 2031 times
- Been thanked: 2632 times
Ankh i Messina w zasadzie pewne.
Garść statystyk z BGG | Moje TOP 100 - stan na 27.03.2025
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3716 times
- Been thanked: 3900 times
Przeciez Ankh juz bylo zapowiedziane we wrześniu
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Moje Zbiórki na KS: tu
https://buycoffee.to/japanczyk
- Rafal_Kruczek
- Has thanked: 93 times
- Been thanked: 55 times
Ja juz mam. Ale to dobrzy strzał.
Dzisiaj taka rzecz zobaczyłem.
Na miniaturce to wyglądało jak logo Portalu obok napisu Dice Realms

https://bgg.cc/image/6614363/dice-realms
- swiroff
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 39 times
Ktoś ma jakieś info w sprawie poprawionych plansz do Smartphone? Ktoś wspominał, że miały być w listopadzie, a mamy styczeń i nadal nic w temacie. Niestety moje maile pozostają bez odpowiedzi.
Może nie miałeś odpowiedzi bo do 10.01 mieli wolne (przynajmniej sklep nie pracował).
Ja dostałam e-maila pod koniec listopada, że niedługo mają mieć poprawione plansze i od tego czasu też cisza.
- japanczyk
- Moderator
- Has thanked: 3716 times
- Been thanked: 3900 times
Dyskusje o zapowiedzi 51 Stanu Ultimate Edition wydzielilem: viewtopic.php?f=57&t=74444
Sprzedam: (S) Redukcja kolekcji! 100+ tytulow: Pagan i inne
Taka oto ciekawostka przed portalconowa
TLDR Grzegorz Polewka nowym szefem wydawnictwa, Trzewik do działu developmentu.Z przyjemnością informujemy o zmianach w zarządzie Portal Games - dotychczasowy szef Pionu Wydawniczego, Grzegorz Polewka został nominowany na funkcję Dyrektora (COO) Portal Games i przejmuje pełną kontrolę nad funkcjonowaniem wydawnictwa. Ignacy Trzewiczek pozostaje Prezesem Portal Games, jednak począwszy od stycznia tego roku w pełni skupia się na tworzeniu nowych projektów jako szef Działu Developmentu.
Grzegorz Polewka dołączył do Portal Games w 2014 roku. Najpierw pracował w dziale produkcji i logistyki, a następnie jako Dyrektor ds. Licencji.
„To dla mnie kolejne ekscytujące wyzwanie w pracy dla Portal Games”, powiedział Grzegorz. „Portal Games notuje nieustanny wzrost w ostatnich latach, i z zespołem pracujących tu ludzi wierzę, że sky is the limit”.
„Przez ostatnie lata Grzegorz współpracował ze mną bardzo blisko, a teraz przejmuje stery całej Firmy – to nowy etap w historii Portal Games.” – powiedział Ignacy Trzewiczek, prezes Portal Games. „Cieszę się, że mogę ustąpić ze stanowiska i móc w pełni skoncentrować się na projektowaniu i tworzeniu gier. Jestem pewny, że to bardzo dobra zmiana i nie mogę doczekać się efektów w najbliższych latach”.
W ciągu ostatnich 5 lat Portal Games zanotowało niespotykany wzrost - firma zatrudnia obecnie 43 pracowników na pełnym etacie oraz ponad 20 innych współpracowników (tłumaczy, redaktorów, ilustratorów). W 2021 roku Portal Games wydał 52 nowe gry, zarówno planszowe jak i fabularne.
Nie wiadomo czy gratulować czy współczuć Grzegorzowi. Nie pracuję w Portalu, nie wiem jakie tam sa relacje, ale Trzewik nie wygląda na osobę, która ot tak oddaje stery.
- kokosowy14
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 75 times
Trzewik nie oddaje sterów, oddaje tylko większość obowiązków. Pozostanie prezesem i będzie miał zawsze ostatnie słowo, tyle, że skupi się teraz bardziej na projektowaniu gier i rozwijaniu tego działu firmy. Tak przynajmniej zrozumiałem to ogłoszenie, mogę się mylić.
- sliff
- Has thanked: 368 times
- Been thanked: 422 times
Nie ma to jak zmartwić się awansem w imieniu awasowanego co, nie.
Gratulacje dla Grzegorza! I czekamy na portacon co tam pokażą ciekawego, oby nie O:NI deleuxe edition

Ostatnio zmieniony 19 sty 2022, 17:49 przez sliff, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bruno
- Has thanked: 1700 times
- Been thanked: 1294 times
Dokładnie, gratulacje dla Grzegorza! Cieszę się i spodziewam się naprawdę zmiany na (jeszcze
) lepsze.
Głosy "zatroskanych"? Zignorować i cieszyć się z sukcesu faceta, który ciężko na ten awans zapracował!
Nie jestem fanbojem ani nawet częstym klientem Portalu, ale rozwój tej firmy w ostatnich latach jest imponujący, a Grzegorz wygląda na gościa z głową na karku. Powodzenia!

Głosy "zatroskanych"? Zignorować i cieszyć się z sukcesu faceta, który ciężko na ten awans zapracował!
Nie jestem fanbojem ani nawet częstym klientem Portalu, ale rozwój tej firmy w ostatnich latach jest imponujący, a Grzegorz wygląda na gościa z głową na karku. Powodzenia!
Jesteś szczęśliwym posiadaczem np. Gloomhaven? Masz więc egzemplarz tej gry, a nie jej kopię. To znacząca różnica ;-)
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
Druga edycja GWT: pacholęta wznoszą domy w krainie My little pony.
Kupię DGT Cube!
- Otorek
- Has thanked: 309 times
- Been thanked: 515 times
Muszę przyznać, że nie oczekiwałem od Portalu, że na maila dostanę ich komunikacje wewnętrzną, bo ta informacja dla mnie jako klienta jest kuriozalna.
Jeszcze bym się nie naśmiewał gdyby byli notowani na giełdzie, ale to też info, które może interesować udziałowców. Trzewik to jednak lubi rozgłos wokół siebie, aż mnie kusi użyć słowa narcyzm dla PR Portalowego.
Jeszcze bym się nie naśmiewał gdyby byli notowani na giełdzie, ale to też info, które może interesować udziałowców. Trzewik to jednak lubi rozgłos wokół siebie, aż mnie kusi użyć słowa narcyzm dla PR Portalowego.
Dla mnie to również kuriozum. Najwidoczniej ktoś podjął taką decyzję, że trzeba taką rzecz ogłosić mailowo.
Swojego rodzaju innym kuriozum, jest fakt, że chciałbym wiedzieć kto najbardziej nalegał na wypuszczenie takiej informacji.
Swojego rodzaju innym kuriozum, jest fakt, że chciałbym wiedzieć kto najbardziej nalegał na wypuszczenie takiej informacji.
Zachęcam do poznania skali ocen BGG
- psia.kostka
- Has thanked: 558 times
- Been thanked: 1284 times
To takie PRowe pitu-pitu. Sporo korpo-gadki w tym przekazie, jak na firme 50osobowa
ktos tam w kadrach otrzymal wyszkolenie z HRowego brainwashingu (patrz nazwy stanowisk). Im wiecej takiego pitupitu, tytulow i dyplomow, tym mniej finansowej gratyfikacji, a wiecej obowiazkow, odpowiedzialnosci i czasu pracy :/
Komunikat ogolnopolski wydaje sie byc elementem nagrody/awansu - nie codzien zostajesz Dyrektorem
Info w sam raz przed konwentem, dyrektor bedze zaiwanial, a prezes wcinal sernik i rysowal krowy. W sumie kto z nas by tak nie chcial?
Grzegorzowi oczywiscie powodzenia!

Komunikat ogolnopolski wydaje sie byc elementem nagrody/awansu - nie codzien zostajesz Dyrektorem

Info w sam raz przed konwentem, dyrektor bedze zaiwanial, a prezes wcinal sernik i rysowal krowy. W sumie kto z nas by tak nie chcial?

Grzegorzowi oczywiscie powodzenia!
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Dako
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 361 times
Bo prezesowi ten biznes spadł z nieba i nie pracował na niego latami...psia.kostka pisze: ↑19 sty 2022, 19:28 Info w sam raz przed konwentem, dyrektor bedze zaiwanial, a prezes wcinal sernik i rysowal krowy. W sumie kto z nas by tak nie chcial?![]()
Naprawdę?
- psia.kostka
Naprawde, bo napisalem co bedzie sie teraz dzialo, a nie jak firma dotychczas dzialala przez 25 lat.
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
- Dako
Gdybym był złośliwy to zapytałbym czy ta "szklana kula" to coś więcej może?psia.kostka pisze: ↑19 sty 2022, 19:39Naprawde, bo napisalem co bedzie sie teraz dzialo, a nie jak firma dotychczas dzialala przez 25 lat.
Jakieś numerki w lotto?
Portal co prawda nie jest (jeszcze?) na giełdzie, ale po samej liczbie wydawanych tytułów i liczbie pracowników widać, że firma przeżywa dynamiczny rozwój. A jeśli sam Trzewik więcej czasu spędzi na tworzeniu gier niż siedzeniu w papierkach to tym lepiej dla graczy bo liczę, na to że latach posuchy wyda coś co sprawi, że będzie można wyskoczyć z kapci
A dla Grzegorza duże gratulacje, przejmuje stery w fajnym momencie dla Portalu i może wprowadzić korekty, które ten rozwój jeszcze wzmocnią.

- psia.kostka
Zlosliwosci w cenie, wiec sie nie krepujDako_W pisze: ↑19 sty 2022, 19:47Gdybym był złośliwy to zapytałbym czy ta "szklana kula" to coś więcej może?psia.kostka pisze: ↑19 sty 2022, 19:39Naprawde, bo napisalem co bedzie sie teraz dzialo, a nie jak firma dotychczas dzialala przez 25 lat.
Jakieś numerki w lotto?

Pierwsza weryfikacja: ogladaj Portalcon22
Oczywiscie, ze na zlota emeryture trzeba troszke zapracowac (albo kupic bitcoin w dobrym momencie

PS Na "numerki" mnie nie namowisz

- Dako
Luzik to nie ja pierwszy wyskoczyłem z sernikiem (szklaną kulą)

Żaden z Nas nie ma pojęcia co obaj Panowie ustalili i w jakim kierunku to pójdzie więc po co dziś snuć wątpliwej jakości teorie...
No chyba lepiej jednak nie...
Trzewiczek pokazuje że nie umie w projektowanie gier.