Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Re: Warszawa - Traffic Club - niedzielne granie
Może ktoś jest chetny na GoT-a w niedzielę o 11:30. Szukam jeszcze 2 graczy aby zagrać w komplecie?
- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Ja w GOT w żadnym razie, ale jakbyś miał Cyklady, to chętnie poznamOrpheus pisze:Może ktoś jest chetny na GoT-a w niedzielę o 11:30. Szukam jeszcze 2 graczy aby zagrać w komplecie?

Jeżeli chcesz spóbować zagrać w Cyklady musisz porozmawiać z Macek. W zeszłym tygodniu graliśmy w tę grę w ramach planu awaryjnegoPierzasty pisze:Ja w GOT w żadnym razie, ale jakbyś miał Cyklady, to chętnie poznamOrpheus pisze:Może ktoś jest chetny na GoT-a w niedzielę o 11:30. Szukam jeszcze 2 graczy aby zagrać w komplecie?

-
- Been thanked: 7 times
Cyklady są fajne, bo relatywnie szybkie (w standardach tytułów granych w trafficu). Można zagrać kiedyś po agocie, ale na główne danie trochę za lekkie i proste.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Pierzasty
-
Dziś zostałem zszokowany - zaczęliśmy RW o 13, graliśmy w epica, a skończyliśmy o 18. Miałem sporo szczęścia co prawda, losowałem bliskie questy i znalazłem dwa odłamki Timmorana w nagrodach, ale miałem wrażenie, że wszyscy klepali questy jak oszalali, przewinęliśmy deck i nieraz jednocześnie wypełnialiśmy po kilka misji.
Przy okazji dowiedziałem się, że rebel (chyba) przetłumaczył 'routed units' jako 'oszołomione'
Jak to jest w polskiej edycji gota? Powinno być rozbić, rozgromić, w ostateczności przepędzić (zmusić do odwrotu, ucieczki).
To mnie znowu zniechęciło do kupowania polskich wersji gier.
Przy okazji dowiedziałem się, że rebel (chyba) przetłumaczył 'routed units' jako 'oszołomione'

To mnie znowu zniechęciło do kupowania polskich wersji gier.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
-
To akurat raczej skraca czas rozgrywkiVandal pisze:Ale można oba zamknąć szybko. Dziś w 6h zrobili Cykady w 4 i AGOT w 5, przy czym w tronie chyba był ktoś nawet 1szy raz grający.

Mogę przynieść
Mogę przynieść
- Pierzasty
Dobra dobra, kto wygrał?schizofretka pisze:Dziś zostałem zszokowany - zaczęliśmy RW o 13, graliśmy w epica, a skończyliśmy o 18. Miałem sporo szczęścia co prawda, losowałem bliskie questy i znalazłem dwa odłamki Timmorana w nagrodach, ale miałem wrażenie, że wszyscy klepali questy jak oszalali, przewinęliśmy deck i nieraz jednocześnie wypełnialiśmy po kilka misji.
-
No ja - mówiłem, że miałem szczęście, no i trochę za mało pchali się po te runy. Vandal się wychylił na początku i jeszcze nas swoją dwulicowością zirytował, i w którymś momencie było 3 na 1. Z naukowej ciekawości zastanawiałem się, czy uda się go wyeliminować, ale Macka ruszyło sumienie i dla odmiany zaczął podgryzać mnie.
Chciałbym kiedyś pograć z kimś, kto ma już parę partii na koncie by zobaczyć ile jest w RW naprawdę strategii, bo na razie gram w to trochę jak w przygodówkę
Chciałbym kiedyś pograć z kimś, kto ma już parę partii na koncie by zobaczyć ile jest w RW naprawdę strategii, bo na razie gram w to trochę jak w przygodówkę

Mogę przynieść
Mogę przynieść
Yep niepotrzebnie zrobiłem wyścig na środkowe miasto i ktoś musiał przeze mnie przejść.
Po przemyśleniu gry raczej nie liczył bym na zbytnią strategię - randomowość walki jest ogromna przy ciągnięciu kart i ciężko coś zaplanować poza posiadaniem istot z więcej hit points niż przeciwnik.
Chyba z gry najbardziej zabolała mnie rekrutacja unitów. Wystawianie w każdym roku 4-8 unitów*ilość twierdz, skutecznie zaludnia plansze i zmniejsza ich wartość.
Tutaj bardziej podoba mi się AGOT ze swoją rekrutacją - albo mała na specjalny rozkaz, albo wyczekiwana przez wszystkich duża przy losowej karcie.
Po przemyśleniu gry raczej nie liczył bym na zbytnią strategię - randomowość walki jest ogromna przy ciągnięciu kart i ciężko coś zaplanować poza posiadaniem istot z więcej hit points niż przeciwnik.
Chyba z gry najbardziej zabolała mnie rekrutacja unitów. Wystawianie w każdym roku 4-8 unitów*ilość twierdz, skutecznie zaludnia plansze i zmniejsza ich wartość.
Tutaj bardziej podoba mi się AGOT ze swoją rekrutacją - albo mała na specjalny rozkaz, albo wyczekiwana przez wszystkich duża przy losowej karcie.
Gra mi się bardzo podoba ale zbyt dużo elementów strategii to ja w niej nie widzę. Praktycznie jedyna szansa na zwycięstwo to odpalenie trzech herosów i pilnowanie aby mieć wystarczającą ilośc lokacji do trzymania run . Podbój przy tej losowości się nie sprawdza bo predzęj się gra skończy niż się człowiek przebije przez linię wroga
.

-
Vandal pisze:Wystawianie w każdym roku 4-8 unitów*ilość twierdz

Ale wiesz, że rekrutujesz tyle samo jednostek, niezależnie ile masz twierdz? Masz po prostu wybór, gdzie jest postawisz...
A jest tu więcej strategii niż Ci się wydaje. Np dość kluczowe jest odpowiednie skomponowanie armii, by umiejętności się combowały, by były zarówno jednostki do absorbowania ran jak i routów.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
OK błąd mojej pamięci, ale nadal masz pewną rekrutację co 4 ruchy.
Ale właśnie co do skilli nie masz nigdy pewności czy na 8 unitów jakiś odpali, a tym bardziej dokładnie który.
Natomiast teraz jak sugerowałeś będę polował na coś questowego jak Mage Knight czy Runebound do sprawdzenia.
Ale właśnie co do skilli nie masz nigdy pewności czy na 8 unitów jakiś odpali, a tym bardziej dokładnie który.
Natomiast teraz jak sugerowałeś będę polował na coś questowego jak Mage Knight czy Runebound do sprawdzenia.
-
Jak miałem 3 necromancerów w armii, to któryś zawsze odpalał skill.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
Twilight Imperium + Shattered Empire +Shards of the Throne
NIEAKTUANE
NIEAKTUANE
Ostatnio zmieniony 27 cze 2012, 16:03 przez drusil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pierzasty
Wy wiecie, że z Traffica wyrzucają o 20:00?drusil pisze:Twilight Imperium + Shattered Empire +Shards of the Throne
11:10 tłumaczenie zasad
12:00 Start
W 7h powinniśmy my się uwinąć. Nie spodziewam się że zbierze się komplet.
Widzę Drusil, że najpierw tutaj próbowałeś TI rozkręcać?;) Skoro odpadłem z soboty, to może na niedzielę coś się ustawi? Chętnie bym Civa Sidowego rozpracował albo Chaos. Mogą też być różne Diuny albo co tam zaproponujecie. To z cudzych, z własnych mogę przyprowadzić Bitwy Westeros, AGoT LCG.
Co do Cyklad to ostatnio rozdęliśmy toto do niemożliwości i we czwórkę graliśmy ponad 3 godziny.
Co do Cyklad to ostatnio rozdęliśmy toto do niemożliwości i we czwórkę graliśmy ponad 3 godziny.
- Pierzasty
Będę z Fretką na Earth Reborn + Władców Areny. Czy ktoś jest chętny zagrać/nauczyć mnie Labyrinth - War on Terror?
Ewentualnie chętnie dołączę się do Cyklad.
Ewentualnie chętnie dołączę się do Cyklad.
Czy zawsze musi się znaleść chętny na SM Civ jak ja nie mogęiapetus pisze:Widzę Drusil, że najpierw tutaj próbowałeś TI rozkręcać?;) Skoro odpadłem z soboty, to może na niedzielę coś się ustawi? Chętnie bym Civa Sidowego rozpracował albo Chaos. Mogą też być różne Diuny albo co tam zaproponujecie. To z cudzych, z własnych mogę przyprowadzić Bitwy Westeros, AGoT LCG.

W każdym razie next week bardzo chętnie mogę przynieść Civkę , to samo z Cycladami tym bardziej ze dorobilem się już Hadesa

- Pierzasty
No to jest dwóch. Ktoś jeszcze?Pierzasty pisze:Ja mogę wziąć Diunę jeśli będą chętni
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Czy będą jutro jacyś chętni (i dyspozycyjni) na eurogry? Tak od ok. 12:30.
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw