[Tychy] Spotkania planszówkowców w Wenecji

... czyli zloty miłośników planszówek! Tu możesz także umawiać się na granie w Twoim mieście.
Awatar użytkownika
Jar

Post autor: Jar »

Wczoraj faktycznie było sympatycznie. Chociaż drugi raz w Meg Blast zdarzyło się, że zostaly dwie osoby, a ich pojedynek mógłby trwać dłuuugo - znowu nie został dokończony.
Pat - gratulacje w znalezieniu Skupu, bardzo sympatyczna knajpka, a przy tym jaka przychylna nam (graczom) właścicielka.
Bardzo miło się grało. (Jak się nazywało to coś z rzucaniem kośćmi? - podobało nam się - Oli i mnie).
Taki luźny pomysł: może lepiej - tak jak sugerował Awantar spotykac się tam w tygodniu. Po pierwsze po to że granie dzień po dniu to może zbyt intensywna rozrywka, po drugie sobota to środek weekendu - wjazy imprezy itp., po trzecie może będą osoby którym weekend (w tym piątek w Avanti) nie pasuje, a mogły by znaleźć czas w tygodniu, a tym samym grono grających by się powiększyło :-)
Może wtorki?
Co na to inni forumowicze?
Awatar użytkownika
Neurocide
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times

Post autor: Neurocide »

Miśki nie zabierajcie mi okazji co? Zostawcie te soboty... pliz.
Sprzedam: Arkham Horror - edycja PL - Cena: 130 pln
Awatar użytkownika
folko
Kontakt:

Post autor: folko »

Jar pisze:Wczoraj faktycznie było sympatycznie. Chociaż drugi raz w Meg Blast zdarzyło się, że zostaly dwie osoby, a ich pojedynek mógłby trwać dłuuugo - znowu nie został dokończony.
To niesamowite! Grałem sporo razy w MagBlasta, przy 2 osobach mimo wszystko gra dość szybko się kończyła. Ogólnie czas gry w MB na początku mnie zaskoczył. Jak można tak szybko grac? Nasze pierwsze partie trwały około 1h... ale gdy pograliśmy trochę to wszystko uległo zmianie... te pół godziny to norma. No i najważniejsza zasada... w tą grę powinno się grać szybko... tu trzeba poganiać przeciwników... nie ma co kombinować ;-)
Awatar użytkownika
AvantaR
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Post autor: AvantaR »

Neurocide pisze:Miśki nie zabierajcie mi okazji co? Zostawcie te soboty... pliz.
Wiesz, to nic osobistego. Ale jesli mialoby byc, ze bys tam sam siedzial lub tylko z Garetem, to chyba lepiej zrobic to w tygodniu. Ja raczej nie bede zagladal dzien po dniu (szczegolnie, ze tak jak Jar wlasnie pisze - sobota to dzien wyjazdow, urodzin, spotkan i innych takich).

Za tydzien bede chcial wpasc do Skupu, bo w piatek nie bede w Avanti.

Jar - ta gra to pewnie Um Krone und Kragen?
Gór mi mało i trzeba mi więcej
Awatar użytkownika
Neurocide

Tylko, że w Sobotę mogę przyprowadzić ze sobą kilka osób, którym w piątkie i wogóle w tygodniu średnio pasuje.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Neurocide pisze:Tylko, że w Sobotę mogę przyprowadzić ze sobą kilka osób, którym w piątkie i wogóle w tygodniu średnio pasuje.
No to mowie - jesli bedzie ilus tam osobom pasowac granie w sobote to grajcie w sobote. Mi naprawde zalezy na tym zeby jak najwiecej ludzi gralo. Takze jesli w sobote beda sie zbierac ludzie, to niech to bedzie sobota.

Skoro wlascicielka jest przychylna planszowkom, to moze uzgodnic z nia, iz zawsze mozna pograc w planszowki? W sensie umawiam sie z kims i moge sobie przyjsc pograc, bez problemow.

Pzdr
Awatar użytkownika
Neurocide

A propos, prowadze szeroka polityke propagatorską wśród ludzi dla których planszówka to albo chińczyk, albo Magia i Miecz. Uzywam oczywiście gry Ticket To Ride, która do tego celu nadaje się najlepiej.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Post autor: Pat_Garret »

Sobotnie spotkania w Skupie, tak jak już wcześniej pisałem były jednorazowe, tzn. "próbne" i nie mam nic przeciwko zmianie dnia spotkań, tyle że trza się dogadać w Avanti czy tu na forum jeki termin nam najbardziej odpowiada. Neuro, ale przecież wczoraj też Cię nie było, chociaż jest to twój jedyny wolny termin :wink:.
"Over the hills and far away..."
Awatar użytkownika
gsg80

Post autor: gsg80 »

Witam serdecznie planszówkowiczów z Tychów i okolic ;)

Mam nadzieję, że niedługo uda mi się zawitać do Avanti na jakieś spotkanie (choć ostatnio z piątkowym czasem nienajlepiej...).

Szybkie pytanie - ile osób wybiera się do Gliwic na Pionka ?
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Z tego co wiem to niestety raczej niewiele ...
Awatar użytkownika
Neurocide

Ja wystarczam za Legion. Niewiele to względna wielkoś - ostatnio był nasz 3 tyszan (czy dużo czy mało?). W kazdym razie ja będę.
Awatar użytkownika
gsg80

Post autor: gsg80 »

Być może my (znaczy 2-4 osób) wybiorzemy się do Gliwic, w każdym razie taki jest plan :)
Veto

Post autor: Veto »

ktoś dziś w avanti będzie ??
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Hej, ja niestety nie mogłem wczoraj być w Avanti, sorry że nie napisałem. Ale dziś o 17 idę do Skupu, kto chce niech przychodzi :wink:.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Pat_Garret pisze:Hej, ja niestety nie mogłem wczoraj być w Avanti, sorry że nie napisałem. Ale dziś o 17 idę do Skupu, kto chce niech przychodzi :wink:.
Mogles jednak napisac, jakby nie patrzec - to ty jestes glownym dostarczycielem gier ;) Mnie nie bylo, ale przyszedl Veto i ponoc nikogo nie zastal :< Wstyd Tyszanie! Wstyd! ;)
Awatar użytkownika
Użytkownik 21

Post autor: Użytkownik 21 »

A KIEDY JEST ,,PIONEK'' ? I kto na pewno się na niego wybiera?
Mam 16 lat.
Planszówkowcem jestem z wyboru.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Użytkownik 21 pisze:A KIEDY JEST ,,PIONEK'' ? I kto na pewno się na niego wybiera?
Zerkniecie temat obok nie boli - w najblizsza sobote (tj. 9 czerwca). Mnie nie bedzie.
Pzdr
kaset0

Post autor: kaset0 »

AvantaR pisze:
Pat_Garret pisze:Hej, ja niestety nie mogłem wczoraj być w Avanti, sorry że nie napisałem. Ale dziś o 17 idę do Skupu, kto chce niech przychodzi :wink:.
Mogles jednak napisac, jakby nie patrzec - to ty jestes glownym dostarczycielem gier ;) Mnie nie bylo, ale przyszedl Veto i ponoc nikogo nie zastal :< Wstyd Tyszanie! Wstyd! ;)
No jakby niebyło czekałem godzine od 17 do 18 lecz nikogo nie było.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

kaset0 pisze:
AvantaR pisze:
No jakby niebyło czekałem godzine od 17 do 18 lecz nikogo nie było.
To ciekawe, bo Veto tez twierdzi, ze byl tam kolo 17stej.
Awatar użytkownika
Pat_Garret

Ja też tam byłem, ale tylko zerknąłem bo nie mogłłem zostać dłużej ale wydawało mi się że też nikogo, oprócz Moniki nie było :). Niestety mnie w w najbliższy piątek nie będzie. Wszystkim osobom od których pożyczyłem gry oddam je niestety dopiero w przyszłym tygodniu, przpraszam że tak długo je przetrzymuję.
Awatar użytkownika
Neurocide

W sobotę o godzinie 7:21 wskakuję w autobus 33 na przystanku Tychy Apteka, kierunek Dworzec. Wiem jak dojść na Pionek. Kto chętny niech wskakuje.
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Neurocide pisze:W sobotę o godzinie 7:21 wskakuję w autobus 33 na przystanku Tychy Apteka, kierunek Dworzec. Wiem jak dojść na Pionek. Kto chętny niech wskakuje.
Ja jednak jade, ale raczej samochodem bo pozniej i tak po brata musze jechac do Katowic.

Takze do zobaczenia :)
Veto

Post autor: Veto »

a kto bedzie dziś w Avantii ??
Awatar użytkownika
AvantaR
Kontakt:

Veto pisze:a kto bedzie dziś w Avantii ??
Ja niestety nie - jako, ze na Slowacje nie pojechalem, jade chociaz do Wisly do rodzinki i przy okazji zwiedzic tamtejsze skaly ;]
Awatar użytkownika
folko
Kontakt:

Post autor: folko »

Pewnie już pojechałeś... tak OT, to już nie Wisła, tylko Brenna, ale warto zwiedzić jaskinię pod 3 kopcami...
ODPOWIEDZ