SOLEC- Nowosci z Essen
SOLEC- Nowosci z Essen
Drodzy gracze
Jak co roku w Essen na targach Spiel 2012 zastalismy scisk, tlum, szal testowania, egzytacje i swietna atmosfere.
Wczoraj o 01:05 wrocilismy, i mamy, jak co roku, jako chyba pierwsi w warszawie swiezutenkie nowosci dla was w solcu (http://www.solec.waw.pl)!
Nowoscinowoscinowosci
-Village (dostalo "Kennerpreis des Jahres 2012")
-Tzolk'in
-Courtier
-Sheepland
-Myrmes
-Qin
-Atlantis Rising
-Dixit 3
-Goblins Inc
-Dominare
-Spectaculum
-Soluna
-Pesacdo
Z gier, ktore powinnismy juz dlugo miec, lecz nie mielismy:
-Kulami XXL
-Blokus
Planujemy zakupic, w polskich wersjach, kiedy sie pojawia na tutejszym rynku:
-Dominion Drak Ages
-Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island (to jest moj osobisty faworyt)
-Amber
serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy.
PS. z powodu testowego wyjazdu gralniano-odpoczynkowego niektorych z ww. tytulow mozecie nie zastac w Solcu od 1.11-4.11.2012.
Jak co roku w Essen na targach Spiel 2012 zastalismy scisk, tlum, szal testowania, egzytacje i swietna atmosfere.
Wczoraj o 01:05 wrocilismy, i mamy, jak co roku, jako chyba pierwsi w warszawie swiezutenkie nowosci dla was w solcu (http://www.solec.waw.pl)!
Nowoscinowoscinowosci
-Village (dostalo "Kennerpreis des Jahres 2012")
-Tzolk'in
-Courtier
-Sheepland
-Myrmes
-Qin
-Atlantis Rising
-Dixit 3
-Goblins Inc
-Dominare
-Spectaculum
-Soluna
-Pesacdo
Z gier, ktore powinnismy juz dlugo miec, lecz nie mielismy:
-Kulami XXL
-Blokus
Planujemy zakupic, w polskich wersjach, kiedy sie pojawia na tutejszym rynku:
-Dominion Drak Ages
-Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island (to jest moj osobisty faworyt)
-Amber
serdecznie pozdrawiamy i zapraszamy.
PS. z powodu testowego wyjazdu gralniano-odpoczynkowego niektorych z ww. tytulow mozecie nie zastac w Solcu od 1.11-4.11.2012.
Re: SOLEC- Nowosci z Essen
tak, troche sciema, bo nie nie zdazylismy wylozyc na polki (katalogowanie, rozpakowywanie, druk instrukcji po PL). w takim wypadku prosze pytac przy barze, barmani by wydali.
przepraszamy
przepraszamy
- Atamán
- Has thanked: 629 times
- Been thanked: 296 times
Aha, czyli falstart. Za wcześnie się pochwaliliście 
Ja za to mogę wymienić co się zmieniło in plus od czasu mojej ostatniej wizyty na Solcu: światło! Może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że jest teraz zdecydowanie jaśniej niż kiedyś. Co na potrzeby grania jest dużym plusem!

Ja za to mogę wymienić co się zmieniło in plus od czasu mojej ostatniej wizyty na Solcu: światło! Może to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że jest teraz zdecydowanie jaśniej niż kiedyś. Co na potrzeby grania jest dużym plusem!
-
Może w takim razie w Warszawie uda mi się zagrać w Goblins Inc. Chyba z 10 razy próbowałem przetestować tą grę na targach i za każdym razem stoliki były zajęte.
z swiatlem jest tak: na zadanie/prozbe mozemy "dozapalic" lampki w pierwszych 2 salach i w malej sali. z powodow klimatu nie robimy tego defaultowo. wiec prosze wyrazac prozby przy barze.
i tak: da sie zagrac w Goblins Inc., smieszna ta gra. bardzo mi sie osobiscie podoba element, ze teamy sie zmienjaja. cos pomiedzy gra kooperacjyna i normalna planszowka, w ktorej kazdy chce wygrac.
i tak: da sie zagrac w Goblins Inc., smieszna ta gra. bardzo mi sie osobiscie podoba element, ze teamy sie zmienjaja. cos pomiedzy gra kooperacjyna i normalna planszowka, w ktorej kazdy chce wygrac.
-
- Been thanked: 7 times
Czy ktoś byłby chętny na umówienie się w któryś wieczór na Solcu i przetestowanie Dominare? Jest trochę negatywnych komentarzy i ocen, które powstrzymują mnie przed zakupem w ciemno, ale mimo wszystko chętnie bym zagrał i przekonał się osobiście.
Ja bym chciał do ciemnej nocki tak układać z wami razem,
Ale dajcie nowe klocki, albo zmieńcie ten obrazek!
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- KubaP
- Has thanked: 144 times
- Been thanked: 485 times
Fretko, ja mogę np. jutro ok 18:00.
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
- jax
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 258 times
Ja o dziwo mogę jutro, ale wolałbym przetestować Spectaculum i Sheepland.
Do Dominare mnie nie ciągnie (AEG to fabryka gier, w złym tego słowa znaczeniu).
Do Dominare mnie nie ciągnie (AEG to fabryka gier, w złym tego słowa znaczeniu).
Mechaniki dice placement i dice manipulation świadczą o słabości i braku pomysłowości projektanta.
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
--
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
G. B. Shaw
-
Super, to jeszcze ze 2 osób nam trza.KubaP pisze:Fretko, ja mogę np. jutro ok 18:00.
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- KubaP
A czy gdyby się nie zebrały to zagramy w coś innego, czy tylko to Dominare Cię interesuje?
Forum nie jest dobrem publicznym. To nie jest dotowane społecznie miejsce w sieci, w którym każdy ma prawo przebywać i pisać co mu się podoba. Jak któregoś dnia właściciel forum zdecyduje, że odtąd korzystanie z forum jest odpłatne, to tak się stanie.
-
Z nowości solcowych interesuje mnie głównie Dominare (i ewentualnie Tzolk'in). Oczywiście jak nie będzie chętnych, mogę zagrać w coś innego, pytanie w co?
Mogę przynieść
Mogę przynieść
- KubaP
Ja zawsze chętnie zagram coś z Twojej groteki. Lubię poznawać nowe rzeczy.