Oficjalnych zasad z tego co wiem żadnych nie ma ale parę razy zdarzyło mi się grać na 2 osoby i najskuteczniejszą metodą okazał się odpowiedni wybór walczących bogów. Przynajmniej w moim wypadku pary takie jak Khorne VS Slaanesh czy Khorne VS Nurgle zawsze kończyły się tak samo (w pierwszej parze zawsze wygrywał Slaanesh a w drugiej Khorne). Pozostałe pary natomiast są zazwyczaj równe. Ale "zablokowane" pary proponuję ustalić samodzielnie. Dużo zależy od dolosowanych kart Chaosu i kart Starego Świata.
Dodatkową rzeczą, którą zazwyczaj stosujemy to pozbycie się na początku 2 regionów (najlepiej jednego z góry i jednego z dołu) i w wypadku grania Tzeentcha odrzucić z puli żetonów rozkładanych na początku 1 żeton spaczenia (ale nigdy nie odrzucać szlachty|).
Oprócz tego można jeszcze dodać 1 kartę starego świata albo grać póki ktoś nie wygra (chociaż zazwyczaj udaje nam się skończyć w okolicach 5 kolejki.
Na jakimś forum czytałem, że niektórzy dodają 3 boga, który zagrywa losowe akcje (najczęściej jako Khorne żeby siać spustoszenie) lub, że 3 bóg jest prowadzony przez graczy "na zmianę". Obie te zasady wydają mi się dziwne i nigdy ich nie testowałem ale może akurat uznasz, że może się to przydać.
Moim zdaniem granie na 2 osoby jest jak najbardziej możliwe i bezproblemowe. Gra jest trochę nudniejsza niż na 3 osoby (a gra na 3 osoby nudniejsza niż na 4 osoby), bo im mniejszy ścisk na planszy, tym mniej interakcji. Ale osobiście mogę powiedzieć, że na 2 osoby w Chaos i tak mi się grało dobrze.