[Otwock] Czy są jacyś planszówkowicze ?
- Simon Mrzyglod
[Otwock] Czy są jacyś planszówkowicze ?
Tak jak w temacie ... czy w Otwocku (koło Warszawy) są jacyś miłośnicy gier planszowych i karcianych ?
Zastanawiam się czy są organizowane jakieś spotkania ? Jak ktoś coś wie, proszę o informację.
Kieruje do wątku o klubie : http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... =4&t=28655
oraz
fb: https://www.facebook.com/planszowkiotwock (zapraszam do polubienia)
blog: http://planszowkiwotwocku.blogspot.com
prezentacja: http://prezi.com/pu2nurgbcp5k/moje-hobby/
Zastanawiam się czy są organizowane jakieś spotkania ? Jak ktoś coś wie, proszę o informację.
Kieruje do wątku o klubie : http://www.gry-planszowe.pl/forum/viewt ... =4&t=28655
oraz
fb: https://www.facebook.com/planszowkiotwock (zapraszam do polubienia)
blog: http://planszowkiwotwocku.blogspot.com
prezentacja: http://prezi.com/pu2nurgbcp5k/moje-hobby/
Ostatnio zmieniony 24 mar 2014, 19:16 przez Simon Mrzyglod, łącznie zmieniany 1 raz.
Fan gier planszowych od stosunkowo niedawna ;)
Moja raczkująca kolekcja.
5% Basanti
5% Basanti
Re: [Otwock] Czy są jacyś planszówkowicze ?
Witam
Zapewne jest ich wielu. Szkoda, że nie ma w Otwocku klubu zrzeszającego planszówkowych fanów. Ubolewam nad brakiem wyszukiwarki, która w łatwy i szybki sposób kojarzyłaby miłośników gier planszowych do wspólnych spotkań przy stole (czy to w klubie czy na domówkach). Znam jedynie osoby z najbliższego grona, które zaraziłem pasją do spędzania co jakiś czas swojego wolnego czasu przy planszy.
Posiadam kolekcję kilkudziesięciu gier, lecz grywam zwykle jedynie w kilka tytułów, które preferuje towarzystwo moich przyjaciół : Wsiąść do pociągu, Osadnicy z Catanu, Stone Age, Puerto Rico, Agricola, Świat bez końca...
Tytuły : Caylus, Eufrat i Tygrys, Troyes, Shogun i inne czekają w kolejce. Lubię również gry wojenne, lecz takich na razie nie posiadam.
pozdrawiam
Zapewne jest ich wielu. Szkoda, że nie ma w Otwocku klubu zrzeszającego planszówkowych fanów. Ubolewam nad brakiem wyszukiwarki, która w łatwy i szybki sposób kojarzyłaby miłośników gier planszowych do wspólnych spotkań przy stole (czy to w klubie czy na domówkach). Znam jedynie osoby z najbliższego grona, które zaraziłem pasją do spędzania co jakiś czas swojego wolnego czasu przy planszy.
Posiadam kolekcję kilkudziesięciu gier, lecz grywam zwykle jedynie w kilka tytułów, które preferuje towarzystwo moich przyjaciół : Wsiąść do pociągu, Osadnicy z Catanu, Stone Age, Puerto Rico, Agricola, Świat bez końca...
Tytuły : Caylus, Eufrat i Tygrys, Troyes, Shogun i inne czekają w kolejce. Lubię również gry wojenne, lecz takich na razie nie posiadam.
pozdrawiam
- Rocy7
- Been thanked: 6 times
Re: Odp: [Otwock] Czy są jacyś planszówkowicze ?
Polecam Horak jako wyszukiwarke graczy, ale caly problem, iz malo osob jest zapisanych z Otwocka nie ma chyba nikogo z tego co widzialem.
Fajna wyszukiwarka, dzięki... masz jednak rację, że poza mną (od wczoraj
) nie ma w niej zarejestrowanych graczy z Otwocka a to niestety nie rozwiązuje „mojego problemu”, nie ułatwia spotkań i nowych planszowych doświadczeń...Wielka szkoda, bo choć wybór spory,ludzi z całej Polski na oko ze 200 to jednak oczywiste, że to tylko kropla w morzu wielbicieli tego typu rozrywki...

- Pierzasty
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 20 times
Ja jestem z Otwocka i chętnie zagram. Niestety nie znam żadnego klubu ani innego publicznego miejsca w którym się ludzie planszówkowi spotykają. Ale widzę, że jesteś całe 2 kroki ode mnie 
Na Horaku byłem, ale się obraziłem za niedyskrecję nt. danych osobowych.

- Simon Mrzyglod
Ja od zbyt dawna nie gram, ale z tego co wymieniłeś to lubię Wsiąść do Pociągu i Agricolę. Z własnych propozycji przepadam za le havre i Small world. PozdrawiamRocy7 pisze:Polecam Horak jako wyszukiwarke graczy, ale caly problem, iz malo osob jest zapisanych z Otwocka nie ma chyba nikogo z tego co widzialem.
Myślałem, że jest coś w klubie smok albo w MDK, ale jednak cisza. Jedyne co udało mi się wyczaić to to, że w Smoku mają kilka gier. Pozdrowionko.Pierzasty pisze:Ja jestem z Otwocka i chętnie zagram. Niestety nie znam żadnego klubu ani innego publicznego miejsca w którym się ludzie planszówkowi spotykają. Ale widzę, że jesteś całe 2 kroki ode mnie
5% Basanti
5% Basanti
- Rocy7
wiesz nikt nie kaze podawac prawdziwych danych:P wystarczy przyblizony adres:)Pierzasty pisze:Na Horaku byłem, ale się obraziłem za niedyskrecję nt. danych osobowych.
- Pierzasty
No tak, ale maila muszę podać prawdziwego, bo robienie spamkonta trochę mija się z celem.
- Rocy7
Ja mam 2 emaile, jeden oficjalny i drugi do spraw jak granie w planszowki:) to upierdliwe, ale zawsze jakies rozwiazanie.
No to jest nas już trzech 
Poza Smokiem i MDKiem istniały jeszcze kluby na osiedlu stadion oraz na ługach....
Są zapewne możliwości wynajęcia sali w którejś szkole. Gdyby udało się zebrać większe grono można uderzyć w tym kierunku... W Eurocafe „na stanie” posiadają kilka drobnych gier planszowych... Być może są jeszcze jakieś inne lokalizacje o których nie pomyślałem.
Zasadnym staje się zrobienie małego rekonesansu.

Poza Smokiem i MDKiem istniały jeszcze kluby na osiedlu stadion oraz na ługach....
Są zapewne możliwości wynajęcia sali w którejś szkole. Gdyby udało się zebrać większe grono można uderzyć w tym kierunku... W Eurocafe „na stanie” posiadają kilka drobnych gier planszowych... Być może są jeszcze jakieś inne lokalizacje o których nie pomyślałem.
Zasadnym staje się zrobienie małego rekonesansu.
- Pierzasty
To nie jest rozwiązanie, bo ten drugi też musiałbym sprawdzać. A jakby się zapchał spamem, to albo byłby bezużyteczny, albo automatyczne przekierowanie przesyłałoby również spam. Nie dla mnie.Rocy7 pisze:Ja mam 2 emaile, jeden oficjalny i drugi do spraw jak granie w planszowki:) to upierdliwe, ale zawsze jakies rozwiazanie.
Gregoldi: Proponuję wstępnie jakieś spotkanie, obadać się cośmy za ludzie i zobaczyć czy jest sens

- Simon Mrzyglod
Nie wiem czy jest to dla Was problem, ale napewno jestem sporo młodszy od Was. Mianowicie mam 15 lat. Więc jeżeli jest to dla Was jakiś kłopot to napiszcie. Pozdrawiam.pierzasty pisze:To nie jest rozwiązanie, bo ten drugi też musiałbym sprawdzać. A jakby się zapchał spamem, to albo byłby bezużyteczny, albo automatyczne przekierowanie przesyłałoby również spam. Nie dla mnie.
Gregoldi: Proponuję wstępnie jakieś spotkanie, obadać się cośmy za ludzie i zobaczyć czy jest sensMówiłeś o Troyes i Agricoli, pierwsze znam drugie chętnie poznam
A co do tego co to za klub na osiedlu stadion to chyba "perła".
5% Basanti
5% Basanti
Rocy 7: Być może uda mi się wygospodarować chwilę czasu w najbliższą sobotę, „ obadamy cośmy za ludzie i ustalimy reguły gry”
… Niestety czasu będę miał niewiele więc planszowego posiedzenia z mojej strony w sobotę niestety nie będzie... Byłoby miło gdyby i Simon dołączył do rozmowy.
Mamy jak widzę dość zbieżne upodobania, więc nie powinno na początek być problemu ze znalezieniem wspólnego „języka”... Mam i grywam w Agricolę, posiadam Troyes lecz nie miałem jeszcze okazji a nad zakupem Le Havre myślałem wiele razy i chętnie je poznam...

Mamy jak widzę dość zbieżne upodobania, więc nie powinno na początek być problemu ze znalezieniem wspólnego „języka”... Mam i grywam w Agricolę, posiadam Troyes lecz nie miałem jeszcze okazji a nad zakupem Le Havre myślałem wiele razy i chętnie je poznam...
No i babol mi sie przytrafil ... Poprzedni post powinien zaczynac sie od "Pierzasty"
Rocy7 nie jest z Otwocka choc oczywiscie i On bylby mile widziany ...

Rocy7 nie jest z Otwocka choc oczywiscie i On bylby mile widziany ...
- Simon Mrzyglod
Simon Mrzyglod pisze:
Nie wiem czy jest to dla Was problem, ale napewno jestem sporo młodszy od Was. Mianowicie mam 15 lat. Więc jeżeli jest to dla Was jakiś kłopot to napiszcie. Pozdrawiam.
A co do tego co to za klub na osiedlu stadion to chyba "perła".
Odświeżam zapytanie ?
5% Basanti
5% Basanti
- Simon Mrzyglod
Szkoda, że temat ucichł. Zapowiadało się całkiem ciekawie.
5% Basanti
5% Basanti
Jakiś czas nie byłem dostępny...
Mam nadzieję że wątek się odrodzi...Temat spotkania uważam za aktualny... Miejsce do uzgodnienia...
Mam nadzieję że wątek się odrodzi...Temat spotkania uważam za aktualny... Miejsce do uzgodnienia...
- Pierzasty
Ahem. Jak pytasz o spotkanie dzień przed to odpowiedz na maila 

- Simon Mrzyglod
Podłącze się do propozycji spotkania. Tylko gdzie i kiedy ?, jak coś to kontakt: mrzyglodszymon@gmail.com. Pozdrawiam
5% Basanti
5% Basanti
- Pierzasty
Jest spotkanie, mamy wstępnie załatwioną salkę w klubie Proton, gry mamy swoje więc nie będzie problemu bo przyniesiemy na zapas 
Wszyscy którzy chcą wpaść pograć lub poznać nowych ludzi do grania są mile widziani. Będzie super jeśli potwierdzicie w tym wątku, żebyśmy wiedzieli ile osób się spodziewać
Oczywiście osoby spoza Otwocka też mile widziane, jeśli zechcą się zjawić.
Termin spotkania jeszcze do ustalenia, ale prawdopodobnie będzie to piątek po południu/wczesnym wieczorem (jeszcze potwierdzę).

Wszyscy którzy chcą wpaść pograć lub poznać nowych ludzi do grania są mile widziani. Będzie super jeśli potwierdzicie w tym wątku, żebyśmy wiedzieli ile osób się spodziewać

Oczywiście osoby spoza Otwocka też mile widziane, jeśli zechcą się zjawić.
Termin spotkania jeszcze do ustalenia, ale prawdopodobnie będzie to piątek po południu/wczesnym wieczorem (jeszcze potwierdzę).
- Simon Mrzyglod
Nie przeszkadza wiek ?
5% Basanti
5% Basanti
- Simon Mrzyglod
Ja mógłbym być w piątek około godz 18:20, pozdrawiam.
5% Basanti
5% Basanti
- Simon Mrzyglod
Ktoś potwierdzi ?Simon Mrzyglod pisze:Ja mógłbym być w piątek około godz 18:20, pozdrawiam.
5% Basanti
5% Basanti
- Pierzasty
Potwierdzi co? Czy będziesz? To zależy od Ciebie.
A jeśli chodzi o spotkanie, to aktualne.
A jeśli chodzi o spotkanie, to aktualne.