Mythic Battles (Benoit Vogt)
Regulamin forum
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
Na tym podforum można dyskutować konkretnych grach planszowych i karcianych. Każda gra ma swój jeden wątek. W szczególnych przypadkach może być seria gier. Zapoznajcie się z wytycznymi tworzenia tematów.
TU JEST PODFORUM O MALOWANIU FIGUREK I ROBIENIU INSERTÓW
TU JEST WĄTEK, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O KOSZULKI!
TU JEST PODFORUM, W KTÓRYM NALEŻY PYTAĆ O ZASADY GIER!
-
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 111 times
Mythic Battles (Benoit Vogt)
Cześć,aż dziw bierze ,że nikt nie napomknął o tej grze(chyba ,że się mylę)Wygląda naprawdę interesująco,piękne grafiki,dla fanów mitologi greckiej(czyli dla mnie) nie lada gratka.Są już dwa dodatki.Co sądzicie o tej grze,jakieś refleksje ,spostrzeżenia,ktoś grał?Bardzo liczę na wersję pl ale to chyba marzenia sciętej głowy.Musiałoby wrzeć na forach by któryś z polskich wydawców pokusiłby się o wydanie jej w wersji pl.Ja jestem za!Piszcie!
- lacki2000
- Has thanked: 436 times
- Been thanked: 240 times
Re: Mythic Battles
Nie dajcie gnuśnieć umysłom, grajcie w Go! - Konfucjusz (Kǒng Fūzǐ, 551-479 p.n.e.)
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
:: Moja kolekcja (BGG) :: Chciałbym do kolekcji (BGG) :: Chętnie kupię (BGG) ::
Miałem okazję zagrać. Początkowo też niesamowicie się jarałem, gdyż uwielbiam ten typ gier, ale po pierwszej rozgrywce mój entuzjazm opadł, a kilka kolejnych nie poprawiło sytuacji. Jest poprawnie i tyle. Ilustracje rzeczywiście genialnie, ale mechanika, regrywalność co najwyżej na średnim poziomie. Gra miała być chyba konkurencją dla Mage Wars i Summoner Wars ale nie dorasta do pięt jednej i drugiej. szkoda.
-
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 111 times

- Rocy7
- Been thanked: 6 times
a co konkretnie nie działa i na ile dodatki poprawiaja te kwestie?Krwawisz pisze: Jest poprawnie i tyle. Ilustracje rzeczywiście genialnie, ale mechanika, regrywalność co najwyżej na średnim poziomie.
Czy reedycja poprawia błędy piewowzoru https://boardgamegeek.com/boardgame/186 ... s-pantheon ?
- mauserem
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 171 times
- Kontakt:
Dziwna sprawa - piękne ilustracje, wspaniałe grafiki, karty, plansze postaci....
Ale ta gra to przede wszystkim FIGURKI!!!
- tona plastiku, milion "streczgoli" dodających kolejne elementy z tworzywa.
Za grą stoi ekipa od Conana - Monolith - polecam poczytać o tamtym projekcie, na ochłodę
Niedawno dostałem pierwsze pudła - jest pięknie, ale prawie rok po terminie
typowy przypadek klęski urodzaju - tutaj zapowiada się bardzo podobnie
Więc radzę uzbroić się w cierpliwość i na dłużej pożegnać zainwestowane euraski w liczbie 100 plus przesyłka 
Ale wracając do samej gry - jakość figurek powala - są niesamowite i jeśli ktoś uwielbia te małe dzieła sztuki - nie pożałuje. Dla lubiących pomalować - niesamowite wyzwanie.
Sama gra to szybki skirmish oparty o karty aktywacji - niezbyt wymagający, stawiający raczej na prostotę rozgrywki i płynący z tego fun. Widzę spore pole do popisu jeśli chodzi o dodatki (jeszcze więcej figurek, nowe talie kart aktywacji)
Z ciekawostek - gra może korzystać z map z gry Conan - więc nie są to jakieś wielkie obszary.
Z tego co widziałem na ich stoisku na Essen - to spora część figurek była już w stadium produkcyjnym - widać było, że doświadczenia z figurkami do Conana dały pozytywny efekt - jeszcze lepsza jakość wykonania i precyzja detali. Ale nie jarałbym się, że gra "jest gotowa" - byłbym ostrożny w braniu terminu realizacji GRUDZIEŃ 2017 na poważnie.
Ale ta gra to przede wszystkim FIGURKI!!!
- tona plastiku, milion "streczgoli" dodających kolejne elementy z tworzywa.
Za grą stoi ekipa od Conana - Monolith - polecam poczytać o tamtym projekcie, na ochłodę

Niedawno dostałem pierwsze pudła - jest pięknie, ale prawie rok po terminie

Ale wracając do samej gry - jakość figurek powala - są niesamowite i jeśli ktoś uwielbia te małe dzieła sztuki - nie pożałuje. Dla lubiących pomalować - niesamowite wyzwanie.
Sama gra to szybki skirmish oparty o karty aktywacji - niezbyt wymagający, stawiający raczej na prostotę rozgrywki i płynący z tego fun. Widzę spore pole do popisu jeśli chodzi o dodatki (jeszcze więcej figurek, nowe talie kart aktywacji)
Z ciekawostek - gra może korzystać z map z gry Conan - więc nie są to jakieś wielkie obszary.
Z tego co widziałem na ich stoisku na Essen - to spora część figurek była już w stadium produkcyjnym - widać było, że doświadczenia z figurkami do Conana dały pozytywny efekt - jeszcze lepsza jakość wykonania i precyzja detali. Ale nie jarałbym się, że gra "jest gotowa" - byłbym ostrożny w braniu terminu realizacji GRUDZIEŃ 2017 na poważnie.
Cześć!
Mój pierwszy post
Mythic Battles: Pantheon pojawiał się od czasu do czasu na moim facebooku i intrygował, ale na Essen miałem szansę zobaczyć, obślinić ich gablotę i zagrać i gra mnie urzekła! Jestem fanem bitewniaków (tych dobrych, nie warhammeraków) i planszówek i dla mnie to idealne połączenie. Mechanika kości k6 w której masz wpływ na to co dzieje się z rzutem bardzo mi się spodobała, do tego spadek współczynników wraz z odnoszonymi ranami to miły smaczek.
Ja już wsparłem projekt, ale jeżeli ktoś chciałby się dorzucić - można pomyśleć o wspólnej wysyłce dla obniżenia kosztów dostawy do Polski (bo są spore niestety).
PS
Czekam kiedy pojawi się Scylla, Posejdon i Tytan skuty łańcuchami bo te modele powodowały u mnie ślinotok
Mój pierwszy post

Mythic Battles: Pantheon pojawiał się od czasu do czasu na moim facebooku i intrygował, ale na Essen miałem szansę zobaczyć, obślinić ich gablotę i zagrać i gra mnie urzekła! Jestem fanem bitewniaków (tych dobrych, nie warhammeraków) i planszówek i dla mnie to idealne połączenie. Mechanika kości k6 w której masz wpływ na to co dzieje się z rzutem bardzo mi się spodobała, do tego spadek współczynników wraz z odnoszonymi ranami to miły smaczek.
Ja już wsparłem projekt, ale jeżeli ktoś chciałby się dorzucić - można pomyśleć o wspólnej wysyłce dla obniżenia kosztów dostawy do Polski (bo są spore niestety).
PS
Czekam kiedy pojawi się Scylla, Posejdon i Tytan skuty łańcuchami bo te modele powodowały u mnie ślinotok

Szkoda, że nie wpadli na Tanatosa jako jednego z bogów czy coś.Garran pisze:Cześć!
Mój pierwszy post
PS

Z gier które wymieniłeś grałem tylko w Mordheim i mam Deadzona ale nie grałem (znam odrobine zasady). Grałem też jedynie w demo więc podstawy mechanik i samej gry. Gdyby Mordheim miało taką mechanikę rzutu k6 to zapewne grałbym w to do dziś a nie miał Mordheim w głębokim poważaniu..
Ogólnie w grze dość szybko nawiązuje się akcja ponieważ plansze nie są zbyt rozległe (co jest plusem jak dla mnie), jednostki są aktywowane na zasadzie dociągu kart i te bardziej "ruchliwe" mają więcej kart w talii. Mamy też różne decyzje i możliwości - czy robić cele gry czy atakować, czy ryzykować kostkami czy stawiać na słabszy ale pewny cios.
Polecam zobaczyć filmik z gry:
https://www.youtube.com/watch?v=9kQR6oFpp4U
W grze jest też dostępna kampania ale mało o niej wiem.
Tanatos może się jeszcze pojawi, ale jacyś bogowie musieli zginąć w starciu z tytanami więc mam nadzieję, że kickstarter ożywi tylko kilku

Polecam zobaczyć filmik z gry:
https://www.youtube.com/watch?v=9kQR6oFpp4U
W grze jest też dostępna kampania ale mało o niej wiem.
Tanatos może się jeszcze pojawi, ale jacyś bogowie musieli zginąć w starciu z tytanami więc mam nadzieję, że kickstarter ożywi tylko kilku

Fajna, fajna. Gra "na szczęście" wyleciała z mojego radaru po dodaniu addona- pełnego dodatku do gry. Wyniosłoby to już trochę za dużo, a bez dodatku znów czułbym, że gra jest niepełna. 

Hej, czy ktoś robi na to jakieś zbiorowe zamówienie? Z chęcią się dołączę do takowego, bo sam średnio ogarniam KSa, a wiem, że jest pełno osób robiących to lepiej. Jestem z Katowic/Kraków.
When they kick out your front door, How you gonna come? With your hands on your head or on the trigger of your gun!?
______Moja kolekcja______Wymienię/sprzedam______
-
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 3 times
Nie mają żadnych pakietów przewidzianych po kilka sztuk, żeby było taniej. Jedyne, na czym można oszczędzić to przesyłka (teoretycznie, bo jeszcze nie wiadomo ile będą w ogóle kasowali i ile będą doliczali do kosztów przesyłki za każdy egzemplarz).Bardok pisze:Hej, czy ktoś robi na to jakieś zbiorowe zamówienie? Z chęcią się dołączę do takowego, bo sam średnio ogarniam KSa, a wiem, że jest pełno osób robiących to lepiej. Jestem z Katowic/Kraków.
Chyba że ktoś się może wypowiedzieć jak było w Conanie? W Mythic Battles powinno być podobnie...
...ale tak czy inaczej też byłbym zainteresowany zamówieniem zbiorowym w rejonach Katowic, jeżeli będzie się dało cokolwiek oszczędzić

-
Wysłałem pytanie do twórców czy przewidują jakąś możliwość zamówienia zbiorowego i obniżki ceny samej gry przy takiej opcji oraz czy przy zamówieniu większej ilości egzemplarzy z jednego konta na KS będzie możliwe uzyskanie dużo korzystniejszej ceny zawysyłkę niż kupując każdy z egzemplarzy osobno.
Jak dostanę info- to napiszę.
Jak dostanę info- to napiszę.
No to czekamy i trzymamy kciuki!!!
Katowice na razie mają 3 osoby (Bardok, Porchpeople,Ramzeseba)
Warszawa 1 osoba (olsszak)
ktoś jeszcze?
Katowice na razie mają 3 osoby (Bardok, Porchpeople,Ramzeseba)
ktoś jeszcze?
Ostatnio zmieniony 07 lis 2016, 20:32 przez Bardok, łącznie zmieniany 1 raz.
When they kick out your front door, How you gonna come? With your hands on your head or on the trigger of your gun!?
PoprawioneBardok pisze: Katowice na razie mają 3 osoby (Bardok, Porchpeople,Ramzeseba)
ktoś jeszcze?

Ja Toruń (mniej więcej
) i wolałbym dzielić przesyłkę do Polski nawet z kurierem potem wewnątrz kraju. Ogólnie ja już zaplegowałem 
EDIT
Jeżeli ktoś nie widział jeszcze Posejdona...

EDIT
Jeżeli ktoś nie widział jeszcze Posejdona...

-
A gdzie wyczaiłeś tego Posejdona? Bo nie widzę go na stronie projektu i w najnowszym update też nie...