Mam kilka pytań do ludzi, którzy byli kiedykolwiek w Essen na targach. Zapewne odpowiedzi przydadzą się nie tylko mi:
1. Gdzie kupuje się bilety? Jest jakaś przedsprzedaż?
2. Gdzie warto na początku uderzyć?
3. Czy da radę negocjować ceny?
4. Co polecacie kupić z nowości?
5. Jak jest z jedzeniem na miejscu? Podejrzewam, że jest drogo. Czy jest możliwość wyskoczyć gdzieś blisko i coś zjeść taniej, a później wrócić na targi, czy nie za bardzo?
6. Pewnie ceny na miejscu są tańsze niż ceny tych samych gier w sklepach. A jakiego rzędu to obniżki?
Essen - podpowiedzi poszukiwane
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
Re: Essen - podpowiedzi poszukiwane
Bardzo polecam:
http://www.boardgamegeek.com/article/1019790#1019790
Testowac gry najlepiej w czwartek i piatek. W sobote i niedziele jest MEGA tloczno i ciezko sie gdziekolwiek dobic.

Najpierw zagrac, potem kupic. Nowosci nie uciekna, a na targach nie sa sprzedawane w zadnych promocyjnych cenach (zwykle).
http://www.boardgamegeek.com/article/1019790#1019790
Na miejscu, w cenie 25 euro za cala impreze. Niestety, sa dosyc dlugie kolejki (tak z 30 min stania).niktos pisze:1. Gdzie kupuje się bilety? Jest jakaś przedsprzedaż?
Ja do tej pory jezdzilem bez planu. Po prostu chodzilem miedzy halami szukajac fajnych rzeczy. Na poczatku na pewno warto obejsc calosc i zorientowac sie co gdzie jest. A potem - najlepiej miec plan jakie gry chcemy zobaczyc i po kolei odwiedzac te stoiska. Warto kupic plan targow (taka ksiazeczka), gdzie znajdziemy dokladna informacje jaki wystawca w jakim miejscu sie znajduje. Bez tego nie wyobrazam sobie poruszania sie po targach.2. Gdzie warto na początku uderzyć?
Testowac gry najlepiej w czwartek i piatek. W sobote i niedziele jest MEGA tloczno i ciezko sie gdziekolwiek dobic.
Nie probowalem. Pewnie tak - jezeli kupujesz kilka sztuk lub kilka gier. Jezeli kupujesz jedna gre, to nie masz za bardzo pozycji negocjacyjnej3. Czy da radę negocjować ceny?

Nic4. Co polecacie kupić z nowości?

Na miejscu jest bar, dosyc tani i smaczny - polecam jesc tam. Dodatkowo miedzy halami sa smierdzace budy z hot-dogami - ja zawsze przechodze tamtedy na wydechu, nawet nie probowalem tego jesc.5. Jak jest z jedzeniem na miejscu? Podejrzewam, że jest drogo. Czy jest możliwość wyskoczyć gdzieś blisko i coś zjeść taniej, a później wrócić na targi, czy nie za bardzo?
Ceny nowych gier nie sa z reguly nizsze. W hali 10 bodajze jest stanowisko Heidelbergera gdzie jest co prawda bardzo tloczno zawsze, ale maja MASE gier w naprawde dobrych cenach. Nowosci nie, ale gry sprzed paru lat mozna kupic po kilka euro. Poza tym jest masa antykwariatow, gdzie mozna kupic zupelnie stare tytuly.6. Pewnie ceny na miejscu są tańsze niż ceny tych samych gier w sklepach. A jakiego rzędu to obniżki?
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =
= Festiwal gier planszowych w Gdyni - GRAMY! =
- Nataniel
- Administrator
- Been thanked: 6 times
- Kontakt:
W grupie powyzej 10 osob 23,50 euro za cala impreze. Studenci taniej (17 euro lub w grupie 15 euro).Al pisze:Z tego co wiem istnieje możliwość zakupu wejściówek zbiorowych (od iluś tam osób) Wychodzi wtedy taniej ...
Szczegoly tutaj: http://www.merz-verlag.com/spiel/e011.php4
= Artur Nataniel Jedlinski | GG #27211, skype: natanielx =