Chciałem się pochwalić efektami mojej pracy.
Zbudowałem drewniane pudełko do Puerto Rico z opcją Fast Setup.
http://winonboard.blogspot.com/2016/09/ ... ition.html
Puerto Rico - Limited Fast Setup Edition
- warlock
- Has thanked: 1237 times
- Been thanked: 2385 times
Re: Puerto Rico - Limited Fast Setup Edition
Piękne pudło
. Jedyne co jest brzydkie w nowej edycji PR to właśnie pudełko (zamienili jedną grafikę na chyba jeszcze gorszą).

- splocki
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
To prawda. Taka zajebista gra, a opakowanie słabe.warlock pisze:Piękne pudło. Jedyne co jest brzydkie w nowej edycji PR to właśnie pudełko (zamienili jedną grafikę na chyba jeszcze gorszą).
Wzorowałem się na Anniversary Edition, tylko ścięcia boków wyszły bardzo spontanicznie, bo trochę nierówno przykleiłem sklejkę na górze

Niezłe, niezłe, nienajgorsze.
Szkoda, że nie ułatwia setupu na mniej niż pięć osób - zmienia się wtedy liczba kolonistów oraz PZ-ów i trzeba to żmudnie odliczać (w przypadku dwóch osób dotyczy to również plantacji i towarów).
Ja trzymam elementy Puerto w woreczkach, na podobieństwo matrioszki - jeden woreczek w drugim. W zewnętrznym worku są elementy dla dwóch graczy oraz kolejny worek. W tym kolejnym worku są dodatkowe elementy, dla gry w trzech graczy i kolejny worek. I tak dalej.
Ty mógłbyś zrobić jeszcze jakieś przegródki, żeby ten "problem" rozwiązać.
Szkoda, że nie ułatwia setupu na mniej niż pięć osób - zmienia się wtedy liczba kolonistów oraz PZ-ów i trzeba to żmudnie odliczać (w przypadku dwóch osób dotyczy to również plantacji i towarów).
Ja trzymam elementy Puerto w woreczkach, na podobieństwo matrioszki - jeden woreczek w drugim. W zewnętrznym worku są elementy dla dwóch graczy oraz kolejny worek. W tym kolejnym worku są dodatkowe elementy, dla gry w trzech graczy i kolejny worek. I tak dalej.
- splocki
- Been thanked: 1 time
- Kontakt:
Na tym zdjęciu widać, że takie przegródki są w pudełku. Oczywiście, że o tym pomyślałem. Tam znajdują się odliczone elementy do gry dla 3-5 graczypinata pisze:Niezłe, niezłe, nienajgorsze.

-
Gdzie się zaopatrywałeś?
Mam wkrętarke i wyrzynarkę, dam radę?
Mam wkrętarke i wyrzynarkę, dam radę?