Zakładam niniejszy wątek jako stałe zaproszeniem na cotygodniowe spotkania z grami planszowymi w ramach mojej autorskiej inicjatywy o nazwie Ludimondays. Nie ważne czy jesteś doświadczonym graczem, czy dopiero rozpoczynasz przygodę z grami planszowymi. Nie ma także znaczenia jaki rodzaj gier lubisz - euro, ameri - W tym miejscu nie dyskryminujemy i lubimy wszystkich graczy

Jeśli masz wolne poniedziałkowe popołudnie i chiał(a)byś poznać jakąś nową fajną grę, zapraszam do naszej ekipy

Kilka rzeczy które warto wiedzieć:
1. Spotykamy się co poniedziałek w klubokawiarni Ludiversum od mniej więcej g.17:00. Adres: Katowice ul. Kamienna 7 (zaraz obok Laserhouse)
2. Niniejsza inicjatywa powstała pierwotnie z zamiarem ogrywania cięższych gier typu: Runewars, Twilight Imperium, Xenoshyft, Scythe, Caylus, Brass, Imperial Assault czy Cywilizacja Poprzez Wieki, jednakże z czasem ewoluowała naturalnie i obecnie ogrywamy właściwie każdy rodzaj gier, lekkich, ciężkich, średnich etc. Wszystkie propozycje są mile widziane

3. Zapraszam zawsze na konkretną grę jako "danie wieczoru". Nazwę gry przeważnie podaję w tytule tego wątku oraz w ostatnim chronologicznie poście w wątku.
4. Umawianie się na spotkania odbywa się albo w odpowiedzi na ten wątek, albo przez PW. Można także zgłaszać się odpowiadając na moje ogłoszenia na Facebooku w grupie Granie w Ludiversum (szukajcie po hastagu #ludimondays).
5. Kawiarnia oferuje wszystko czego nam potrzeba - duże stoły, dobre oświetlenie, smaczne jedzenie, duży wybór napoi oraz ogromną bibliotekę gier, nie wspominając o uroczych kelnerkach

6. Szanujemy czas własny oraz właściciela kawiarni. W związku z tym w przypadku jeśli nie znajdą się przynajmniej dwie chętne osoby, odwołuję rezerwację aby nie blokować stolika innym chętnym. Wszelkie informacje o spotkaniach publikuję na bieżąco tu jak i w w/w grupie na FB.
Podsumowując, nie dyskryminujemy! Ani graczy, ani gier. Zagramy z każdym i we wszystko: Ameritrash, Euro, karcianki, bitewne czy od święta - grę imprezową. Szanujemy się nawzajem, niezależnie od poziomu ogrania i płci. Mile widziane są także nowe osoby, dopiero rozpoczynające swoją przygodę z planszówkami. Każdemu chętnemu wyjaśnimy zasady gry.
Tym, którzy będą czuć niedosyt po poniedziałkowym spotkaniu mogę zaproponować pohostowanie prywatnego spotkania u mnie w domu w weekend. Mam na miejscu kilka gier oraz chętnie zagram w Wasze

Pozdrawiam,
- K.