Na ten moment zebrałem to co poniżej, szczególnie osoby, które już się w to bawiły, a także posiadaczy oryginału proszę o pomoc w uzupełnieniu poradnika.
To co potrzebne:
- A rulebook PL z BGG, lub ENG Printer Friendly ze strony Serious Pulp
- 962 cards divided in different “decks” TO MAMY
- 7 explorer figures - jeśli ktoś znalazł takie do wydruku 3D, lub pomysł czym je można fajnie zastąpić - proszę o sugestie
- 4 campfire figures (1 per player), OPCJE druku 3D: 1, 2, 3
- 8 6-sided dice serving as durability counters for items within inventories - kostki pewnie każdy ma, ale jeśli ktoś się uprze drukować: setki opcji do wyboru
- 4 player aids PL nie znalazłem, ang ze strony Serious Pulp
- 3 storing trays, ja dostałem karty w pudełku, w którym był wysłany replacement i liczę na to, że wystarczy, ale ponownie - proszę o sugestie
- 30 dividers to make it easier to find any card you need - są już na Thingiverse 1 lub 2, pytanie do posiadaczy pełnej edycji - jakie i ile warto wydrukować, żeby dobrze się grało?
- 1 magnifying glass to help you scrutinize all cards in play - podobno zupełnie niepotrzebne, można użyć telefonu, albo kupić, jest tego pełno
- 1 double-sided holder for the Action cards’ Discard Pile - jak to funkcjonuje, że zaznaczono, że ma być dwustronny? Thingiverse proponuje takie: 1, 2, 3, sugestie, który najlepszy mile widziane.
Stojak na karty 1
Stojak na karty 2
Coś a la planszetka gracza
Otwieram dyskusję i zapraszam