Ostatnio popełniłem dla swojej armii Ultramarines nowy system do jej przenoszenia. Miałem już dosyć gąbeczek i tego ile to miejsca zajmowało, nie wspominając już o samym wyciąganiu.
Zaopatrzyłem się w metalową walizkę, do dna i wieka doczepiłem metalowe płyty, a same figurki zmagnesowalem. Na froncie walizki aż prosiło się o walnięcie symbolu w prawilnych barwach (front zalakierowany)

Dodatkowo wstawiłem tam zmagnesowany box z DragonShield na model Gullimana (używam go też jako gablotki

Modeli na zdjęciu w walizce jest prawie 100 ( podstawki 32mm = 76szt, 40mm = 27szt plus box z Guillimanem i dreadnought). Wiadomo wszystko zależy też od konfiguracji i większe modele zabierają miejsce zarówno na górze, jak i na dole.
Jak narazie przy przenoszeniu wszystko się trzyma, magnesy rekomendowane w zagramanicznych internetach dają radę. Co prawda jeszcze nie robiłem crash testów, ale symulowane mocne wstrząsy wytrzymuje i wszystko pozostaje na swoim miejscu.
Plusem jest to, że każdy model mam na wyciągnięcie ręki, widzę całą armię w jednym kadrze xD ...no i oczywiście zaoszczędzone miejsce mogę zagospodarować na kolejne planszówki

No i jeszcze w zdjęciach znajdziecie dial do zliczania

Będę robił następną dla Space Wolves i zastanawiam się co by jeszcze można było poprawić.
Kombinuje jeszcze nad miejscem na podręcznik, myślałem nad drugim dnem ale nie wiem czy to się sprawdzi. Co sądzicie o tym projekcie, jakieś sugestie?