Skirmish w cyberpunkowych klimatach.
Opis:
(do uzupełnienia)
Informacje o grze:
W kilku zdaniach :Mr_Fisq pisze: ↑06 wrz 2020, 15:53 Trafiłem na tę grę przeglądając na BGG gry zahaczające tematyką o Cyberpunk. Ocen nie ma może dużo, za to średnia 9.0 (2020.IX.06) robi wrażenie.
Gra przewinęła się przez kilka polskich sklepów, a na forum brak jakichkolwiek wzmianek na jej temat (poza kupię/sprzedam/temat sklepowy/link do recenzji).
Skąd taka cisza?
Gra jest: tak słaba, tak droga, nikt nie lubi u nas cyberpunku?
Możecie współpracować albo nie to zależy tylko od graczy np. W jednej chwili gonicie każdy za swoimi celami a jak wpada Purge to razem próbujecie się bronić albo na odwrót
Tak, musisz padłego ręcznie odholować do statku (można rekrutować cywilów i świetnie się do tego nadają), bo Purge przerobi go na biomasę, Galaktyczni i Security wsadzą do pierdla, a twój kolega drugi gracz może go bezczelnie okraść i zamordować. W podręczniku deluxe rozszerzonych zasad jest więcej - nie tylko skakanie przez okna i nad przedmiotami, dochodzi noszenie i przesuwanie przedmiotów (przez jedną i dwie postacie), użycie przedmiotów w walce (tak można przyłożyć przeciwnikowi krzesłem albo przewrócić stół i się za nim schować), otwieranie, zamykanie, hakowanie i cięcie laserem drzwi, wytrzymałość i uszkodzenia przedmiotów, rozszerzone zasady prone, spadek efektywności postaci wraz z ranami i inne.Lopek43 pisze: ↑06 wrz 2020, 17:45 Mechanika z każdą rundą gry nabiera rozpędu ze względu na to że rośnie szansa że na planszy pojawi się Purge czyli ekipa robotów/obcych atakujących wszystkich łącznie z NPCami (w końcu może zrobić się naprawdę gorąco na planszy i trzeba wiać.. czasami pozostawiając np. jednego rannego członka ekipy) a na jego miejsce zwerbować nowego..
Tak. Walczyć, handlować, zabijać. Bo tak. W jednej turze wrogowie, w drugiej sojusznicy. Wszystko to tylko biznes.
Przepraszam za "przywołanie" cytatem, ale takie pytanko - czy dobrze rozumiem, że w nowej wersji Core Space to solo/coop w wersji z kampanią? Taka informacja mignęła mi na stronie ksa i zupełnie to ostudziło mój entuzjazm. Gdzie tu te wbijanie noża w plecy i niepewności współgraczy, o której piszesz wyżej? Zasadniczo to mi tę grę "sprzedało" i już miałem w koszyku, a tu klops.
Dalej możesz grać jak chcesz, PvP też. Z opisu na KS, na który się zdaje powołujesz:ariser pisze: ↑26 sty 2021, 12:23Przepraszam za "przywołanie" cytatem, ale takie pytanko - czy dobrze rozumiem, że w nowej wersji Core Space to solo/coop w wersji z kampanią? Taka informacja mignęła mi na stronie ksa i zupełnie to ostudziło mój entuzjazm. Gdzie tu te wbijanie noża w plecy i niepewności współgraczy, o której piszesz wyżej? Zasadniczo to mi tę grę "sprzedało" i już miałem w koszyku, a tu klops.![]()
Ok, ale PvP tylko w wersji że scenariuszami? Czy jest wtedy jakiś rozwój załóg? Gra bez kampanii jest nadal warta uwagi? Coopów mam już zdecydowanie zbyt wiele.
Niemniej pozwolę sobie pomęczyć Cię jeszcze na PW.Ashez! pisze:Mocy przybywaj!
Z jednej strony Ci współczuję, a z drugiej troszkę zazdroszczę wchodzenia w tak ogromny system. Bo wszyscy wiemy, że kolejne KSy do niego są nieuniknione