BOLLO pisze: ↑23 mar 2022, 20:42
Mam TTS wiec jak juz bedziesz mial napisana insteukcje ro chetnie do niej usiade i potestuje.
Ty grajac w swoja gre masz ochote w nia zagrac ponownie? Jakie udzielaja ci sie emocje podczas grania we wlasna grę?
O testowanie ma zywo chodzilo mi o to czy bedziesz po znajomych to robil czy jakies konwenty a moze przygotujesz kilka paczek o porozsylasz po polsce?
To podstawowy mój warunek podczas tworzenia gry

Jeżeli podczas samodzielnych testów kręcę nosem, myślę, mlaskam z niesmakiem, mam neutralne podejście, to znaczy, że to jeszcze nie to i należy szukać dalej i zmieniać zasady. Jak dojdę do momentu, w którym stwierdzam "WOW, ale zajebiście!!!". To znaczy, że czas na testy z innymi graczami. Jak się zaczyna czuć "potencjał gry", to wtedy następuje ciekawy okres. Lawinowo tworzę wtedy content i sam jestem powalony możliwościami systemu (tzn inni gracze zaczynają wymyślać taktyki, na które sam nie wpadłem). Zazwyczaj ten okres trwa do momentu, w którym jakiś gracz wymyśla coś co niszczy podstawowe założenia projektu. Jeżeli da się do naprawić, to spoko, i lecimy dalej. Niestety czasami trzeba zmienić główne zasady gry, a to już jest bardzo bolesne i czasochłonne
Co do testowania na żywo, to zacznę od znajomych, bo mam takich, co mają doświadczenie. Jak ta część zakończy się "sukcesem" to lecę z testami z obcymi. Jestem nauczycielem, więc mam "za darmo" dostęp do setek testerów w szkole

Ale nie pogardzę testami przez TTSa, więc zależy mi na zgromadzeniu za wczasu chętnych.