Przyszedł czas na kolejne wyzwanie. Tym razem dużo mniejsze niż "Legenda Białego Wilka", ale również ciekawe.
Wróciłem ostatnio do grania na spotkaniach planszówkowych i pomyślałem, że przydałaby się fajna gra towarzyska, żeby się trochę zintegrować. Z tego powodu zwróciłem uwagę na tytuł "Two Rooms and Boom" od Tuesday Knight. Gra wydaje się na tyle ciekawa, że dostała u mnie szansę na polską wersję.
Pierwsze kroki zostały już przedsięwzięte i powstał draft instrukcji tej gry z wersji 4.0 razem z tłumaczeniem kart postaci. W oryginale jest nieco więcej postaci, ale część omijam celowo, gdyż nie wydają mi się one zupełnie interesujące, lub zbyt skomplikowane na tego typu grę. Draft znaczy tyle, że na szybko zostało przetłumaczone co się da, teraz przyjdzie czas na ustalenie ostatecznej wersji słownictwa itp.
Możecie spojrzeć na tłumaczenie instrukcji w tym miejscu => Dwa pokoje i bomba - Instrukcja
Znajdziecie tam również oryginalną angielską instrukcję oraz karty postaci.
Pozdrawiam i do usłyszenia

EDIT: Od dzisiaj działa również mój profil na buycoffee.to, gdzie można wspierać kolejne pomysły. Link w podpisie.