Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PytonZCatanu pisze: ↑10 lis 2023, 09:41
Dobre gry. Jaka była cena?
Z PDK master level 315zl, oficjalnie chyba 350 + darmowysylka + (magnes?)
Niestety kodziki publiczne byly juz wyssane, bo PYL i tez nie bylo ich wiele.
<Smutna żaba> z okazji zmniejszenia kodzikow z 10% -> 8%
Wpisujcie miasta...
Spoiler:
Myslalem, ze bedzie BtS, a widzialem, ze Deem szukal w ogloszeniu, to ze sie odwdziecze lokalnie forumowiczowi, a tu taka psikuta...
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
psia.kostka pisze: ↑10 lis 2023, 09:40
Byly zacne rozkminy na fb, ale nie trafione
Wrzucam w spoiler, uszanujmy ze niektorzy chca niespodzianke dla siebie.
NIE KOMENTOWAC OTWARTYM TEKSTEM
Spoiler:
Turbo
GWT:Argentyna
Ok, czyli połowę zgadłem.
U mnie wpadł za niecałe 300, a dało się chyba do 280 zejść:
- Tajemniczy zestaw specjalny - ListopadDogrywka PYL: 1 szt. x 349.95 zł (-15%) = 297.46 zł
Spoiler:
Obstawiałem Odyna + GWT:A. O Turbo nie pomyślałem, bo miały być eurosuchary
Yappen pisze: ↑10 lis 2023, 10:07
- Tajemniczy zestaw specjalny - ListopadDogrywka PYL: 1 szt. x 349.95 zł (-15%) = 297.46 zł
Sprzedam (importowane, nowe): Harmony, Courtisans, Sea Salt & Paper, Rivages, Solstis, Tikal, Furnace, Knarr, Eddie z Iron Maiden (zestaw PL pod konkretna gre) +inne
Yappen pisze: ↑10 lis 2023, 10:07
Rabat 7% z PDK + 8% kod z poniedziałkowego Live'a.
Natomiast, jeśli ktoś miał np. niewykorzystane kody z bohaterów rebela z MB2 (10%) albo MB3 (15%), ewentualnie kod premium 12% z live'a, to z maksymalnym poziomem PDK mógł mieć super cenę końcową na ten zestaw.
No tak, MB3 daje szanse raz do roku zaszalec. Dowody fotograficzne kraza gdzies po sieci/forum. Stanowczo dementuje jakoby to bylo zakupione z rabatem -25%
Mowisz, ze warto sie zainteresowac "live" i kodami tam. Ale jak raz zajrzalem, to chyba trzeba bylo miec fuks w kole fortuny lub innym telefonicznym quzie, nie ma latwo.
psia.kostka pisze: ↑10 lis 2023, 11:41
No tak, MB3 daje szanse raz do roku zaszalec. Dowody fotograficzne kraza gdzies po sieci/forum. Stanowczo dementuje jakoby to bylo zakupione z rabatem -25%
Mowisz, ze warto sie zainteresowac "live" i kodami tam. Ale jak raz zajrzalem, to chyba trzeba bylo miec fuks w kole fortuny lub innym telefonicznym quzie, nie ma latwo.
Ja jeszcze kod 15% chomikuje, ale nie wiem na co.
Zwykle jest kilka różnych sposobów na kody. Jest to koło i telefoniczne, jak wspomniałeś, ale tym razem był też quiz tzw. wojna światów. Obstawiasz 3 pary gier, na które ludzie głosowali częściej w topce miesiąca. Były Splendor vs Everdell, Na Skrzydłach vs Azule i 7 Cudów vs Pociągi. Liczą głosy na wszystkie gry z serii i jak trafisz te 3 pary, to masz po zmianach kod 8%, a 1, 10, 20 itd. osoba ma nawet 12%, więc warto spróbować.
Tym razem nie ma jednego, pewnego zestawu, ale kilka pasuje bardziej od pozostałych. Jak weźmiemy tylko oceny gier rebela powyżej 7,8 na BGG i SCD, to jest 17 różnych zestawów. Odrzucając np. te, których ciężkość jest za mała np. Łąkę mamy 13 zestawów. Wiesiek jest praktycznie niedostępny, więc kolejny odpada. Do tego wykluczmy gry, które były w ostatnich 4 zestawach MB na PYLu, to co wyszło w ostatnich 2 miesiącach, dodajmy ceny wg ceneo i mamy potencjalnie 2 zestawy...
Uczta dla Odyna + Everdell
Beyond the Sun + StarWars Deckbuilding
Yappen pisze: ↑30 sty 2024, 18:08
Uczta dla Odyna + Everdell
Beyond the Sun + StarWars Deckbuilding
To mam nadzieję, że jednak się mylisz xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Seraphic_Seal pisze: ↑31 sty 2024, 07:55
To mam nadzieję, że jednak się mylisz xD
Nie mam nic przeciw, ale te wydają się najbardziej prawdopodobne. Polecam spojrzeć do tabelek, gdzie są wszystkie kombinacje, o ile na BGG czegoś nie przeoczyłem. Sam nie wiem czy się skusić, bo w sumie żadnej z tych gier nie potrzebuję.
Friendly reminder, ze to dzis MB.
A tu reszta dogrywki: https://www.rebel.pl/promocje/6003-dogrywka-pyl
PS wroccie niebawem, by dowiedziec sie co w srodku
ale juz ladnie rozpracowane, wiec wielkich niespodzianek raczej brak
PytonZCatanu pisze: ↑02 lut 2024, 21:21
Gdyby ktoś kupił dla Star Wars Deckbuilding Game
Ja kupilem dla draki W poprzednim wpadlo Turbo (co mi niedawno w watku gry wyklarowaliscie, ze jest git )
i chciał się pozbyć BTS w dobrej cenie, to bym wziął.....
Sam tu wyganialem oferty sprzedazy, to stawiasz mnie w niezrecznym polozeniu
Ale mysle, ze moj MB moglby trafic na żer olxów (szczegolnie po kwerendzie cen na iszop )
A ze to ciezkie pudlo, a jestes z wawy...
szkoda, że bez większej liczby podpowiedzi, fajne były z tego zagadki xD
Na forum wchodzę głównie 7-15:30 w dni robocze. Osoby odpowiedzialne za produkcję i dystrybucję monopoly w 2024r. powinny być osądzone za zbrodnie wojenne. 90 minut bezdecyzyjnego rzucania 2k6.
Bez zagadków i bez obnizki dla lojalsow, bo wystawili to jako przedsprzedaz .
Troche kwasno i nudno. Moze na pejsie beda podpowiedzi?
Jedyny plus, to dostawa darmo
Ale jak tam beda CMONy, to przez miesiac mozna je bylo brac w dobrych cenach.
Mnie kusza promki
PytonZCatanu pisze: ↑16 lut 2024, 11:29
Ale ile Portal ma gier z top200 Bgg?
Nie trzymaj nas w niepewnosci, Wuju
Spoiler:
Licencyjnych, to pewnie z 2-3 tuziny?
PytonZCatanu pisze: ↑16 lut 2024, 11:29
Ale ile Portal ma gier z top200 Bgg?
Tak na szybko:
Ark Nova
Root
Mage Knight
FCM
Praga
Podwodne Miasta
Blood Rage
Cthulu Death May die
Paladyni
Race for the Galaxy
Darwin
Aeons End
Teotihuacan
Robinson Crusoe
Architekci
Decrypto
Inis
Mur Hadriana
Rising Sun
Aeons End Wieczna Wojna
Age of Steam
Wicehrabowie
Istambuł
Avalon
Nieznana Planeta
Czerwona Katedra
Ostatnio zmieniony 16 lut 2024, 12:08 przez Vanatox, łącznie zmieniany 8 razy.