Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
W związku z tym że zaczynamy zbierać na ewentualną chciałbym się dowiedzieć o mniej więcej koszty takiego wyjazdu i jakieś praktyczne wskazówki którymi bywalcy mogli by się podzielić.
Odwiedziłem stronę ale tam polecane hotele są strasznie drogie. Są może jakieś tanie miejsca w okolicy w których można się przespać? Czytając na Bgg znalazłem info że trzeba się przygotować na około 80euro za dwuosobowy. Jakby się dało za 40x4 noclegi to są 4 nowe gry albo 10 jakichś starszych.
Ew czy jak pojedziemy autem w ktorym mozna sie przekimac to znajdzie sie tam jakis prysznic czy cus?
Wstęp na targi. Cena jak dobrze zrozumiałem to kolo 10E za dzien? wiecie jak to wyglądało przy kupowaniu jakiegoś karnetu na całe targi? Czy są jakieś ograniczone miejca i trzeba wcześniej rezerwować?
To na razie tyle. pewnie im bliżej terminu tym więcej pytań mi się nasunie. Narazie czeka mnie żmudne przekonywanie lepszej połowy o tym że ten wyjazd to własnie ten wyjazd na który powinniśmy pojechać
tokage pisze:W związku z tym że zaczynamy zbierać na ewentualną chciałbym się dowiedzieć o mniej więcej koszty takiego wyjazdu i jakieś praktyczne wskazówki którymi bywalcy mogli by się podzielić.
Dobra, hotel i bilety lotnicze zarezerwowane. Jeżeli niebo nie spadnie nam na głowy to będziemy z pędrakiem na Essen Kto jeszcze wybiera się z Was na targi?
Pancho- a gdzie będziecie spać? i ile płacicie za nocleg?
My się ciągle wahamy, mamy auto z łóżkiem z tyłu ale trochę się boje o temperaturę jesienną ,a najtańszy hotel znalazłem za kilkadziesiąt euro od osoby co zdecydowanie przekracza nasz budżet.
tokage pisze:Pancho- a gdzie będziecie spać? i ile płacicie za nocleg?
My się ciągle wahamy, mamy auto z łóżkiem z tyłu ale trochę się boje o temperaturę jesienną ,a najtańszy hotel znalazłem za kilkadziesiąt euro od osoby co zdecydowanie przekracza nasz budżet.
Tradycyjnie IBIS hotel w Gelsenkirchen (10 km od Essen), tam duża część planszomaniaków z Polski nocuje. Wieczorem są fajne partyjki w zakupione gry. Cena 59 euro za pokój dwuosobowy.
A może ktoś się zastanawia nad podróżą i chciałby się z nami zabrać? Zrzuta na paliwo i może jakiś większy-kilkuosobowy- pokój to będzie taniej. Auto mamy takie 6 osobowe, do wyboru pół ciężarówkę albo vana więc jest w miarę wygodnie.
Czyli 30 euro za osobe/dzien= czyli 150 euro za 5 dni, trochę za drogo jak na moją studencką kieszeń, może znacie miejsce gdzie dałoby radę spać za około 100 euro? Widziałem jakieś schroniska młodzieżowe w pobliżu, ale żadne nie odpisało mi jeszcze na maila.
Ja też rozmyślam nad Essen - w zasadzie to bym pojechała na 100% gdybym miała opiekę do dzieci. Niestety mam wrażenie, że opieki mieć nie będę = nie w tym roku Co prawda szanse jakieś są, dlatego w ogóle piszę, ale niestety niewielkie.
monga, steady- może w takim razie na sam weekend? Nocleg w formule 1, 13 km od Essen pokój kosztuje 30 euro dwuosobowy (za dwie osoby!) , były wolne miejsca jeszcze wczoraj jak patrzyliśmy. Pojechalibyśmy w piątek wieczór sobota, niedziela czyli dwa może 3 noclegi.
tokage pisze:monga, steady- może w takim razie na sam weekend? Nocleg w formule 1, 13 km od Essen pokój kosztuje 30 euro dwuosobowy (za dwie osoby!) , były wolne miejsca jeszcze wczoraj jak patrzyliśmy. Pojechalibyśmy w piątek wieczór sobota, niedziela czyli dwa może 3 noclegi.
Lot z Wrocławia do Weeze (80 km od Essen) wczoraj kosztował 68 zł za 2 osoby (dojazd do Essen 14 euro od łebka) w tę i nazad, możliwe, że jeszcze z jakimiś niewielkimi opłatami. Ino problem w tym, że lot tam w piątek późnym wieczorem, a nazad dopiero w poniedziałek po południu. Ale rzucam do przemyślenia jakby co.
offtopikowa specjalistka - z góry przepraszam, to niezależne ode mnie i moich palców ;-)
Myślę że byłby to koszt w okolicach 800zł, czyli jakbyśmy pojechali w 5 osób wychodzi po 160zł na łebka dla oszczędnosci mogli byśmy być 4 noce to wychodzi 250zł od osby. Doliczmy do tego z 20% to wychodzi 500zł na głowę.
Najlepiej jechać auto stopem i spać w namiocie na parkingu dla tirów- i toaleta i jedzenie się tam znajdzie. A zaoszczędzone koszty to dwie wielkie gry
"Uwielbiam kiedy jazdy zwał
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
tokage pisze:Nie przepadam za autostopem a na sama mysl o spaniu na jesien pod namiotem robi mi się zimno
I mówisz, że jesteś studentem? Co się z tym krajem wyprawia...
Zawsze możesz spróbować znaleźć nocleg tu- http://www.couchsurfing.org Essen jest dużym miastem i najprawdopodobniej Ci się uda
"Uwielbiam kiedy jazdy zwał
Po chamskich karkach leci w cwał
Spod kopyt pryska taki syn
Dalej ich prać i lać i w dym!"
Poszukuję kogoś do dwójki w hotelu w Gelsenkirchen
Dodatkowo mam w samochodzie 1 miejsce na trasie Wrocław-Essen-Wrocław. Koszt: zrzutka na paliwo.
Rozkład jazdy:
Wrocław - Essen: wyjazd środa około 16.00 z centrum. Przyjazd około 23.00.
Essen - Wrocław: wyjazd niedziela około 16.00 - 17.00 bezpośrednio z targów. Przyjazd około północy do Wrocławia.
lacerta pisze:Poszukuję kogoś do dwójki w hotelu w Gelsenkirchen
Dodatkowo mam w samochodzie 1 miejsce na trasie Wrocław-Essen-Wrocław. Koszt: zrzutka na paliwo.
Rozkład jazdy:
Wrocław - Essen: wyjazd środa około 16.00 z centrum. Przyjazd około 23.00.
Essen - Wrocław: wyjazd niedziela około 16.00 - 17.00 bezpośrednio z targów. Przyjazd około północy do Wrocławia.
Aktualny stan:
Oferuję wciąż 2 miejsca w samochodzie. Jeśli jednak jakaś trójka chętnych będzie się chciała przejechać z tyłu samochodu (Seat Altea XL), to też nie mam nic przeciwko.
Miejsce w hotelu już nieaktualne.