Iron Helm PnP - tłumaczenie fanowskie
Iron Helm PnP - tłumaczenie fanowskie
Giereczka wygląda ciekawie więc zakupiłem wersję PnP. Tłumaczę sobie instrukcję i mam zagwozdkę z talią Trappings. Jak byście to przetłumaczyli na nasz język? Jest to talia w której znajduje się sprzęt i umiejętności, które są przypisane do poszczególnych postaci (zaczynają z nimi swoją przygodę).
Instrukcja PL dla
Welcome To...: Collector's Edition
Iron Helm (Jason Glover)
Ja to na swoje potrzeby tłumaczę jako wyposażenie (ew. początkowe wyposażenie) bohatera. Rusza w przygodę jakoś tam wyposażony i dorzuca do tego, co ma, czyli do wyposażenia, łupy, które zbierze w trakcie zabawy.woytas pisze: ↑20 lut 2023, 14:41 Giereczka wygląda ciekawie więc zakupiłem wersję PnP. Tłumaczę sobie instrukcję i mam zagwozdkę z talią Trappings. Jak byście to przetłumaczyli na nasz język? Jest to talia w której znajduje się sprzęt i umiejętności, które są przypisane do poszczególnych postaci (zaczynają z nimi swoją przygodę).
-
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 525 times
Re: Iron Helm (Jason Glover)
Ew. "atrybuty"? Albo "przymioty", "walory"? Ale "wyposażenie" wyżej chyba brzmi najtrafniej.woytas pisze: ↑20 lut 2023, 14:41 Giereczka wygląda ciekawie więc zakupiłem wersję PnP. Tłumaczę sobie instrukcję i mam zagwozdkę z talią Trappings. Jak byście to przetłumaczyli na nasz język? Jest to talia w której znajduje się sprzęt i umiejętności, które są przypisane do poszczególnych postaci (zaczynają z nimi swoją przygodę).
- Yuri
- Has thanked: 371 times
- Been thanked: 1393 times
Utensylia może ? 

Moja kolekcja: https://boardgamegeek.com/collection/user/Yuri1984
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
RABATY, gdyby ktoś potrzebował: Portal = 15%, Mepel.pl = 5%, Planszomania.pl = 2%
Chcesz się zrewanżować kawą ? Zapraszam >>> https://www.buymeacoffee.com/yuri4891
Jak się zamknie jedno oko a drugie zmruży, to można się doszukać podobieństwa

Instrukcja PL dla
-
- Has thanked: 1391 times
- Been thanked: 1672 times
-
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 525 times
Kierunek w jakim myśli Cyel jest dobry. Inne opcje: śliganin, śliganiec, scynkonin.
Re: Iron Helm PnP - tłumaczenie fanowskie
Biorę Śligona.
Instrukcja PL dla
- Lets_Grajmy
- Has thanked: 75 times
- Been thanked: 440 times
- Kontakt:
O mam wydrukowany Iron Helm. Jak idzie tłumaczenie?
Facebook: LET'S GRAJMY - Facebook
YouTube: LET'S GRAJMY - YouTube
Buycoffee: Jeśli sądzisz, że to co robię zasługuje na uznanie to --> Wspieraj kanał tutaj <--
YouTube: LET'S GRAJMY - YouTube
Buycoffee: Jeśli sądzisz, że to co robię zasługuje na uznanie to --> Wspieraj kanał tutaj <--
A kto tłumaczy? Ja się nie deklarowałem. Zapytałem tylko o coś w temacie gry Iron Helm a jakiś nadgorliwy admin wydzielił to jako osobny temat w dziale Pomysły i Idee.
Instrukcja PL dla