Oczywiście nie uwzględniam Vassala, Tabletopii oraz Tabletop Simulatora. Chodzi mi tutaj o grę na platformie typu Board Game Arena z opcją asynchroniczną.
Co do samego serwisu BGA - przeglądałem dokumentację techniczną i bardzo mocno nie chce mi tworzyć implementacji opartej o ten serwis.
Tutaj pytanie do Was - czy na forum znalazłby się ktoś albo kilku ktosiów, którzy by chcieli pomóc w implementacji? API póki co stawiam w Typescript + NestJS + MySQL. Front myślałem oprzeć o React + React Router + MobX, ale tutaj możemy się na luzie dogadać. Co do warstwy graficznej - pierwsza implementacja ma być typowym MVP, czyli pewnie jakiś Twitter Bootstrap albo inne tego typu rzeczy - byle wyglądało i działało, aby ludzie mogli testować.
Assety graficzne dotyczące gry dostaniemy od Vitala, gdy ten wróci z wycieczki testującej jego nową grę.
Co do mnie - jestem programistą z około 10-letnim doświadczeniem zarówno w pracy na froncie, jak i na tyłach. Dobrze by było, żeby ludzie zaangażowani w projekt mieli też jakieś pojęcie o tej pracy, żeby uniknąć studenciaków, którzy chcą się czegoś nowego nauczyć i akurat tutaj zaglądają, a kodu produkcyjnego prawie nie widzieli